In het holst van de nacht


De mysterieuze wereld van slaap aan de hand van 14 patiënten
Verschijningsdatum: 22-08-2019

Uitgave: Zachte kaft 
Pagina's: 376 
Uitgever: Spectrum
ISBN: 9789000363155
Prijs: € 22,50
Serie:

Op voorraad in de winkel
Ik reserveer dit boek om af te halen in de winkel

Beschrijving

Een fascinerende kijk in ons brein in het holst van de nacht

Wat gebeurt er ’s nachts met ons brein? Verdwijnen we volledig in een diepe slaap? En zo ja, hoe kan het dan sommige mensen slaapwandelen? Of komt het brein juist nooit geheel tot rust en is er bij sommige individuen simpelweg een scheidslijn tussen het slaapgedeelte en het actieve gedeelte van hun brein, waardoor de twee delen met elkaar in verwarring kunnen raken? Gebeurt dit bij iedereen in verschillende gehaltes en kan het tegenovergestelde ook waar zijn? Dat sommigen overdag wakker lijken te zijn maar eigenlijk in een diepe slaap verzonken zijn?!

In dit baanbrekende boek neemt dr. Guy Leschziner ons mee op een fascinerende reis door ons nachtelijke brein om de neurowetenschap achter nachtmerries, wakker schrikken en slaapwandelen te achterhalen. Aan de hand van de meest bizarre verhalen van zijn patiënten geeft Leschziner antwoord op al deze vragen en meer, zodat we daar in ieder geval niet meer van wakker hoeven te liggen.

Dr. Guy Leschziner is klinisch neuroloog en een autoriteit op het gebied van slaapproblemen, zoals slaapwandelen, nachtmerries en narcolepsie. Hij werkt als neuroloog in het London Brigde Hospital. Daarnaast is hij hoofd van het Sleep Disorders Centre, een van de grootste slaapcentra in Europa.


Detail product

Door (auteur) :Guy Leschziner
Vertaald door :Cornelis van Ginneken
Taal : Nederlands
Gewicht : 566 gr | Hoogte : 216 mm | Breedte : 141 mm | Dikte : 35 mm
Terug naar de resultaatpagina