Frisse ramsj

Achterin onze winkel vindt u onze Ramsj-afdeling, boeken voor een zéér vriendelijke prijs. Hieronder tonen wij u een selectie, die we regelmatig updaten. Wilt u een boek reserveren? Dan kunt u ons bellen: 020 468 71 92 of mailen: info@linnaeusboekhandel.nl

liedteksten 1962 liedteksten 1974liedteksten 2002Liedteksten deel 1, 2 en 3 – Bob Dylan

Bob Dylan, geboren op 24 mei 1941 als Robert Allen Zimmerman in Duluth, Minnesota, geldt als de belangrijkste liedjesschrijver van de twintigste eeuw. Zijn invloed is onmetelijk en groeit nog steeds. De inhoud van zijn teksten is waar deze drie ‘Liedteksten’ over gaan. Alle nummers zijn hier verzameld, in het origineel en in een zingbare Nederlandse vertaling, die een heel nieuw licht werpt op de liedjes. Sinds zijn autobiografische ‘Kronieken’ is duidelijk dat Dylan een groot schrijver en stilist is. De Nobelprijs voor Literatuur 2016 heeft dat voor eens en altijd bevestigd. En voor wie het zelf wil lezen en ervaren: bestudeer, zing en lees de liedteksten van de Homerus van onze tijd. Vertaald door Bindervoet & Henkes

Per deel:
Van € 30,99    Voor € 12,50


Geert van OorschotGeert van Oorschot, uitgever – Arjen Fortuin

Geert van Oorschot (1909-1987) was een van de succesvolste en spraakmakendste uitgevers van de vorige eeuw. Hij was de uitgever en dikwijls ook ontdekker van tal van belangrijke Nederlandse schrijvers, zoals Gerard Reve, W.F. Hermans, Jan Hanlo, M. Vasalis, Rutger Kopland en J.J. Voskuil.

Van € 32,00    Voor € 12,50


bijbel voor ongelovigenDe bijbel voor ongelovigen deel 4 – Guus Kuijer

Guus Kuijer vertelt Bijbelverhalen na voor ongelovigen (en gelovigen). Dit deel bevat het koningschap van David en diens dood, en de regering van Davids zoon Salomo en zijn duizend vrouwen. Die maken dat Salomo ontrouw wordt aan de God van Israël. Het rijk scheurt, en Israël en Juda krijgen concurrerende koningen.

Van € 20,99    Voor € 7,90


Ik wou uw voeten wel soenenIk wou uw voeten wel soenen – Annemieke Houben

De schrijvers van de liefdesverklaringen in ‘Ik wou uw voeten wel soenen’ hebben één ding gemeen: de vurige wens de geliefde te overtuigen van de onontkoombaarheid van hun liefde. De mooiste liefdesverklaringen van de middeleeuwen tot nu, van Jacob Cats en Willem Kloos tot Judith Hertzberg en Rutger Kopland, passeren de revue.

Van € 19,90    Voor € 7,90


Een zoon van het circusEen zoon van het circus – John Irving

Dokter Farrokh Daroewalla, een wat grijze Canadese dokter van Indiase origine, gaat van tijd tot tijd terug naar Bombay, waar zijn meeste patiënten invalide kinderen zijn. Twintig jaar geleden heeft Daroewalla twee slachtoffers van een moord onderzocht. Nu zal hij, na al die jaren, opnieuw kennismaken met de moordenaar.

Van € 15,00    Voor € 7,90


De geest van BoerhaaveDe geest van Boerhaave – Luuc Kooijmans

Tijdens zijn werk aan de biografie van de beroemdste arts van de achttiende eeuw, Herman Boerhaave, raakte Luuc Kooijmans verzeild in de barre geschiedenis van diens manuscripten. Die worden al meer dan 250 jaar als een waardevolle schat in Sint-Petersburg bewaard. Niemand heeft ze ooit kunnen bekijken. ‘De geest van Boerhaave’ gaat over de drijfveren achter wetenschappelijke vooruitgang en over Rusland. Het archief van Boerhaave vormt de aanleiding voor een verhaal vol ambitie en misleiding, en ten slotte voor groteske onderhandelingen tussen de auteur en het Russische ministerie van Defensie.

Van € 19,99    Voor € 7,90


koningen kruisvaarders en kaliefenKoningen kruisvaarders en kaliefen – Brian A. Catlos

Koningen, kruisvaarders en kaliefen is een unieke geschiedenis die een verfrissende kijk biedt op noties als geloof en machtDe jihad lijkt in het Midden-Oosten van vandaag weer helemaal terug. Dat hoeft niet te verbazen, zeggen velen, de godsdienstoorlogen gaan terug tot de vroege middeleeuwen. Ook toen dreef het geloof in God, Allah of Jahweh volkeren tot gruwelijke daden. Maar is dat wel zo? In Koningen, kruisvaarders en kaliefen zetten we voet aan wal in het Middellandse Zeegebied van de elfde eeuw, vlak voor de Eerste Kruistocht. Historicus Brian A. Catlos beschrijft levendig de tactische manoeuvres, de godsdienstige disputen en de kleurrijke figuren van die tijd. Zijn verrassende conclusie: religieus extremisme was niet zo belangrijk als tegenwoordig wordt verkondigd. Net als vandaag werd politiek bedreven op basis van eigenbelang, persoonlijkheid en ideologie. Contacten tussen de verschillende religies verliepen meestal vreedzaam en de ontmoeting tussen het christendom en de veel verfijndere islam legde zelfs de basis voor het moderne denken.

Van € 29,99    Voor € 12,50


kikkersKikkers – Mo Yan

Een scherpe en humoristische kijk op het Chinese éénkindbeleid, vanuit het perspectief van een gynaecologe. Voet Wan, bijgenaamd Kikkervisje, schrijft een boek over zijn tante, een bekende gynaecologe. Ze is aanvankelijk de heldin van het dorp, maar wordt gezien als een duivelin wanneer ze actief gaat meewerken aan de éénkindpolitiek en regelmatig mannen steriliseert en zwangere vrouwen tegen hun zin aborteert.

Van € 25,99    Voor € 9,90


einstein en elisabethEinstein & Elisabeth – Rosine de Dijn

Hij was een wereldberoemde wetenschapper die de Nobelprijs voor Natuurkunde won. Zij was zelf koningin van een klein landje, België. Hij shockeerde de wereld met zijn protest tegen de atoombom en zij shockeerde de wereld met haar bezoeken aan communistisch China en de Sovjet-Unie tijdens de Koude Oorlog. Getekend door economische crisis en oorlog, vonden Albert Einstein en koningin Elisabeth elkaar. Twee excentriekelingen maar vooral twee verwante zielen die een passie deelden voor muziek, kunst, wetenschap, politiek.

Van € 22,50    Voor € 9,90


wat helpt is een wonderWat helpt is een wonder – Anne Vegter

De kroning van Willem-Alexander, de heropening van het Rijksmuseum, Dodenherdenking, MH17, vluchtelingencrisis, Jules Deelder, Gerrit Kouwenaar en Sinterklaas, Gronings gas en aanslagen in Parijs; alles wat belangrijk was kreeg een echo in de gedichten die Anne Vegter er als Dichter des Vaderlands over schreef.

Van € 18,50    Voor € 7,90


Een speciaal soort voorzienigheidEen speciaal soort voorzienigheid – Richard Yates

Robert Prentice wordt na zijn middelbareschooltijd opgeroepen om in de laatste dagen van de 2e Wereldoorlog als infanterist naar Europa te gaan. Al snel komt hij met longontsteking in het veldhospitaal terecht waarna het hem moeite kost weer door zijn eenheid geaccepteerd te worden. Zijn moeder Alice is achtergebleven in New York en door te breken als kunstenaar is niet gelukt. Terwijl ze overdag in de oorlogsindustrie werkt vlucht ze ’s avonds in drank.

Van € 33,50    Voor € 9,90


De Laura'sDe Laura’s – Sara Taylor

Met De Laura’s schreef Sara Taylor een prachtige roman over identiteit en over de speciale band tussen moeder en kind. Taylor schreef eerder De kust, dat werd genomineerd voor de Baileys Prize en de Guardian First Book Award. ‘Ik realiseerde me pas dat mijn moeder een mens van vlees en bloed was toen ik dertien jaar oud was en ze me wakker maakte, op de achterbank van de auto zette en we ons huis en mijn vader zomaar achterlieten. Ik dacht dat mijn moeder tevreden was met haar leven. Ik had het mis.’ In De Laura’s maakt een moeder met haar tiener een roadtrip dwars door de VS. De verschillende plekken die ze aandoen, zijn niet willekeurig door Alex’ moeder uitgekozen – ze zijn allemaal nauw verbonden met haar turbulente jeugd en met de diverse Laura’s die een impact op haar leven hebben gehad.

Van € 19,95    Voor € 6,99


italie op het spoorItalië op het spoor – Tim Parks

Dit land zien per trein betekent een cruciale vraag stellen: maakt Italië wel of geen deel uit van de moderne wereld? In ‘Italië op het spoor’ schetst Tim Parks een zuiver beeld van het land. Of het nu om zijn forensenrit Verona-Milaan gaat of om incidentele reizen naar Napels, Sicilië of Rome.

Van € 23,50    Voor € 7,90


de adagia De Adagia van Michel de Montaigne

Vertaling en bespreking van de citaten van auteurs uit de Griekse en Romeinse oudheid, de Bijbel en zijn eigen tijd, die de Franse filosoof Montaigne (1533-1592) liet aanbrengen in zijn bibliotheek.

Van € 15,50    Voor € 6,90


A dark premonitionA dark premonition – Cees Nooteboom

Hieronymus Bosch (c. 1450-1516) is the most enigmatic artist of Early Modern Age. Inventing monstrous creatures, grotesque ogres, and bizarre chimeras walking abroad between this world and netherworld. Carrying Bosch’s paintings in his mind and memory for 60 years. Cees Nooteboom describes his journeys to seven of them that he visited and studied in Lisbon, Madrid, Ghent, Rotterdam and ‘s-Hertogenbosch.

Van € 29,80    Voor € 7,90


looking at a most wanted manLooking at a most wanted man – Anton Corbijn

Anton Corbijn’s new film A Most Wanted Man, a modern-day espionage thriller based on a spy novel by John le Carré, takes a look at the ”war on terror,” which plays a decisive and increasingly grim role in the aftermath of September 11th. Set in Hamburg, it stars Oscar winner Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Willem Dafoe, Robin Wright, and Nina Hoss.

Van € 49,80    Voor € 19,90


 

Dagboek uit de rivierDagboek uit de rivier – Frederik Baas

Na een aantal moeilijke jaren met haar man en een ingewikkelde scheiding kan het leven opnieuw beginnen voor Barbara. Samen met Rens, haar zoon van zeven, en haar nieuwe vriend Robbert gaat ze in de zomervakantie een weekje naar de Ardennen. Robbert is uitgever en een van zijn auteurs woont al jaren in deze streek en werkt daar aan zijn tweede roman. Zijn eerste was een overweldigend succes en dat legt een enorme druk op het maken van de tweede. Ze bezoeken hem en al snel ontstaat er vriendschap tussen de auteur en Barbara. Samen verzinnen ze een spel om Rens bezig te houden. Er is al jaren een meisje vermist in de streek en op basis van dat gegeven maken ze een spannende speurtocht. De speurtocht blijkt echter al snel in de richting van de werkelijkheid te wijzen…

Van € 17,90    Voor € 6,99


Wild artWild art – Nederlandstalige Editie

Wild Art blaast de gevestigde kunstwereld omver! Wild Art is een visuele ontdekkingstocht van alles wat zich aan de rand van de wereld van de kunst afspeelt. Het laat spraakmakende voorbeelden zien van de veelheid aan ‘andere’ werelden binnen de kunst. Werelden die vaak niet worden genoemd binnen de professionele kunstliteratuur. Wereld die worden genegeerd door kunstcritici, kunsthistorici, dealers, kunstenaars en verzamelaars. Dit boek toont een nieuwe kunstwereld, die openligt voor iedereen die bereid is zich ervoor open te stellen. Wild Art laat kunstenaars zien die zich uitdrukken op een unieke manier, een unieke plek en met uniek materiaal.

Van € 29,99    Voor € 7,99


Het hart van NapoleonHet hart van Napoleon – Johan Op de Beeck

Langs de ophefmakende weg die Napoleon zich door de geschiedenis gebaand heeft, loopt nog een ander, meer verscholen pad. Daarop bevinden zich de vrouwen die de keizer vergezelden, in de marge van zijn wonderlijke bestaan. Meest legendarisch is Joséphine de Beauharnais, zijn eerste vrouw en de liefde van zijn leven. Keizerin Joséphine moest wijken voor het politieke huwelijk van Napoleon met Marie-Louise van Oostenrijk, die hem een troonopvolger schonk. Daarnaast kende Napoleon ontelbare minnaressen en verwekte hij verscheidene buitenechtelijke kinderen. Niet zelden hadden zijn seksuele escapades een politiek tintje. Al deze vrouwen waren op hun manier van uitzonderlijk belang. Zo is de saga van Napoleon er ook een van vorstinnen en maîtresses, van emoties en verlangens.

Van € 29,99    Voor € 9,90


een zaak van liefdeEen zaak van liefde – Lisa Appignanesi

Aan het einde van de negentiende eeuw injecteert een oude vrijster in Brighton bonbons met strychnine, in Parijs achtervolgt een zangeres wekenlang haar overspelige minnaar en in New York schiet de echtgenoot van een steenrijke jongedame publiekelijk een architect dood. Appignanesi daalt, aan de hand van drie rechtszaken, af naar de lage driften van de mens, waar duistere passies en lusten kunnen leiden tot gruwelijke misdaden.

Van € 34,99    Voor € 12,50


de rotskruiperDe rotskruiper – Nell Zink

De rotskruiper van Nell Zink is een portret van een huwelijk. Tiffany uit Philadelphia trouwt met een wetenschapper in de hoop dat ze nooit meer hoeft te werken. Ze verhuizen naar Europa, waar ze erachter komt dat haar echtgenoot nog doortrapter is dan zijzelf, iets wat ze niet voor mogelijk had gehouden. Het leven wordt ingewikkeld, maar Tiff vecht zich erdoorheen. Op een dag botsen Tiff en haar man Stephen met hun auto tegen een rots. Dit incident zet een keten van gebeurtenissen in gang. Tiff is niet langer zwanger en Stephen vangt zo’n beetje de mooiste vogel die er bestaat, de rotskruiper. De rotskruiper van Nell Zink is een droogkomische roman over twee mensen die een ingewikkeld leven leiden met affaires en vogelkijken.

‘De rotskruiper is als geen enkel ander boek dat je hebt gelezen.’ – The New Yorker

Van € 17,99    Voor € 5,99


Oriana een vrouwOriana een vrouw – Cristina de Stefano

Oriana Fallaci (1929-2006) verwierf internationale bekendheid als tegendraadse journalist, auteur en opiniemaker. Maar waar kwam deze spraakmakende vrouw vandaan, en wat lag ten grondslag aan haar ambitie? Oriana, een vrouw is de eerste geautoriseerde biografie van deze geduchte persoonlijkheid die vanuit een arm socialistisch gezin in Florence haar weg naar de top van het internationale politieke journaille vocht. Al jong ontdekte ze dat het leven een strijd moest zijn, en als veertienjarige sloot ze zich aan bij het verzet waar ze ervaringen opdeed die haar drang naar vrijheid voor altijd zouden bepalen. Haar volwassen jaren waren even turbulent, vanaf haar eerste baan in de journalistiek tot de vele bestsellers die zij schreef, bleek ze vaak geïnspireerd door pijnlijke waarheden uit haar eigen leven. Haar liefdesleven, bijvoorbeeld, was altijd vol drama en verdriet, en hieruit putte ze inspiratie voor romans, maar ook haar ambitie voor een feministisch en hardwerkend leven. Oriana, een vrouw is het veelbewogen levensverhaal van een sterke, complexe maar bovenal inspirerende vrouw.

Van € 24,99    Voor € 8,99


duivelspactDuivelspact – Loes den Hollander

Sommige mensen hebben alles: geld, gezondheid en geluk. Marijn Bentink van Heemstede is er een korte periode in haar leven van overtuigd dat ze tot deze categorie behoort, tot het noodlot het tegendeel bewijst. Het lukt Marijn om de zwartste dag die ze meemaakte te verwerken en een plaats te geven. Maar dan meldt zich iemand die haar iets vertelt wat alles in een ander daglicht plaatst. Vanaf dat moment moet ze kiezen. Gaat ze voor wraak of voor vergeving? Ze maakt een keuze. Met alle gevolgen van dien.

Van € 19,99    Voor € 5,99


VadermoordVadermoord – Amélie Nothomb

Joe Whip is jong, getalenteerd en roekeloos. Als verloren zoon waagt hij zijn kans als goochelaar in het broeierige Nevada. Daar ontmoet hij de charismatische Norman Terence, die hem valspeeltrucs leert. Norman wordt zijn mentor en een vaderfiguur voor hem. De band tussen de twee mannen lijkt onvoorwaardelijk, tot Joe zijn gevoelens voor Normans sensuele vriendin, de vuurdanseres Christina, niet langer kan onderdrukken. Het conflict tussen vaders en hun zonen is eeuwenoud, maar de strijd werd nog nooit zo onthutsend beslecht. Over Amélie Nothomb `Ongekende overgave.’ NRC Handelsblad `Vermakelijk en loepzuiver van stijl.’ Trouw `Jaarlijks levert ze een nieuwe proeve af van haar exuberante en bizarre verbeeldingskracht.’ De Morgen

Van € 19,95    Voor € 7,90


 

beschaving zoekt sponsorBeschaving zoekt sponsor – Stefan Verwey

In ‘Beschaving zoekt sponsor’ neemt Stefan Verwey naast actuele knelpunten, zoals de economische crisis of het milieu, ook verschijnselen als twitter en de bonuscultuur onder de loep. Verwey licht uit de hedendaagse maatschappij wat hem verbaast, opvalt of treft. Dit boek toont een herkenbare wereld die je zelf misschien nooit zo hebt bekeken.

Van € 13,50    Voor € 5,00


avondenDe avonden – Gerard Reve

Een winterverhaal. Facsimile uitgave van het manuscript en typoscript

De Avonden is een van de belangrijkste boeken uit de Nederlandse literatuur; het is klassiek geworden als de aangrijpende beschrijving van de saaiheid die Nederland in de naoorlogse jaren beheerste. In Frits van Egters weerspiegelt zich de jeugd, die zijn leven ziet verlopen in zinloosheid, eentonigheid en eenzaamheid. humor en de hoop dat er toch een hoger en groter Iets bestaat, houden hem op de been. De geluiden van afschuw over dit boek, bijvoorbeeld door Godfried Bomans, die meende dat Reve’s geestelijke gezondheid ‘bij een langer aanhouden van deze gesteldheid ernstig gevaar loopt’, zijn inmiddels ernstig tegengesproken door de velen voor wie De Avonden het mooiste boek is dat ze ooit lazen.

Van € 34,90    Voor € 12,50


erdoganErdogan. De nieuwe vader van Turkije? – Nicolas Cheviron & Jean-Francois Pérouse

Over het land en over de leider kun je bijna alleen in vraagzinnen spreken. Is Turkije een vriend met vijandige grillen of eerder een tegenstander die soms een aardig gezicht trekt? Is het een macht in opkomst of juist een land dat op de rand van de afgrond staat? En wat wil Recep Tayyip Erdogan, sinds 2003 de Turkse leider? Is hij een vernieuwer of wil hij terug naar de tijd van de sultans? Is voor hem democratie een doel of een middel voor dubieuze doeleinden, zelfs voor persoonlijk gewin? Verdient hij ons vertrouwen of moeten we hem wantrouwen? De Franse Turkije-kenners Nicolas Cheviron en Jean-François Pérouse gaan in Erdogan. Nieuwe vader van Turkije? op zoek naar de moeilijk te achterhalen realiteit van de zeemanszoon die een hoofdrolspeler op het wereldtoneel werd. De auteurs, die al bijna twintig jaar de opkomst van Erdogan volgen, schreven de eerste grote biografie van de man die, met name sinds de mislukte staatsgreep van juli 2016, door de wereld met argusogen wordt bekeken. Nicolas Cheviron, journalist, woont sinds 2000 in Turkije en volgt voor diverse Franse en niet-Franse media de Turkse actualiteit. Jean-François Pérouse, geograaf, is vanaf 1999 werkzaam in Turkije, de laatste jaren als directeur van het al bijna een eeuw in Istanbul gevestigde Institut Français des Études Anatoliennes. ‘Een magistrale biografie.’ France Arménie ‘In tegenstelling tot eerdere boeken over Erdogan, in Turkije gepubliceerd, heeft deze biografie de verdienste heel nauwgezet te zijn; de feiten worden gescheiden van de vele mythes die de persoonlijkheid van de leider omringen.’ Le Monde

Van € 39,90    Voor € 12,50


anatomie voor kunstenaarsAnatomie voor kunstenaars – Sarah Simblet

In ‘Anatomie voor kunstenaars’ ontsluiert kunstenaar en academicus Sarah Simblet de bouw van het menselijk lichaam en roemt ze de voortdurende aanwezigheid van het menselijk lichaam in de moderne westerse kunst. Simblet laat ons aan de hand van foto’s van mannen en vrouwen, historische en moderne kunstwerken, en haar eigen tekeningen, zien hoe we het menselijk lichaam moeten bekijken en hoe we de spiergroepen en het krachtige skelet, het evenwicht, de houding en de gratie moeten vastleggen. Sommige tekeningen passen precies over foto’s waardoor de relatie tussen het uiterlijk en de inwendige structuur duidelijk wordt.

Van € 42,50    Voor € 15,00


yoko onoYoko Ono: Between the sky and my head

Dit is de tentoonstellingscatalogus bij de expositite in de Kunsthalle Bielefield in 2008 en Baltic Centre for Contemporary Art, Gateshead 2009.

Van € 29,80    Voor € 7,90


spaanse meestersSpaanse meesters – Hermitage Amsterdam

Zes meesters, zestig meesterwerken. Spaanse meesters uit de grootste en meest diverse collectie Spaanse kunst buiten Spanje, namelijk die in de Hermitage. De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya is een overzichtswerk van kunstwerken uit de late zestiende en zeventiende eeuw, de Gouden Eeuw voor de Spaanse kunst.

Van € 29,95    Voor € 12,50

 


altijd de besteAltijd de beste – H.W. Pleket

Sport in het oude Griekenland. Van Homerus tot en met de tijd waarin Griekenland deel uitmaakte van het Romeinse rijk is sport altijd een middel geweest om uit te maken wie de beste of snelste was of het hardst kon slaan. H.W. Pleket vertelt over de diverse toernooien, de status van de sporters, hun verdiensten, de verschillende sportdisciplines, de sportideologie en vrouwensport.

Van € 22,50    Voor € 7,90


alles behalve klerenAlles behalve kleren

In ‘Alles behalve kleren’ komen alle grote Nederlandse modefotografen sinds de jaren negentig aan bod. Het boek gaat in op het belang van een aantal (mode)tijdschriften, die met vernieuwende concepten en experimentele vormen een internationale reputatie opbouwden. Ook de opkomst van digitale magazines en modeblogs en -vlogs en hun invloed op de modefotografie komen aan bod in het boek.

Van € 29,99    Voor € 9,90


Hare excellentieHare excellentie – Monique Leyenaar

Leidinggeven aan een departement, functioneren in de ministerraad, optreden in de Tweede en Eerste Kamer met de daarmee gepaard gaande oppositie of zelfs aanslagen op het ego door moties van wantrouwen en treurnis, omgaan met de opdringerige media – het ministerschap is een eervolle, maar zware functie, soms leuk, soms vreselijk. De selectie van ministers is geen openbare aanbesteding waarbij eenduidige criteria worden gehanteerd. In hoeverre speelt sekse nog een rol in de benoemingsprocedure en later in het uitoefenen van deze topbaan?

Van € 19,95    Voor € 7,90


stijlStijl

Wim van Drimmelen nam na 17 jaar afscheid als bibliothecaris van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Ter gelegenheid daarvan is ‘Stijl’ samengesteld met een overzicht van een zestigtal bijzondere aanwinsten uit Van Drimmelens periode als directeur van de nationale bibliotheek. Daarin komen tal van opmerkelijke boeken en handschriften voor het voetlicht. Oud en nieuw, extreem zeldzaam en kostbaar, of heel gewoon, maar altijd om een speciale reden uitzonderlijk en verleidelijk.

Van € 35,00    Voor € 12,50


Anatomische lesDe anatomische les – Van Rembrandt tot Damien Hirst

In de 17e eeuw werden in de Nederlanden (ten minste) tien schilderijen gemaakt met een anatomische les als onderwerp. Rembrandt was niet de enige, maar wel de beroemdste schilder die dit onderwerp vastlegde. Dit boek, dat bij de gelijknamige tentoonstelling (eind 2013) in het Gemeentemuseum van Den Haag verschijnt, handelt voor meer dan de helft over de 17e-eeuwse fascinatie voor de menselijke anatomie en de kunstwerken die dat opleverde.

Het tweede gedeelte van het boek behandelt moderne kunstenaars die eveneens het menselijk lichaam tot onderwerp kiezen: Bacon, Atelier van Lieshout, Hirst. Hen fascineert niet zozeer het wetenschappelijke aspect, maar het kwetsbare van het menselijk lichaam.

Folkert de Jong maakte een installatie in opdracht van het museum om als schakel tussen de 17e en 21e eeuw te fungeren. Het boek sluit af met een interview met deze kunstenaar.

Van € 24,95    Voor € 9,90


Vrouwenmode in prentVrouwenmode in prent – M.A. Ghering-van Ierlant

Modeprenten 1780 – 1930.
Marie-Jes Ghering-van Ierlant verzamelt kostuum- en modeprenten en heeft een informatief boek geschreven over 150 jaar mode, modeprenten en modetijdschriften. Zij beschrijft een breed spectrum van factoren die van invloed zijn geweest op de ontwikkelingen op het gebied van de mode. In de tekst zijn citaten opgenomen uit de originele tijdschriften, alsmede 154 modeprenten die full colour en paginagroot zijn afgedrukt.

Van € 49,95    Voor € 19,90


nederlandse poolexpeditieDe Nederlandse poolexpeditie van 1882 – 1883 – Kees Dekker & Frieda van Essen

Het verhaal van een ‘vergeten’ Hollandse Poolexpeditie. 130 jaar lang verborg de bibliotheek van het KNMI een grote schat. Een ‘vergeten doos’ over een historische expeditie naar het Hoge Noorden. Een spannend verhaal, dat minstens zo dramatisch is als de tocht van Willem Barentsz naar Nova Zembla. Maar waarom waren we daar eigenlijk, wat zochten we daar?

Van € 29,95    Voor € 12,50


hugo clausHugo Claus. Een hommage – Marc Didden

Regisseur, journalist en schrijver Marc Didden (1949) leerde in de jaren zeventig Hugo Claus kennen in Amsterdam.

Van € 17,95    Voor € 5,00


naaktNaakt – Jean-Philippe Toussaint

‘Toussaint is een kunstenaar van het woord én het beeld.’ – NRC Handelsblad.

Van € 17,95    Voor € 5,00

 


Menseneetster*De menseneetster – Maarten Kossmann

Exclusief bij Linnaeus Boekhandel. Berbersprookjes uit Noord-Marokko.

Van € 12,50    Voor € 5,00