Onrustige dagen


De mooiste verhalen
Verschijningsdatum: 07-05-2019
Auteur:

F.B. Hotz


Uitgave: eBook 
Pagina's: 276 
ISBN: 9789029532945
Prijs: € 13,99
Serie:
Formaat : ePub watermerk

e-book

Ik bestel dit e-book om te downloaden

Beschrijving

Een verhalenverteller die schrijvers nog altijd weet te inspireren

In de stapel ongevraagd toegestuurde manuscripten trof de redactie van De Arbeiderspers in 1974 een verbluffend goed geschreven, puntgaaf verhaal aan: ?De tramrace?. De schrijver was een volslagen onbekende 52-jarige man uit Oegstgeest: F.B. Hotz.
In de twintig jaren die daarop volgden schreef Hotz een indrukwekkend oeuvre met vele prachtverhalen. In Hotz? werk draait het om misverstanden, om slechte huwelijken, om schuldbesef, om drang tot boetedoening en misschien nog wel het meest om zoeken naar een zinvolle bestemming. Toch heeft Hotz? werk, bij alle pech, sof en mislukking die hij beschrijft, iets monters en komisch.

?Hotz is een grootmeester. Scherpzinnig, grappig, ontroerend, psychologisch bijzonder sterk en, wat echt een unicum is: zijn verhalen voelen niet gedateerd. Als ik bij het schrijven even vastloop trek ik regelmatig een van Hotz? bundels uit de kast. Om een paar zinnen te lezen. Om me over te geven aan zijn ritme. Ik zou het iedereen aanraden. De beste verhalen van Hotz horen bij het beste wat de Nederlandse literatuur heeft voortgebracht.? ? THOMAS HEERMA VAN VOS

Detail product

Door (auteur) :F.B. Hotz

DRM restricties

Kopiëren (van delen) van pagina's niet toegestaan, tenzij anders aangegeven in het eBook
Printen (van delen) van pagina's niet toegestaan, tenzij anders aangegeven in het eBook
Taal : Nederlands
Terug naar de resultaatpagina