De kaasfabriek


Verschijningsdatum: 27-08-2020

Uitgave: Zachte kaft 
Uitgever: Dwarsligger
ISBN: 9789049808112
Prijs: € 18,99
Serie:

Op voorraad in de winkel
Ik reserveer dit boek om af te halen in de winkel

Beschrijving

Dwarsligger 690 is De kaasfabriek, de nieuwe historische roman van Simone van der Vlugt, auteur van ondere andere Het schaduwspel en Nachtblauw.

Amsterdam, 1892. Lydia rouwt om de dood van haar ouders, die kort na elkaar zijn overleden. Ze heeft hun huis in Amsterdam en buitenhuis in Purmerend geërfd. Ondanks het verlies zit ze vol ideeën voor de toekomst en voor het uitvoeren van haar vaders plannen: een moderne kaasfabriek beginnen, op stoomkracht en met een hoge productie. Maar als vrouw alleen mag ze geen onderneming starten: ze moet samenwerken met een moderne boer uit de omgeving, Huib Minnes. Samen bouwen ze de grootste kaasfabriek van Noord-Holland.

Antwerpen, 1914. Nora, de dochter van Lydia, trouwt met Ralph Reymaekers en het paar vestigt zich in de havenstad. Na een ernstig conflict met haar moeder over haar afkomst is Nora blij weg te zijn uit Waterland. Maar dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en moeten ze vluchten uit Antwerpen. Hoe zal de toekomst eruit komen te zien voor deze vooruitstrevende vrouwen?


Detail product

Door (auteur) :Simone van der Vlugt
Taal : Nederlands
Gewicht : 138 gr | Hoogte : 120 mm | Breedte : 82 mm | Dikte : 19 mm
Terug naar de resultaatpagina