Carpati - Irina Georgescu

Irina Georgescu | 2022 | Harde kaft | Nederlands
Leverbaar
Niet op voorraad in de winkel
€ 27,50

Beschrijving

'Doordrenkt van passie, gemeenschapszin en de smaken van een rijke en gevarieerde cultuuur.'- NIGELLA LAWSON Culinaire melting pot uit het hart van Oost-Europa De keukens van Oost-Europa staan al jaren in de belangstelling, en terecht. In deze regio staan authenticiteit en culinaire tradities hoog in het vaandel en verbouwen veel mensen nog steeds zelf hun groenten. Met Carpati maak je kennis met de Roemeense keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland, Turkije en de Slavische landen in het zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en Saksische keukens in het noorden. Aan de Roemeense eettafel begin je met een keur aan chacuterie als Pleşcoi (worst) en Sibiu (salami) vergezeld door pickles en kleine salades als gefermenteerde kool met groene tomaten en kaviaar van aubergine met rode uien en venkelzaad. Maak kennis met de Roemeense variant van moussaka, musaca de cartofi of een pilaf met gerookte pruimen en gekaramellisseerde bosuitjes. Maak zelf, borş, een van de belangrijkste basisingrediënten van de Roemeense keuken: een gefermenteerde drank met een delicate zoetzure smaak waarmee diverse gerechten verrijkt worden. Maak je eigen kersen- of walnotenlikeur, geniet van de diverse broodrecepten als scovergi (platbrood met kaas en yoghurt) en sluit een maaltijd af met cataif, filodeegnestjes met walnoten en geklopte room.
Lees meer

Beschrijving

'Doordrenkt van passie, gemeenschapszin en de smaken van een rijke en gevarieerde cultuuur.'- NIGELLA LAWSON Culinaire melting pot uit het hart van Oost-Europa De keukens van Oost-Europa staan al jaren in de belangstelling, en terecht. In deze regio staan authenticiteit en culinaire tradities hoog in het vaandel en verbouwen veel mensen nog steeds zelf hun groenten. Met Carpati maak je kennis met de Roemeense keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland, Turkije en de Slavische landen in het zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en Saksische keukens in het noorden. Aan de Roemeense eettafel begin je met een keur aan chacuterie als Pleşcoi (worst) en Sibiu (salami) vergezeld door pickles en kleine salades als gefermenteerde kool met groene tomaten en kaviaar van aubergine met rode uien en venkelzaad. Maak kennis met de Roemeense variant van moussaka, musaca de cartofi of een pilaf met gerookte pruimen en gekaramellisseerde bosuitjes. Maak zelf, borş, een van de belangrijkste basisingrediënten van de Roemeense keuken: een gefermenteerde drank met een delicate zoetzure smaak waarmee diverse gerechten verrijkt worden. Maak je eigen kersen- of walnotenlikeur, geniet van de diverse broodrecepten als scovergi (platbrood met kaas en yoghurt) en sluit een maaltijd af met cataif, filodeegnestjes met walnoten en geklopte room.

Specificaties

Door (auteur) Irina Georgescu
Uitgeverij Good Cook B.V.
Genre Keuken per land en streek
Uitgave Harde kaft
Aantal pagina's 224
Verschenen op 21-11-2022
ISBN / EAN 9789461432889
Taal Nederlands
Gewicht 1006 g
Hoogte 252 mm
Breedte 202 mm
Dikte 28 mm