Leesclub en interview

Woensdag 25 september: literaire avond met Niña Weijers over haar roman Kamers antikamers
niña weijers foto iris duvekot 1 kamers antikamers
‘Kamers antikamers is een duizelingwekkende, gedurfde roman.’ En dat is nog maar één van de lovende recensies van het laatste boek van Niña Weijers. Ook wij zijn razend enthousiast, en er nog láng niet over uitgepraat. Daarom geven we dit boek een eigen avond: op woensdag 25 september bent u van harte welkom om onder de vrolijke en bezielende leiding van Gina van den Berg een duik te nemen in het verhaal dat speelt met identiteit en liefde, zichtbaarheid en onzichtbaarheid.
De avond bestaat uit twee delen. We beginnen als leesclub: hebt u het boek gelezen, ligt het op uw nachtkastje of luistert u graag naar lezers? U bent welkom vanaf 19.30 uur.
Bij het tweede gedeelte, dat begint om 20.30, schuift Niña Weijers aan en kunnen we onze ideeën en verwachtingen toetsen aan die van de schrijver.

19.00 inloop met koffie en thee
19.30 start ‘leesclub’ onder leiding van Gina van den Berg
20.15 pauze
20.30 Niña en Gina


Deelname € 5,-;  halve prijs voor leden van alle leesclubs die Kamers antikamers hebben besproken of dat willen gaan doen.
Reserveren via info@linnaeusboekhandel.nl of 020-4687192.


Kamers antikamers
Kamers antikamers is een roman over de poreuze grenzen tussen herinnerde, verzonnen en mogelijke levens. Over de keuzes die je maakt, en niet maakt. Over liefde en vriendschap en de manieren waarop mensen elkaar vinden en verliezen.
Een vrouw woont op de bovenste verdieping van een rijzig, laat-negentiende-eeuws pand aan een stadspark. Ooit woonde er een kunstschilder die melancholische stadsgezichten maakte en artistieke vrienden ontving in zijn atelier. Nu schrijft ze er een boek. Onder haar vingers beginnen verleden, heden en toekomst over elkaar heen te buitelen. De werkelijkheid blijkt een veelvoud, en zijzelf ook, zeker wanneer ze opduikt als personage in de roman van haar goede vriendin M, die haar misschien wel of misschien niet zal laten leven.

Niña Weijers (1987) studeerde literatuurwetenschap. In 2010 won zij de schrijfwedstrijd Write Now!, en ze publiceerde korte verhalen in onder andere De Gids en Passionate Magazine. Door Opzij werd ze in 2013 uitgeroepen tot een van de ’35 schrijfsters onder de 35′. Ze heeft een vaste column op de website van De Groene Amsterdammer’ Haar debuutroman De consequenties werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2015 en is bekroond met de Anton Wachterprijs 2014, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2015, de Van der Hoogtprijs en de Opzijprijs. Het is in vertaling verschenen in Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten, Tsjechië en Montenegro.

Gina van den Berg is literatuurwetenschapper, tekstschrijver en organisator van literaire activiteiten. Klik hier door naar haar website.