Hannah Arendt


Over liefde en kwaad
Verschijningsdatum: 10-09-2020

Uitgave: Harde kaft 
Pagina's: 232 
Uitgever: Spectrum
ISBN: 9789000370658
Prijs: € 26,99
Serie:

Op voorraad in de winkel
Ik reserveer dit boek om af te halen in de winkel

Beschrijving

Gezaghebbende biografie over een van de belangrijkste denkers van de 20e eeuw

Een leven lang hield Hannah Arendt (1906-1975) zich bezig met de onzekere grens tussen goed en kwaad. Een leven dat een cruciaal hoofdstuk in de geschiedenis van het Westen omvat, een tijd waarin onze ideeën over de mens en zijn waarde, schuld en verantwoordelijkheid opnieuw werden gedefinieerd – en waarin Arendt uitgroeide tot een van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw.

Als dochter van Joodse ouders groeit Arendt op in het onstuimige Duitsland van de jaren dertig, waar ze zich vanaf jonge leeftijd volledig toelegt op de filosofie. Ze begint een relatie met de Duitse filosoof Martin Heidegger, die enkele jaren later echter net als vele andere intellectuelen fervent aanhanger wordt van het nazisme. Arendt wordt gedwongen het land te ontvluchten en zal zich tot aan haar dood in New York bezighouden met vragen over de aard van het kwaad, de mens, liefde en politieke theorie.

In deze biografie verweeft auteur Ann Heberlein het bewogen leven van Hannah Arendt met haar gedachtegoed, dat ook nu, een halve eeuw na haar dood, nog altijd angstaanjagend relevant is in een wereld die steeds verder verdeeld raakt.

'Zeer toegankelijk geschreven biografie.' Nederlands Dagblad


Detail product

Door (auteur) :Ann Heberlein
Taal : Nederlands
Gewicht : 553 gr | Hoogte : 238 mm | Breedte : 161 mm | Dikte : 29 mm
Terug naar de resultaatpagina