Wij van de hbs


Terug naar de beste school van Nederland
Verschijningsdatum: 24-08-2017

Uitgave: Gebonden boek, 
Pagina's: 280, 
Uitgever: J.M. Meulenhoff
ISBN: 9789029091312
Prijs: € 19,99
Serie:

Op voorraad in de winkel
Ik reserveer dit boek om af te halen in de winkel

Beschrijving

Het eerste echte geschiedenisboek van de hbs, voor de lezers van Gouden jaren en De meisjes van Schoevers

Enkele honderdduizenden scholieren gingen tussen 1864 en 1974 naar de hbs, de hogere burgerschool. Ze hadden geluk, want de hbs is de parel uit de Nederlandse onderwijsgeschiedenis.

De hbs was in tegenstelling tot het gymnasium gericht op praktisch toepasbare vakken. Hbs'ers werden voorbereid op belangrijke posities in een moderne maatschappij. Zij moesten, zowas het plan, van Nederland weer een welvarende en moderne samenleving maken. En dat lukte? Veel bekende ondernemers, politici, kunstenaars en Nobelprijswinnaars zijn oud-hbs'ers. Wij van de hbs is het eerste geschiedenisboek van deze school. Het staat vol met nieuwe feiten en inzichten, prachtig beeldmateriaal en bevat onvergetelijke verhalen van Jan Mulder, Freek de Jonge, Neelie Kroes, Maarten 't Hart, Willeke van Ammelrooy, Gerrit Zalm, Herman Koch, Maarten Spanjer, Frits Spits, Hedy d'Ancona en vele anderen.

Wij van de hbs zal oud-hbs'ers doen terugverlangen naar hun school. Niet-hbs'ers zullen zich verbazen over hoe een schooltype de toekomst van Nederland bepaalde.


Detail product

Door (auteur) :Roelof Bouwman, Henk Steenhuis
Taal : Nederlands
Gewicht : 862 gr | Hoogte : 248 mm | Breedte : 180 mm | Dikte : 29 mm
Terug naar de resultaatpagina