Winterbijen


Verschijningsdatum: 08-09-2020

Uitgave: Zachte kaft 
Pagina's: 296 
Uitgever: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026351419
Prijs: € 22,99
Serie:

Op voorraad in de winkel
Ik reserveer dit boek om af te halen in de winkel

Beschrijving

De meesterlijke roman Winterbijen van Norbert Scheuer toont de verschrikkelijke alledaagse werkelijkheid in een periode die in alle opzichten dramatisch en gevaarlijk is. Winterbijen is een literair meesterwerk over een man die Joden de grens over smokkelt tijdens de Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op een lokale geschiedenis.

De Eifel, januari 1944. Leraar Latijn en geschiedenis Egidius Arimond is door de nazi's ontslagen vanwege zijn epilepsie. Hij verkeert in gevaar door zijn ziekte en zijn bijverdienste: als imker smokkelt hij Joodse vluchtelingen in omgebouwde bijenkasten over de Belgische grens. Desondanks heeft hij allerlei affaires ? onder andere met de echtgenote van een hooggeplaatste nazi. Terwijl het luchtruim boven de Eifel volstroomt met Engelse en Amerikaanse bommenwerpers wordt Arimonds situatie steeds nijpender. En dan wordt hij ook nog eens opgepakt?

Winterbijen gaat over een man die verwoed probeert te overleven, over zijn liefde voor vrouwen, zijn bijen en de letteren ? en over zijn vurige verlangen naar vrede.

'Scheuers romans en verhalen zijn larger than life en tegelijkertijd grootser dan elke zogenaamd authentieke geschiedenis.' ? Die Welt

'Norbert Scheuer is een van onze grote verhalenvertellers.' ? Frankfurter Allgemeine Zeitung


Detail product

Door (auteur) :Norbert Scheuer
Vertaald door :Anne Folkertsma
Taal : Nederlands
Gewicht : 394 gr | Hoogte : 215 mm | Breedte : 135 mm | Dikte : 26 mm
Terug naar de resultaatpagina