Portugal! Portugal! Portugal!


Een tijdreis van noord naar zuid
Verschijningsdatum: 26-06-2019

Uitgave: eBook 
Pagina's: 259 
ISBN: 9789038805016
Prijs: € 11,99
Serie:
Formaat : ePub watermerk

e-book

Ik bestel dit e-book om te downloaden

Beschrijving

Lieke Noorman bezocht Portugal dertig jaar geleden voor het eerst, en bleef er komen. Nu gaat ze terug naar de mensen die ze toen leerde kennen, in de fadolokalen van Lissabon, of diep in het binnenland. Maar bovenal ontmoet ze voor haar nieuwe mensen: de mannen van de stokvisvaart; de grootgrondbezitters en landarbeiders die na de revolutie van 1974 vochten om de zuidelijke provincie Alentejo; de nostalgici in het geboortedorp van de vroegere dictator Salazar; de bedevaartgangers in Fátima; de studenten in Coimbra, twintigers in een stad van tradities.
Portugal! Portugal! Portugal! is een boek vol nostalgie en levenslust, met herinneringen aan goede en niet zo goede oude tijden, dat steeds weer uitkomt bij het Portugal van nu.

Over Ankerplaats Amazone: ?Met zo'n auteur in voorraad kan de reisliteratuur nog een hele poos mee.? ? Standaard der Letteren ?Noorman heeft een trefzekere pen en staat graag stil bij betekenisvolle details. Hoewel ze op gezette tijden vlijmscherp uit de hoek komt, ademt haar hele bundel liefde voor en mededogen met de Amazonebewoners.? ? De Morgen Over Tootje ? Het leven in een uitvaartcentrum: 'Dit boek ziet er onschuldiger uit dan het is. [...] Noorman beschrijft alles fijnzinnig, niet spottend, maar met oog voor het absurde en gevoelige.? ? Marja Pruis, De Groene Amsterdammer ?Haar gave voor observatie, sfeertekening en puntig portretteren blijkt Noorman allerminst verloren.? ? VPRO Gids

Detail product

Door (auteur) :Lieke Noorman

DRM restricties

Kopiëren (van delen) van pagina's niet toegestaan, tenzij anders aangegeven in het eBook
Printen (van delen) van pagina's niet toegestaan, tenzij anders aangegeven in het eBook
Taal : Nederlands
Terug naar de resultaatpagina