Frisse ramsj

Achterin onze winkel vindt u onze Ramsj-afdeling, boeken voor een zéér vriendelijke prijs. Hieronder tonen wij u een selectie, die we regelmatig updaten. Wilt u een boek reserveren? Dan kunt u ons bellen: 020 468 71 92 of mailen: info@linnaeusboekhandel.nl

TijdmetersTijdmeters – David Mitchell

‘Tijdmeters’ volgt het leven van Holly Sykes. Van haar jeugd in het café in Gravesend tot haar oude dag in Ierland. Van het moment dat ze van huis wegloopt tot het moment dat ze moet overleven in een bijna failliete samenleving. De vroege verdwijning van haar jongere broertje is daarbij een belangrijk raadsel dat haar hele leven blijft doorwerken.

Van € 24,95    Voor € 7,90


blauwe gitaar, deDe blauwe gitaar – John Banville

Een beroemd kunstschilder laat alles en iedereen achter zich en heeft zich teruggetrokken in zijn geboortehuis. Terugdenkend aan de manieren waarop hij greep op de wereld heeft proberen te krijgen, legt hij de kern bloot van een man die er in zekere zin altijd op heeft gewacht gered te worden van zichzelf. ‘De blauwe gitaar’ is een spannende, ernstige en komische meditatie over kunst, diefstal en de verwoestende kracht van jaloezie.

Van € 19,99    Voor € 7,90


PulpPulp – Charles Bukowski

Detective Nick Belane – die liever drinkt en gokt dan werkt – heeft het plotseling druk. Hij komt van de ene onmogelijke situatie in de andere terecht. Dat hij drie van de vier zaken weet op te lossen, is meer geluk dan wijsheid. Een zeer vermakelijke parodie op de hardboiled detective.

Van € 12,50    Voor € 5,00


Lucia de B.Lucia de B. – Lucia de Berk

De rechtbank veroordeelt Lucia de Berk in maart 2003 tot levenslang, voor de moord op zeven mensen, allen patiënten in het ziekenhuis waar zij werkzaam was. Het gerechtshof oordeelt net zo, maar legt zelfs tbs op. Na onderzoek naar de bewijsvoering wordt de zaak uiteindelijk in 2008 heropend. Lucia de Berk wordt vrijgesproken. Ze heeft ruim zes jaar ten onrechte gevangengezeten.

Van € 15,00    Voor € 7,90


altijd de besteAltijd de beste – H.W. Pleket

Sport in het oude Griekenland. Van Homerus tot en met de tijd waarin Griekenland deel uitmaakte van het Romeinse rijk is sport altijd een middel geweest om uit te maken wie de beste of snelste was of het hardst kon slaan. H.W. Pleket vertelt over de diverse toernooien, de status van de sporters, hun verdiensten, de verschillende sportdisciplines, de sportideologie en vrouwensport.

Van € 22,50    Voor € 7,90


Steltlopen door de tijdSteltlopen door de tijd – Manet van Montfrans

Over geheugen en geschiedenis in de moderne Franse literatuur. Moderne Franse schrijvers besteden veel aandacht aan het verleden van henzelf maar ook aan dat van voorgaande generaties. Twee wereldoorlogen, twee dekolonisatie-oorlogen (Algerije en Vietnam), de culturele revolutie van mei ’68 en snelle economische en technologische ontwikkelingen hebben diep ingegrepen in de persoonlijke geschiedenis van grote groepen Fransen en geleid tot een opeenvolging van generatiebreuken.
Daarvan getuigt het werk van auteurs als Perec, Modiano, Simon, Bergounioux, Rouaud, Michon, Mauvignier, Deville en Rolin. Zij proberen de toedracht van de breuk met het verleden te reconstrueren. Daarbij moeten zij het opnemen tegen de ongezeglijkheid en onbetrouwbaarheid van het eigen geheugen en van dat van anderen.

Van € 24,90    Voor € 9,90


ark stormArk storm – Linda Davies

Gwen Boudain is een jonge meteoroloog die een geavanceerd computerprogramma heeft ontwikkeld. Daarmee kan de komst van een Atmospheric River Storm worden voorspeld, die gigantische vloedgolven kan veroorzaken, hetgeen vooral levensbedreigend is voor de Amerikaanse westkust. De juiste voorkennis van zo’n mega-ramp levert miljarden dollars op. Gwen heeft een investeerder gevonden voor haar project. Maar wat voeren haar collega’s in hun schild? En waar is die aantrekkelijke journalist op uit? Wat zijn de echte drijfveren van de sjeik die in de financiering is gestapt? Algauw blijkt dat Gwen groot gevaar loopt…
‘Ark storm sleurt je mee en smijt je in het rond als een orkaan. Een plausibele, angstaanjagende pageturner.’ Douglas Preston
‘Een briljante ecothriller vol met personages die diep vanbinnen écht goed, maar ook kwaad zijn.’ William S. Cohen, voormalig minister van Defensie van de VS

Van € 19,95    Voor € 6,99


alles behalve klerenAlles behalve kleren

In ‘Alles behalve kleren’ komen alle grote Nederlandse modefotografen sinds de jaren negentig aan bod. Het boek gaat in op het belang van een aantal (mode)tijdschriften, die met vernieuwende concepten en experimentele vormen een internationale reputatie opbouwden. Ook de opkomst van digitale magazines en modeblogs en -vlogs en hun invloed op de modefotografie komen aan bod in het boek.

Van € 29,99    Voor € 9,90


designboekHet designboek

Een designklassieker is een industrieel vervaardigd object met tijdloze esthetische waarde en het blijft actueel, ongeacht het jaar waarin het is ontworpen. Alle objecten in dit boek voldoen aan deze voorwaarde. In ‘Het designboek’ worden in chronologische volgorde de 500 mooiste ontwerpen ter wereld beschreven en besproken door een panel van vijftig internationale experts op het gebied van design.

Van € 19,90    Voor € 5,00


Belle van ZuylenBelle van Zuylen – Pierre en Simone Dubois

Dankzij Pierre H. Dubois (1917-1999) en zijn vrouw Simone Dubois-De Bruyn (1910-2001) behoeft de schrijfster Belle van Zuylen nauwelijks introductie meer. Met de bezorging van het grootste deel van Belle van Zuylens oeuvre (10 delen) en vooral met hun schitterende biografie Zonder vaandel (1993) hebben zij de Nederlandse lezer in staat gesteld om te zien hoe modern het gedachtegoed van de 18e-eeuwse Belle van Zuylen is. Voor hun biografie ontvingen zij tal van eerbewijzen, waaronder De Gouden Ganzeveer van de Nederlandse Uitgeversbond, De zilveren penning van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen en eredoctoraten aan de Rijksuniversiteit van Utrecht.

Van € 19,90    Voor € 7,90


kahloKahlo – Andrea Kettenmann (hardcover)

De Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo (1907-1954) is een van de belangrijkste schilders van de 20e eeuw, en een van de weinige Latijns-Amerikaanse kunstenaars die wereldwijde faam verwierven.
Kahlo´s pakkende schilderijen, meestal zelfportretten op klein formaat, laten de last zien die op haar ziel drukte; haar ondraaglijke fysieke pijn, het leed dat haar echtgenoot, de beroemde kunstenaar Diego Rivera, haar aandeed met zijn affaires, het verdriet om haar kinderloosheid, haar heimwee en haar eenzaamheid. Maar ze tonen ook haar gepassioneerde liefde voor haar man, haar uitgesproken sensualiteit en haar niet aflatende overlevingsinstinct.

Van € 9,99    Voor € 3,95


onsterfelijkheidscomitéHet onsterfelijkheidscomité – John Gray

John Grays prikkelende nieuwe boek is een briljante analyse van de pogingen van de mensheid om te gaan met haar eenzame plek in de kosmos. Tegelijk vertelt het de vaak obscure geschiedenis van het streven naar onsterfelijkheid. Zo vertelt hij het verhaal van de spiritistische bewegingen onder Engelse intellectuelen en politici die geloofden dat wij kunnen communiceren met de doden. En hij schetst hoe communistische wetenschappers van het ‘Onsterfelijkheidscomité’ geloofden dat ze de mensheid konden bevrijden van de dood.

Van € 24,95    Voor € 7,90


schone handenSchone handen – René Appel

Sylvia en Eddie hebben twee kinderen. Ze wonen in een groot huis in Amsterdam-Zuid en het ontbreekt hun aan niets. Maar er is één probleem: het vele geld dat Eddie binnenbrengt is crimineel geld. Sylvia heeft zijn activiteiten altijd geaccepteerd, maar nu begint haar geweten te knagen. Na enkele bedreigende confrontaties is het haar duidelijk dat ze met haar kinderen bij Eddie weg moet. Maar ze beseft ook dat hij haar niet zomaar zal laten gaan. Ze weet immers te veel…

Van € 12,50    Voor € 3,99


Oriana een vrouwOriana, een vrouw – Cristina de Stefano

Oriana Fallaci (1929-2006) verwierf internationale bekendheid als tegendraadse journalist, auteur en opiniemaker. Maar waar kwam deze spraakmakende vrouw vandaan, en wat lag ten grondslag aan haar ambitie? Oriana, een vrouw is de eerste geautoriseerde biografie van deze geduchte persoonlijkheid die vanuit een arm socialistisch gezin in Florence haar weg naar de top van het internationale politieke journaille vocht. Al jong ontdekte ze dat het leven een strijd moest zijn, en als veertienjarige sloot ze zich aan bij het verzet waar ze ervaringen opdeed die haar drang naar vrijheid voor altijd zouden bepalen. Haar volwassen jaren waren even turbulent, vanaf haar eerste baan in de journalistiek tot de vele bestsellers die zij schreef, bleek ze vaak geïnspireerd door pijnlijke waarheden uit haar eigen leven. Haar liefdesleven, bijvoorbeeld, was altijd vol drama en verdriet, en hieruit putte ze inspiratie voor romans, maar ook haar ambitie voor een feministisch en hardwerkend leven. Oriana, een vrouw is het veelbewogen levensverhaal van een sterke, complexe maar bovenal inspirerende vrouw.

Van € 24,99    Voor € 8,99


judasloonHet judasloon – Anna Seghers

Op een dag staat er in een klein Duits dorp opeens een jongen op de drempel van het huis van het gezin Bastian. Hij zegt dat hij familie van hen is. Het is crisistijd en de jongen mag blijven om op het land te helpen. Wat niemand weet, is dat hij een socialist is en gezocht wordt door de politie. De verkiezingen van november 1932 komen eraan. Hitler is nog niet aan de macht, maar zijn vazallen manifesteren zich met veel bombast, mooie uniformen, vlaggen én geweld. De jongelui in het dorp kunnen de fascistische lokroep moeilijk weerstaan, terwijl de oudere generatie vecht om het hoofd boven water te houden. Net als in Het zevende kruis weet Seghers de spanning in deze al in 1933 in Amsterdam verschenen roman meesterlijk op te bouwen en door de levensechte beschrijvingen van de personages de armoede en de politieke spanningen van die tijd voelbaar te maken. Dit levert een indringend portret op van een dorp aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog.

Van € 19,95    Voor € 7,90


Ministerie van buitengewone zakenHet ministerie van buitengewone zaken – Nathan Englander

Het verbijsterende en nog niet eerder vertelde verhaal van de joodse gemeenschap in Buenos Aires, aan de vooravond van de militaire coup. Kaddisj Poznan is de ultieme verschoppeling in het Argentinië van de jaren zeventig. Hij verdient zijn geld met het wissen van joodse grafteksten, om de achtergrond te verhullen van diegenen die onder het huidige regime zoveel te vrezen hebben.
Wanneer zijn zoon Pato plotseling verdwijnt’, volgt een absurde, kafkaëske dwaaltocht door de duistere krochten van het ministerie van Buitengewone Zaken. Een monumentaal romandebuut over het lot van de vermisten en van de Argentijnse joden; over liefde en rouw, vaders en zonen.

Van € 19,99    Voor € 7,90


max en de wild thingsMax (en de Wild Things) – Dave Eggers

Maurice Sendak vroeg aan Dave Eggers of hij een op zijn kinderboek
geïnspireerd verhaal wilde schrijven voor alle leeftijden, en het resultaat is Max (en de Wild Things). Grotendeels gebaseerd op het boek en de film is Max (en de Wild Things) toch ook weer 100% een roman van Dave Eggers, en gaat over de verwarring van een jongetje, Max geheten, die zijn weg probeert te vinden in een wereld die hij niet onder controle heeft. Na een ruzie ontvlucht hij het ouderlijk huis en verdwijnt in een bos waar hij een boot vindt, instapt en de open zee op vaart, met onbekende bestemming. Hij belandt op het eiland van de Wild Things, en wordt al snel gekroond tot koning. Maar Max realiseert zich al snel dat de Wild Things manisch-depressieve dieren met vaste gewoontes en een ongepolijst temperament net zoveel van hem willen als hij van hen.

Van € 19,90    Voor € 4,99


De essentie van gelukDe essentie van geluk – Dalai Lama

In ‘De essentie van het geluk’ geeft de Dalai Lama ons de sleutel tot datgene waar we allemaal naar op zoek zijn: het geluk. Aan de hand van praktische voorbeelden leert hij ons alledaagse obstakels aan te pakken en een voller en gelukkiger bestaan te creëren.
Dit boek geeft inzicht in gevoelens zoals verdriet, angst en onzekerheid die de weg naar geluk kunnen bemoeilijken, en helpt ons de essentie van ons bestaan te herontdekken voor een krachtig en gelukkig leven.

Van € 14,95    Voor € 4,99


leiding geven aan veranderingLeidinggeven aan verandering – Alexander Groth

Veranderingsprocessen worden in de top van het bedrijf verzonnen, maar het zijn de managers in het bedrijf die de maatregelen moeten communiceren en implementeren. Leiderschapsexpert Alexander Groth laat alle theorie achterwege en neemt de middle manager direct bij de hand om de veranderingen te vertalen naar de praktijk. Hij legt uit hoe je collega’s kunt motiveren, hoe je de valkuilen behendig omzeilt en hoe je uiteindelijk het proces tot een succesvol einde brengt. Alexander Groth is een veelgevraagd spreker op het gebied van leiding geven aan veranderprocessen. Hij is verbonden aan de Universiteiten van Stuttgart en Mannheim.

Van € 19,99    Voor € 4,99


de lessen van lokiDe lessen van Loki – Joanne Harris

‘Bekijk alles van de zonnige kant. Als er geen zonnige kant is… kijk de andere kant op.’ Aldus Loki, de ultieme bedrieger die instrumentaal is in de ondergang van Asgard, het Noorse godenrijk. In zijn lessen doorloopt Loki zijn levensverhaal, hoe hij door de onderwereld van Chaos werd gerekruteerd, hoe hij in opdracht van zijn eenogige meester Odin een reeks dubieuze opdrachten uitvoert, tot en met zijn uiteindelijke verraad van de goden en de val van het mythische Asgard.
Joanne Harris schiep een wonderlijke wereld, herkenbaar als de Noorse godenwereld, maar met een toonzetting waarbij de goden worden opgevoerd als eigentijdse personages, van streetwise tot erudiet en semi-intellectueel, van spiritueel tot filosofisch. Het resultaat is een intelligente mix van mythen en folklore, metaforen en aforismen, bruisend van mystiek.
‘Dit uitstapje van de auteur van Chocolat naar het terrein van de mythologie is levendig en vol dikke pret.’ The Sunday Times
‘(…) sappig, grandioos en melancholiek.’ The Financial Times

Van € 16,95    Voor € 6,99


kaartenhuisHouse of cards – Michael Dobbs

Francis Urquhart heeft maar één doel: premier worden op Downing Street 10. Met geheimen en schandalen lokt hij zijn tegenstanders een voor een in de val. Tot er nog maar één persoon zijn weg naar de top belemmert…

House of Cards | Kaartenhuis is een waanzinnig knap geschreven relaas over intriges en gesjoemel in de Engelse Houses of Parliament. De listige held Urquhart is sinds verschijning van de roman uitgegroeid tot een van ‘s werelds bekendste en geliefde personages.

Van € 15,00    Voor € 5,99


tweede levenTweede leven – S.J. Watson

In ‘Tweede leven’ van SJ watson wordt Julia geconfronteerd met de gewelddadige dood van haar zusje Kate in Parijs. Van Kates huisgenote en beste vriendin hoort ze over het dubbelleven dat Kate leidde. Wanneer Julia dit tweede leven van haar zusje onderzoekt, ontmoet ze de charmante en mysterieuze Lukas. Julia’s zoektocht wordt steeds obsessiever en ze belandt in een levensgevaarlijke wereld. Evenals in ‘Voor ik ga slapen’ toont SJ Watson zich een meester in het portretteren van het totale isolement van de hoofdpersoon en wordt de lezer meegetrokken in een beklemmend spel van waarheid en bedrog.

Van € 19,99    Voor € 5,99


Dochter van Albion Dochter van Albion – Ilka Tampke

Zuidwest-Engeland, het jaar 43. Voor de bevolking van Caer Cad, een gemeenschap vol spiritualiteit, rituelen en magie, is de mystieke band met hun land en hun voorouders het hoogste goed. Ailia is te vondeling gelegd en geadopteerd binnen de Stam: daardoor is ze gedoemd een buitenstaander te blijven en wordt ze uitgesloten van ceremonies, onderwijs en het huwelijk.
Maar de matriarchale gemeenschap, met al haar rituelen en gebruiken, wordt bedreigd. De Romeinse legers rukken op. En ook intern is er verdeeldheid: niet iedereen wil vasthouden aan de oude gebruiken. Ailia – intelligent, nieuwsgierig en dapper – gaat op een verboden reis om haar volk te redden. En zal ze ooit te weten komen waar haar eigen wortels liggen?

Van € 19,00    Voor € 5,99


erasmusErasmus. Hollands grootste humanist – Herman Pleij

Desiderius Erasmus (1466-1536) is vooral bekend door zijn ‘Lof der Zotheid’. Hij schreef het geestige boek op een van zijn vele reizen door Europa. Bij Europese machthebbers pleitte hij onder meer voor vrede, gematigdheid en verdraagzaamheid. Als anti-dogmatische christen uitte hij fundamentele kritiek op de moederkerk en verbeterde hij de gangbare Bijbelvertaling. Verder bemoeide hij zich onafgebroken met het onderwijs en de opvoeding van kinderen. Prof.dr. Herman Pleij, emeritus-hoogleraar Historische Nederlandse Letterkunde, vertelt in dit college over het leven en werk van deze Nederlandse Renaissancedenker.

Van € 24,95    Voor € 9,90


aristotelesAristoteles – Paul van Tongeren

Een uniek college met een praktische kijk op de filosofie van een van de belangwekkendste filosofen. Aristoteles (384-322 v.Chr.) was in zijn jeugd de huisleraar van de jonge Alexander de Grote. Hij werd de belangrijkste leerling van Plato en was – terecht – beledigd toen hij niet diens opvolger werd; hij stichtte een eigen school maar moest later Athene verlaten omdat de stemming zo vijandig werd jegens ‘buitenlanders’ dat hij vreesde dat het lot van Sokrates ook hem zou treffen.
Prof. dr. Paul van Tongeren, hoogleraar wijsgerig ethiek, vertelt op boeiende wijze over de persoon Aristoteles, zijn leven en zijn boeken.

Van € 29,95    Voor € 15,-


Hare excellentieHare excellentie – Monique Leyenaar

Leidinggeven aan een departement, functioneren in de ministerraad, optreden in de Tweede en Eerste Kamer met de daarmee gepaard gaande oppositie of zelfs aanslagen op het ego door moties van wantrouwen en treurnis, omgaan met de opdringerige media – het ministerschap is een eervolle, maar zware functie, soms leuk, soms vreselijk. De selectie van ministers is geen openbare aanbesteding waarbij eenduidige criteria worden gehanteerd. In hoeverre speelt sekse nog een rol in de benoemingsprocedure en later in het uitoefenen van deze topbaan?

Van € 19,95    Voor € 7,90


oorlog en kermisOorlog en kermis – Olaf Koens

In Rusland is alles waar en klopt niets. In ‘Oorlog en kermis’ trekt Koens langs de randen van het grootste land ter wereld. Vanaf de meest afgelegen nederzettingen in Siberië tot de frontlinies van de nieuwe koude oorlog. Hij spreekt met hooligans en helden, met walvisvangers en waarzeggers. De hallucinante, soms krankzinnige verhalen schijnen een nieuw licht op het land waar absurdisme de norm is.

Van € 17,95    Voor € 7,90


handboek voor de moderne manHandboek voor de moderne man – Wim de Jong, Christjan Knijff & Henrico Prins

Mannen kunnen eindeloos lullen over sport, muziek, auto’s, films en knappe vrouwen, maar zelden delen ze hun levenservaringen. Hoogste tijd voor een handboek voor broeders onder elkaar, met antwoorden op vragen die een man niet graag hardop stelt. ‘Handboek voor de moderne man’ is een onmisbare gereedschapskist boordevol praktische, eigentijdse tips, onderzoeksfeiten en persoonlijke ontboezemingen over het leven als kerel in de 21ste eeuw, gemaakt door drie mannen die de stugheid overwonnen en eindelijk eens opschreven wat de man echt bezighoudt.

Van € 15,00    Voor € 7,90


volmaakte vendetta, eenEen volmaakte vendetta – R.J. Ellory

Wanneer Catherine Ducane verdwijnt duikt de lokale politie meteen boven op de zaak – het gaat namelijk om de dochter van de gouverneur. Nadat het gruwelijk toegetakelde lijk van Catherines lijfwacht wordt aangetroffen in de kofferbak van een Oldsmobile, neemt de ontvoerder contact op met de politie. Hij vraagt niet om losgeld, maar eist een gesprek met Hartmann, een onbeduidende functionaris van een in Washington gevestigd team dat onderzoek doet naar georganiseerde misdaad. Hartmann reist af naar het diepe zuiden, terwijl hij zich afvraagt waarom de mysterieuze ontvoerder juist hém heeft uitgekozen om zijn levensverhaal aan te vertellen. Tegen de tijd dat de stukjes van de puzzel op hun plaats beginnen te vallen, is het al te laat.

Van € 15,00    Voor € 6,90


Bijt me toch, bijt meBijt me toch, bijt me! – Carl Friedman

Dat de Russische Bibliotheek schittert als staalkaart van de menselijke soort en de Russische mens in het bijzonder is genoegzaam bekend. Maar hoe staat het eigenlijk met de dieren? De Bibliotheek wemelt ervan: honden (veel honden), katten, wolven, paarden, vogels, vissen en oesters…, die meestal terloops aanwezig zijn maar ook opvallend vaak een hoofdrol spelen. Schrijfster Carl Friedman ploos de hele Russische Bibliotheek na op de mooiste verhalen en verhaalfragmenten.

 Van € 17,50    Voor € 7,90

Goden, monsters en heldenGoden, monsters en helden – Josho Brouwers

Het complex van Oedipus, de kwelling van Tantalus, de hiel van Achilles en de ogen van Argus. Iedereen kent ze. Maar waar komen ze vandaan? De verhalen van de oude Grieken inspireren en boeien al eeuwenlang talloze kunstenaars en lezers. De mythen worden chronologisch behandeld, van het ontstaan van de wereld en de eerste goden tot de opkomst van het Olympisch pantheon van Zeus. De grote finale is de Trojaanse Oorlog.

Van € 18,99    Voor € 7,90


al wat schittertAl wat schittert – Eleanor Catton

Het is 1866, en Walter Moody is naar Nieuw-Zeeland gekomen om z’n geluk te beproeven. Wanneer hij aankomt in zijn hotel stuit hij op een groep van twaalf mannen die in het geheim bijeen zijn gekomen om een reeks onopgeloste zaken te bespreken. Moody raakt tegen wil en dank verstrikt in het mysterie.

Van € 29,95    Voor € 9,90


onderwereldOnderwereld – Don DeLillo

3 oktober 1951, Toots Shor, Jackie Gleason, Frank Sinatra en J. Edgar Hoover zijn toeschouwers van de derde ronde in de historische strijd om het Amerikaanse honkbalkampioenschap tussen de Dodgers en de Giants. Hoover krijgt ter plekke het bericht dat de Russen een atoombom tot ontploffing hebben gebracht en Bobby Thomson slaat de legendarische homerun waarmee hij de Giants het kampioenschap bezorgt, ‘de klap die over de hele wereld te horen was’.

Van € 21,95    Voor € 7,90


filosoof in de bajesFilosoof in de bajes – Rein Gerritsen

De Nederlandse filosoof Rein Gerritsen zat vast wegens het plegen van een bankoverval. Dertig jaar later staat hij aan de wieg van de forensische filosofie, het vakgebied dat de gedachten achter ons strafrechtsysteem en het gevangeniswezen bestudeert.
In deze verzameling columns staat de vraag centraal: hoe konden onze gevangenissen verworden tot hogescholen voor criminaliteit, tot plekken waar we onze geesteszieken wegstoppen, waar gedetineerden systematisch worden getreiterd en waar ieder perspectief op een normaal burgerleven als sneeuw voor zon verdwijnt?

Van € 28,95    Voor € 7,90


wat alleen wij horenWat alleen wij horen – Saskia de Coster

Melanie is een alleenstaande moeder die vastbesloten is niet meer over zich heen te laten lopen; Claus wil zijn moeder helpen en roept de hulp in van zijn vrienden uit het dierenrijk, Heinz verliest langzaamaan zijn grip op de dingen en zoekt houvast bij zijn vrouw Abigail en zijn cassettebandjes; Martin is een dertigjarige bewaker die worstelt met zijn vrijgezellenbestaan; Erin raakt betoverd door haar nieuwe buurvrouw. Dit zijn de vijf hoofdpersonages uit het oude Atlasgebouw waarin volop geroddeld, geliefkoosd, begluurd en op de vingers getikt wordt.

Van € 19,95    Voor € 7,90


eindeloos verlangen naar het heiligeEindeloos verlangen naar het heilige – Roger Scruton

In ‘Eindeloos verlangen naar het heilige’ verdedigt de gerenommeerde filosoof Roger Scruton de ervaring van het heilige tegenover hedendaagse, populaire vormen van atheïsme. Hij betoogt dat onze persoonlijke relaties, morele intuïties en esthetische oordelen verwijzen naar een transcendente dimensie in ons leven die niet louter kan worden verklaard door een natuurwetenschappelijke benadering. Ten volle te leven – en te begrijpen wie wij zijn – betekent de realiteit van deze dimensie te erkennen. Uitgaande van kunst, architectuur, muziek en literatuur laat Scruton zien dat de hoogste vormen van de menselijke ervaring en expressie het verhaal vertellen van ons religieuze verlangen en van onze zoektocht naar het wezen dat aan dit verlangen kan beantwoorden.

Van € 29,95    Voor € 9,90


Baas boven baasBaas boven baas – Mark Blaisse

Hoogmoed, narcisme en eenzaamheid aan de top van bedrijfsleven en politiek. Een onbedwingbare behoefte om te ontdekken waarom sommige karakters geschikter zijn om leiding te geven dan andere. Een combinatie van bewondering en afkeer voor dominante narcisten, bloeddorstige dictators, door testosteron gedreven CEO’s en Nobelprijswinnaars, meedogenloze (bier)koningen en monomane geniën. In deze verkapte autobiografie laat Mark Blaisse zich niet verleiden tot platte roddels, maar schetst hij doorwrochte portretten van bazen voor wie hij heeft gewerkt of die hij als journalist in het vizier kreeg. Waarom veranderen zij, eenmaal aan de top, zo vaak in amorele einzelgängers, voor wie de wet niet meer lijkt te gelden?

Van € 19,95    Voor € 7,90


De principes van HuygensDe Principes van Huygens – Vincent Icke

Licht. Het lijkt zo simpel, maar de theorie is minder eenvoudig. Waarom ‘breekt’ licht als het van lucht in water komt. Is licht een golfbeweging of zijn het deeltjes? De geniale Nederlandse wetenschapper Christiaan Huygens schreef in de 17e eeuw zijn Traité de la Lumière, toen het toppunt van wetenschap over licht.

Een boeiend verhaal vol verwijzingen naar vele – veelal historische – wetenschappelijke documenten en foto’s van oorspronkelijke teksten en tekeningen. Voor geïnteresseerden in beroemde wetenschappers als Huygens is dit een mooi boek.

Van € 25,00    Voor € 7,90


de rekenmeestersDe rekenmeesters van de politiek – Wimar Bolhuis

Een verplichting is het niet, maar vrijwel alle politieke partijen laten tegenwoordig hun verkiezingsprogramma’s doorrekenen door het Centraal Plan Bureau (CPB). Wat in 1986 begon met een document van 16 pagina’s is in de loop van 30 jaar uitgegroeid tot een boekwerk van 454 pagina’s in 2012 waarin 10 partijen hun programma’s lieten doorrekenen.

In dit informatieve en aanstekelijk geschreven boek laat de jonge politiek-econoom Wimar Bolhuis (1986) voor het eerst zien hoe de doorrekening een instituut is geworden, waar politiek, media en publiek niet omheen kunnen.

Van € 19,90    Voor € 7,90


de hitopadeshaDe Hitopadesha – Winand M. Callewaert & Gerda Staes

‘De Hitopadesha’ (letterlijk: nuttige raadgevingen) is een bekende bundel dierenverhalen die waarschijnlijk rond 800 n.C. is samengesteld in het Sanskriet. De fabels hebben een filosofische en morele strekking die de tand des tijds hebben doorstaan en de adviezen die worden gegeven zijn nog zeer bruikbaar. In de tot de verbeelding sprekende verhalen komen de verschillende dieren tot leven en kunnen we lezen hoe zij denken, voelen en zich gedragen als mensen.

Van € 17,95    Voor € 7,90


stijlStijl

Wim van Drimmelen nam na 17 jaar afscheid als bibliothecaris van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Ter gelegenheid daarvan is ‘Stijl’ samengesteld met een overzicht van een zestigtal bijzondere aanwinsten uit Van Drimmelens periode als directeur van de nationale bibliotheek. Daarin komen tal van opmerkelijke boeken en handschriften voor het voetlicht. Oud en nieuw, extreem zeldzaam en kostbaar, of heel gewoon, maar altijd om een speciale reden uitzonderlijk en verleidelijk.

Van € 35,00    Voor € 12,50


Hedendaagse aboriginal kunstHedendaagse Aboriginal kunst – Georges Petitjean

Hedendaagse Aboriginal kunst: de AAMU collectie en Nederlandse verzamelingen bood aan de hand van de beste kunstwerken uit de aan het AAMU verbonden collecties een overzicht van de hedendaagse Australische Aboriginal kunst. De kunst van verschillende geografische gebieden werd belicht en individuele kunstenaars krijgen aandacht. Meer dan een museumcatalogus is Hedendaagse Aboriginal kunst: de AAMU collectie en Nederlandse verzamelingen een naslagwerk voor Aboriginal kunst in Nederland en Europa.

Het AAMU, Museum voor Hedendaagse Aboriginal Kunst in Utrecht sloot de deuren voor het laatst op 17 juni 2017, was het enige museum in Europa dat geheel gewijd was aan Australische Aboriginal kunst.

Van € 34,00    Voor € 9,90


Anatomische lesDe anatomische les – Van Rembrandt tot Damien Hirst

In de 17e eeuw werden in de Nederlanden (ten minste) tien schilderijen gemaakt met een anatomische les als onderwerp. Rembrandt was niet de enige, maar wel de beroemdste schilder die dit onderwerp vastlegde. Dit boek, dat bij de gelijknamige tentoonstelling (eind 2013) in het Gemeentemuseum van Den Haag verschijnt, handelt voor meer dan de helft over de 17e-eeuwse fascinatie voor de menselijke anatomie en de kunstwerken die dat opleverde.

Het tweede gedeelte van het boek behandelt moderne kunstenaars die eveneens het menselijk lichaam tot onderwerp kiezen: Bacon, Atelier van Lieshout, Hirst. Hen fascineert niet zozeer het wetenschappelijke aspect, maar het kwetsbare van het menselijk lichaam.

Folkert de Jong maakte een installatie in opdracht van het museum om als schakel tussen de 17e en 21e eeuw te fungeren. Het boek sluit af met een interview met deze kunstenaar.

Van € 24,95    Voor € 9,90


vogueVogue over Elsa Schiaparelli – Judith Watt

“In moeilijke tijden is mode altijd uitzinnig.” Elsa Schiaparelli

Van € 17,95    Voor € 7,90

 


DIORVogue over Christian Dior – Charlotte Sinclair

“Er is niets wat ik liever zou doen dan ervoor te zorgen dat iedere vrouw zich voelt en eruitziet als een hertogin.” Christian Dior

Van € 17,95    Voor € 7,90


Vrouwenmode in prentVrouwenmode in prent – M.A. Ghering-van Ierlant

Modeprenten 1780 – 1930.
Marie-Jes Ghering-van Ierlant verzamelt kostuum- en modeprenten en heeft een informatief boek geschreven over 150 jaar mode, modeprenten en modetijdschriften. Zij beschrijft een breed spectrum van factoren die van invloed zijn geweest op de ontwikkelingen op het gebied van de mode. In de tekst zijn citaten opgenomen uit de originele tijdschriften, alsmede 154 modeprenten die full colour en paginagroot zijn afgedrukt.

Van € 49,95    Voor € 19,90


nederlandse poolexpeditieDe Nederlandse poolexpeditie van 1882 – 1883 – Kees Dekker & Frieda van Essen

Het verhaal van een ‘vergeten’ Hollandse Poolexpeditie. 130 jaar lang verborg de bibliotheek van het KNMI een grote schat. Een ‘vergeten doos’ over een historische expeditie naar het Hoge Noorden. Een spannend verhaal, dat minstens zo dramatisch is als de tocht van Willem Barentsz naar Nova Zembla. Maar waarom waren we daar eigenlijk, wat zochten we daar?

Van € 29,95    Voor € 12,50


altijd weer dit levenAltijd weer dit leven – Pieter Boskma

Een keuze uit de gedichten samengesteld door Joost Zwagerman.

Van € 20,00    Voor € 12,50

 


God van de gewone mensenGod van de gewone mensen – Emiel Hakkenes

Hoe het geloof uit een familie verdween.

Van € 18,90    Voor € 7,90

 


carolCarol – Patricia Highsmith

Therese werkt in een New Yorks warenhuis. Daar ontmoet ze de verleidelijke dertigjarige Carol. Therese is volledig overrompeld door haar verschijning. Carol is een verveelde huisvrouw verwikkeld in een echtscheiding, Therese een onbeholpen negentienjarige met een baan die ze haat en een vriend voor wie de liefde is bekoeld. Tussen de twee vrouwen ontvouwt zich een onmogelijke liefde.

Van € 19,99    Voor € 7,90


Waar het gras altijd groener isWaar het gras altijd groener is – Dolf Jansen & Margriet Jeninga

De moeder van Dolf Jansen is Ierse en hij voelt zich een echte (halve) Ier. Samen met vriendin en kinderen namen ze in 2007 het besluit om een droom te verwezenlijken: ze vonden een huis in the middle of nowhere: Lauragh, Beara, ergens aan de westkust. Margriet, fotografe en geografe, ging op zoek naar de verhalen van de mensen uit het dorp. Dolf verdiepte zich in de geschiedenis van zijn familie en leerde al hardlopend en fietsend zijn tweede moederland nog beter kennen.

Van € 19,90    Voor € 7,90


Matthijs MarisMatthijs Maris. Ongeschikt voor andermans paden – Leen Veerman

Maris werkt aanvankelijk inde traditie van de Haagse school, maar hij ontwikkelt zich gaandeweg tot een uitzonderlijke en zeer bewonderde eenling in de Nederlandse kunst.

Van € 34,50    Voor € 12,50


Mijn naam is nadraMijn naam is Nadra – Elle van Rijn

Elle van Rijn vertelt over het tragische leven van de Nederlandse Bertha Hertogh die in 1942 werd geadopteerd door een Maleisische vrouw.

Van € 19,99    Voor € 7,90


Waar mijn hart ooit klopteWaar mijn hart ooit klopte – Sebastian Faulks

Dit is Faulks’ grote roman over de Tweede Wereldoorlog.

Van € 24,95    Voor € 7,90

 


stadstuinierenStadstuinieren – Mascha Schacht

Succesvol balkonieren en tuinieren in de stad.

Van € 19,99    Voor € 7,90

 


geboorte van een omaDe geboorte van een oma – Rita Spijker

In De geboorte van een oma verkent Rita Spijker de betekenis van het oma worden en groeit ze in haar nieuwe rol.

Van € 19,95    Voor € 5,99


Het einde van de armoede Het einde van de armoede – Jeffrey Sachs

Hoe we dit doet binnen twintig jaar kunnen bereiken.

Van € 22,50    Voor € 7,90

 


van dale klein woordenboek

Van Dale klein woordenboek van de Nederlandse taal

 

Van € 119,00    Voor € 39,50

 


rozengeur en zonneschijnRozengeur en zonneschijn – Jill Mansell

Jill Mansell, daar word je vrolijk van!

Van € 10,00    Voor € 5,99

 


icaIca – Eva Posthuma de Boer

In ‘Ica’ speelt Eva Posthuma de Boer een spannend spel met feit en fictie, waaruit blijkt dat de scheidslijn tussen bewondering, obsessie en afgunst uiterst dun is.

Van € 10,00   Voor € 5,99


parijse affaireEen Parijse affaire – Tatiana de Rosnay

Een heerlijk boek voor iedereen die weleens fantaseert over een avontuurtje buiten de deur.

Van € 15,00    Voor € 5,99

 


hugo clausHugo Claus. Een hommage – Marc Didden

Regisseur, journalist en schrijver Marc Didden (1949) leerde in de jaren zeventig Hugo Claus kennen in Amsterdam.

Van € 17,95    Voor € 5,00


BerlijnBerlijn – Rory MacLean

Rory MacLean brengt een eclectische groep historische personages samen in een meeslepend verhaal dat vijf eeuwen omspant.

Van € 29,95    Voor € 12,50


naaktNaakt – Jean-Philippe Toussaint

‘Toussaint is een kunstenaar van het woord én het beeld.’ – NRC Handelsblad.

Van € 17,95    Voor € 5,00

 


Menseneetster*De menseneetster – Maarten Kossmann

Exclusief bij Linnaeus Boekhandel. Berbersprookjes uit Noord-Marokko.

Van € 12,50    Voor € 5,00