Kieviet


Biografie van de schrijver van Dik Trom
Verschijningsdatum: 04-10-2019

Uitgave: Harde kaft 
Pagina's: 312 
Uitgever: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026343520
Prijs: € 24,99
Serie:

Op voorraad in de winkel
Ik reserveer dit boek om af te halen in de winkel

Beschrijving

Kieviet is een prachtige biografie van de schrijver die een van de beroemdste personages uit de Nederlandse kinderliteratuur bedacht

Het is het einde van de negentiende eeuw en Nederland is in een rap tempo aan het veranderen. Op vrijwel ieder gebied vinden er revolutionaire ontwikkelingen plaats: de mobiliteit wordt groter, de communicatie makkelijker en Nederland wordt op veel gebieden moderner. Maar de literatuur verandert maar langzaam, en met name de kinderliteratuur blijft stoelen op braafheid en stichtelijkheid. Tot in een klein dorpje in Noord-Holland schoolmeester Johan Kieviet het stoute personage Dik Trom bedenkt. Het betekent niets minder dan een revolutie in de Nederlandse kinderliteratuur.

Ton van der Lee is de achterkleinzoon van C. Joh. Kieviet en heeft hierdoor toegang tot exclusieve archieven en bijzondere familieverhalen. Aan de hand van het veranderende Nederland laat hij zien hoe de inventieve Kieviet kwam tot het bijzondere personage Dik Trom, dat zou uitgroeien tot een icoon.


Detail product

Door (auteur) :Ton van der Lee
Taal : Nederlands
Gewicht : 584 gr | Hoogte : 222 mm | Breedte : 146 mm | Dikte : 30 mm
Terug naar de resultaatpagina