De hofdame


Mijn bijzondere leven in de schaduw van de Britse kroon
Verschijningsdatum: 28-07-2020

Uitgave: eBook 
Uitgever: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026352287
Prijs: € 13,99
Serie:
Formaat : ePub watermerk

e-book

Ik bestel dit e-book om te downloaden

Beschrijving

De hofdame van Anne Glenconner: unieke memoires van de hofdame van prinses Margaret, voor alle fans van The Crown en Downton Abbey.

De hofdame vertelt het verhaal van het bijzondere leven van Anne Glenconner, maid of honour tijdens de kroning van koningin Elizabeth en de hofdame van prinses Margaret. Ze is een unieke getuige van de recente Britse koninklijke geschiedenis en geeft in haar memoires niet alleen een kijkje achter de schermen van het koningshuis, maar schetst ook een beeld van een generatie aristocratische vrouwen die gevangen zat in een wereld vol sociale verwachtingen. Ze was voor haar vader een ?grote teleurstelling? omdat ze geen jongen was en ze werd niet genoemd in het testament van haar eigen man, die zijn fortuin naliet aan een van zijn werknemers.

Anne Glenconner, inmiddels achtentachtig jaar oud, schrijft in De hofdame met humor, openheid en moed over haar tragische leven in een gouden kooi, haar vriendschap met prinses Margaret en de vrijheid waarvan ze nu pas kan genieten.

?Vol humor, soms tragisch, en ontwapenend eerlijk. De hofdame zit vol wijsheid en is zonder rancune geschreven, maar is bovenal inspirerend.? ? The Times

?Ongelooflijk. Als je mond elk hoofdstuk niet minstens drie keer openvalt, heb je niet goed opgelet.? ? The Sunday Times


Detail product

Door (auteur) :Anne Glenconner
Vertaald door :Marja Borg

DRM restricties

Kopiëren (van delen) van pagina's niet toegestaan, tenzij anders aangegeven in het eBook
Printen (van delen) van pagina's niet toegestaan, tenzij anders aangegeven in het eBook
Taal : Nederlands
Terug naar de resultaatpagina