Frisse ramsj

Achterin onze winkel vindt u onze Ramsj-afdeling, boeken voor een zéér vriendelijke prijs. Hieronder tonen wij u een selectie, die we regelmatig updaten. Wilt u een boek reserveren? Dan kunt u ons bellen: 020 468 71 92 of mailen: info@linnaeusboekhandel.nl

babyboomboekBabyboomboek – Ronald Havenaar

De Nederlandse babyboomers die ter wereld kwamen van 1945 tot 1955. Geboren in geringe welvaart hebben zij de wederopbouw en de groei van de welvaart beleefd vanuit een herinnering aan bekrompenheid en de alomtegenwoordige Tweede Wereldoorlog. De protestgeneratie van ’68? Ja, maar er is veel meer, bewijst babyboomer Ronald Havenaar. Aan de hand van zesendertig boeken die de babyboomers lazen in hun ontvankelijkste periode schetst Havenaar een generatie, een tijdsgewricht en een mentaliteit in thema’s als beklemming, illusie, bevrijding en verval.

Van € 25,00    Voor € 7,90


Holland, natuur in de deltaHolland, natuur in de delta – Frans Lemmens

‘Holland – Natuur in de Delta’ is een (her)ontdekking van Nederland; een ode aan onze rivieren en het kustgebied en de rijke natuur die zij onze delta brengen. We maken een reis door de tijd door de ogen van dieren die de rivierdelta al lang voor ons bevolkten. Door de eeuwen heen slaagden we er in het water meer en meer regels op te leggen. In afgelopen eeuwen is onze cultuur gevormd door de strijd tegen het water.
In recente tijd beschouwen we de natuur niet langer onze vijand en zoeken we naar een manier om haar immense creatieve kracht te benutten en zo het evenwicht te herstellen. Op steeds meer plaatsen weten we met succes ruimte te scheppen voor een vruchtbare samenwerking met de natuur.

Van € 24,95    Voor € 12,50


Hare excellentieHare excellentie – Monique Leyenaar

Leidinggeven aan een departement, functioneren in de ministerraad, optreden in de Tweede en Eerste Kamer met de daarmee gepaard gaande oppositie of zelfs aanslagen op het ego door moties van wantrouwen en treurnis, omgaan met de opdringerige media – het ministerschap is een eervolle, maar zware functie, soms leuk, soms vreselijk. De selectie van ministers is geen openbare aanbesteding waarbij eenduidige criteria worden gehanteerd. In hoeverre speelt sekse nog een rol in de benoemingsprocedure en later in het uitoefenen van deze topbaan?

Van € 19,95    Voor € 7,90


oorlog en kermisOorlog en kermis – Olaf Koens

In Rusland is alles waar en klopt niets. In ‘Oorlog en kermis’ trekt Koens langs de randen van het grootste land ter wereld. Vanaf de meest afgelegen nederzettingen in Siberië tot de frontlinies van de nieuwe koude oorlog. Hij spreekt met hooligans en helden, met walvisvangers en waarzeggers. De hallucinante, soms krankzinnige verhalen schijnen een nieuw licht op het land waar absurdisme de norm is.

Van € 17,95    Voor € 7,90


handboek voor de moderne manHandboek voor de moderne man – Wim de Jong, Christjan Knijff & Henrico Prins

Mannen kunnen eindeloos lullen over sport, muziek, auto’s, films en knappe vrouwen, maar zelden delen ze hun levenservaringen. Hoogste tijd voor een handboek voor broeders onder elkaar, met antwoorden op vragen die een man niet graag hardop stelt. ‘Handboek voor de moderne man’ is een onmisbare gereedschapskist boordevol praktische, eigentijdse tips, onderzoeksfeiten en persoonlijke ontboezemingen over het leven als kerel in de 21ste eeuw, gemaakt door drie mannen die de stugheid overwonnen en eindelijk eens opschreven wat de man echt bezighoudt.

Van € 15,00    Voor € 7,90


ademgatenAdemgaten. Denken over dieren – D. Hillenius

D. Hillenius (1927-1987) wilde componist worden (hij speelde goed piano) maar werd bioloog, dichter en schrijver van reisverhalen en essays, waarmee hij zich een grote schare bewonderaars verwierf. Zijn werk kenmerkt zich door een vermenging van literatuur en wetenschap en door een terloops, notitieachtig karakter. Gebeurtenissen in de samenleving waarover hij zich kwaad, bezorgd of vrolijk maakte konden op een geestig en altijd puntig commentaar rekenen. Bioloog Tijs Goldschmidt (1953) raakte geïnspireerd door Hillenius en interviewde hem in 1987. Tijdens het interview merkte Hillenius op: ‘Ik denk dat de kunst vaak aan de wetenschap voorafgaat. Dat komt omdat de kunstenaar niet belemmerd wordt door de strakke regels die in de wetenschap zijn voorgeschreven.’

onnen en eindelijk eens opschreven wat de man echt bezighoudt.

Van € 15,00    Voor € 6,90


Horizon, deDe horizon – Patrick Modiano

De Parijse schrijver Jean Bosmans raakt in de ban van zijn herinneringen aan de periode waarin hij samen was met een meisje dat net als hijzelf achtervolgd werd: zij door een neurotische stalker en messentrekker, hij door de roodharige helleveeg die ‘volgens de burgerlijke stand’ zijn moeder scheen te zijn. Samen droomden ze van een nieuwe horizon die niet langer door spoken uit het verleden zou worden versperd. Hun relatie eindigde abrupt toen zij halsoverkop de nachttrein naar Berlijn nam. Jaren later probeert Bosmans haar op te sporen.

Van € 18,99    Voor € 7,90


volmaakte vendetta, eenEen volmaakte vendetta – R.J. Ellory

Wanneer Catherine Ducane verdwijnt duikt de lokale politie meteen boven op de zaak – het gaat namelijk om de dochter van de gouverneur. Nadat het gruwelijk toegetakelde lijk van Catherines lijfwacht wordt aangetroffen in de kofferbak van een Oldsmobile, neemt de ontvoerder contact op met de politie. Hij vraagt niet om losgeld, maar eist een gesprek met Hartmann, een onbeduidende functionaris van een in Washington gevestigd team dat onderzoek doet naar georganiseerde misdaad. Hartmann reist af naar het diepe zuiden, terwijl hij zich afvraagt waarom de mysterieuze ontvoerder juist hém heeft uitgekozen om zijn levensverhaal aan te vertellen. Tegen de tijd dat de stukjes van de puzzel op hun plaats beginnen te vallen, is het al te laat.

Van € 15,00    Voor € 6,90


Een meisje van honderdEen meisje van honderd – Marion Bloem

‘Een meisje van honderd’ vertelt het levensverhaal van Moemie, een meisje dat dingen ziet die anderen ontgaan. Dat is haar gave en haar noodlot. Moemie verliest haar ouders en familie door de rituele zelfmoord van het vorstenhuis op Bali in 1906. De rest van haar leven is ze op zoek naar iets of iemand die het gemis van haar verwanten kan opvullen. Ze wordt opgenomen in een gezin dat haar helderziendheid nodig heeft om geesten uit hun huis te verjagen.

Van € 15,00    Voor € 6,90


SchopenhauerSchopenhauer – Frans Jacobs ~ luisterboek

De Duitse filosoof Arthur Schopenhauer (1788-1860) was een excentriek denker die met ‘De wereld als wil en voorstelling’ een meesterwerk afleverde. Volgens Schopenhauer lopen we aan de leiband van onze eigen wil. Die wil is onze levensbron, maar het is toch vooral een domme, brute kracht die ons vermeende intellect onmiskenbaar voortduwt. Het is ‘de sterke blinde, die de ziende lamme op zijn schouders draagt.’

Prof.dr. Frans Jacobs, emeritus hoogleraar Wijsgerige Ethiek, vertelt op deze cd’s over de bekende, maar ook minder bekende details van Schopenhauers leven en werk. Hij bespreekt Schopenhauers jeugd, zijn moeizame relatie tot vrouwen en zijn miskenning als filosoof. Daarna komt Schopenhauers intrigerende visie op de mens ter sprake. Die visie resulteert in een vrolijk, literair pessimisme. Totale luisterduur: ca.203 minuten

Van € 24,95    Voor € 9,90


Bijt me toch, bijt meBijt me toch, bijt me! – Carl Friedman

Dat de Russische Bibliotheek schittert als staalkaart van de menselijke soort en de Russische mens in het bijzonder is genoegzaam bekend. Maar hoe staat het eigenlijk met de dieren? De Bibliotheek wemelt ervan: honden (veel honden), katten, wolven, paarden, vogels, vissen en oesters…, die meestal terloops aanwezig zijn maar ook opvallend vaak een hoofdrol spelen. Schrijfster Carl Friedman ploos de hele Russische Bibliotheek na op de mooiste verhalen en verhaalfragmenten.

 Van € 17,50    Voor € 7,90

Goden, monsters en heldenGoden, monsters en helden – Josho Brouwers

Het complex van Oedipus, de kwelling van Tantalus, de hiel van Achilles en de ogen van Argus. Iedereen kent ze. Maar waar komen ze vandaan? De verhalen van de oude Grieken inspireren en boeien al eeuwenlang talloze kunstenaars en lezers. De mythen worden chronologisch behandeld, van het ontstaan van de wereld en de eerste goden tot de opkomst van het Olympisch pantheon van Zeus. De grote finale is de Trojaanse Oorlog.

Van € 18,99    Voor € 7,90


al wat schittertAl wat schittert – Eleanor Catton

Het is 1866, en Walter Moody is naar Nieuw-Zeeland gekomen om z’n geluk te beproeven. Wanneer hij aankomt in zijn hotel stuit hij op een groep van twaalf mannen die in het geheim bijeen zijn gekomen om een reeks onopgeloste zaken te bespreken. Moody raakt tegen wil en dank verstrikt in het mysterie.

Van € 29,95    Voor € 9,90


op de kaartOp de kaart – Simon Garfield

In ‘Op de kaart’ onderzoekt Simon Garfield hoe kaarten, vanaf de eerste schetsen van de oude Grieken tot aan Google Maps, de geschiedenis hebben beïnvloed. Hij vertelt over de onmogelijke opdracht om Afrika in kaart te brengen, over het maken van de perfecte globe, over Ptolemeüs en Johannes Blaeu, over de ontdekkers van de Zuidpool en de ‘star maps’ in Hollywood. En waarom heet Amerika eigenlijk niet Columbus?

Van € 27,50    Voor € 9,90


Grote ogen kees van dongenDe grote ogen van Kees van Dongen

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling. Gastconservator Anita Hopmans beschrijft in drie hoofdstukken de ontwikkeling die Van Dongen heeft doorgemaakt en zijn betekenis binnen de internationale moderne kunst in de eerste decennia van de vorige eeuw. Dit wordt geïllustreerd met biografisch beeldmateriaal, atelierfoto’s, affiches en ansichtkaarten die Van Dongen naar familie en vrienden stuurde. In het catalogusoverzicht staan paginagrote afbeeldingen van alle tentoongestelde werken.

Van € 34,95    Voor € 12,50


onderwereldOnderwereld – Don DeLillo

3 oktober 1951, Toots Shor, Jackie Gleason, Frank Sinatra en J. Edgar Hoover zijn toeschouwers van de derde ronde in de historische strijd om het Amerikaanse honkbalkampioenschap tussen de Dodgers en de Giants. Hoover krijgt ter plekke het bericht dat de Russen een atoombom tot ontploffing hebben gebracht en Bobby Thomson slaat de legendarische homerun waarmee hij de Giants het kampioenschap bezorgt, ‘de klap die over de hele wereld te horen was’.

Van € 21,95    Voor € 7,90


filosoof in de bajesFilosoof in de bajes – Rein Gerritsen

De Nederlandse filosoof Rein Gerritsen zat vast wegens het plegen van een bankoverval. Dertig jaar later staat hij aan de wieg van de forensische filosofie, het vakgebied dat de gedachten achter ons strafrechtsysteem en het gevangeniswezen bestudeert.
In deze verzameling columns staat de vraag centraal: hoe konden onze gevangenissen verworden tot hogescholen voor criminaliteit, tot plekken waar we onze geesteszieken wegstoppen, waar gedetineerden systematisch worden getreiterd en waar ieder perspectief op een normaal burgerleven als sneeuw voor zon verdwijnt?

Van € 28,95    Voor € 7,90


wat alleen wij horenWat alleen wij horen – Saskia de Coster

Melanie is een alleenstaande moeder die vastbesloten is niet meer over zich heen te laten lopen; Claus wil zijn moeder helpen en roept de hulp in van zijn vrienden uit het dierenrijk, Heinz verliest langzaamaan zijn grip op de dingen en zoekt houvast bij zijn vrouw Abigail en zijn cassettebandjes; Martin is een dertigjarige bewaker die worstelt met zijn vrijgezellenbestaan; Erin raakt betoverd door haar nieuwe buurvrouw. Dit zijn de vijf hoofdpersonages uit het oude Atlasgebouw waarin volop geroddeld, geliefkoosd, begluurd en op de vingers getikt wordt.

Van € 19,95    Voor € 7,90


eindeloos verlangen naar het heiligeEindeloos verlangen naar het heilige – Roger Scruton

In ‘Eindeloos verlangen naar het heilige’ verdedigt de gerenommeerde filosoof Roger Scruton de ervaring van het heilige tegenover hedendaagse, populaire vormen van atheïsme. Hij betoogt dat onze persoonlijke relaties, morele intuïties en esthetische oordelen verwijzen naar een transcendente dimensie in ons leven die niet louter kan worden verklaard door een natuurwetenschappelijke benadering. Ten volle te leven – en te begrijpen wie wij zijn – betekent de realiteit van deze dimensie te erkennen. Uitgaande van kunst, architectuur, muziek en literatuur laat Scruton zien dat de hoogste vormen van de menselijke ervaring en expressie het verhaal vertellen van ons religieuze verlangen en van onze zoektocht naar het wezen dat aan dit verlangen kan beantwoorden.

Van € 29,95    Voor € 9,90


Baas boven baasBaas boven baas – Mark Blaisse

Hoogmoed, narcisme en eenzaamheid aan de top van bedrijfsleven en politiek. Een onbedwingbare behoefte om te ontdekken waarom sommige karakters geschikter zijn om leiding te geven dan andere. Een combinatie van bewondering en afkeer voor dominante narcisten, bloeddorstige dictators, door testosteron gedreven CEO’s en Nobelprijswinnaars, meedogenloze (bier)koningen en monomane geniën. In deze verkapte autobiografie laat Mark Blaisse zich niet verleiden tot platte roddels, maar schetst hij doorwrochte portretten van bazen voor wie hij heeft gewerkt of die hij als journalist in het vizier kreeg. Waarom veranderen zij, eenmaal aan de top, zo vaak in amorele einzelgängers, voor wie de wet niet meer lijkt te gelden?

Van € 19,95    Voor € 7,90


JohannaJohanna – Silke Riemann en Ben Verbong

Johanna denkt terug aan haar kortstondige, stormachtige huwelijk in Parijs met de kunsthandelaar Theo van Gogh, een leven voor de kunst en met vooruitstrevende kunstenaars: Monet, Manet, Pissarro, Gauguin. En bovenal een leven met Theo’s broer: de bezeten schilder Vincent. Hij trekt een zware wissel op haar huwelijk, want Theo ondersteunt zijn broer loyaal in elk opzicht, omdat hij Vincents schilderkunst geniaal vindt. Nadat de broers kort na elkaar zijn gestorven staat Johanna er in 1891 alleen voor met haar baby.

Van € 18,95    Voor € 7,90


De principes van HuygensDe Principes van Huygens – Vincent Icke

Licht. Het lijkt zo simpel, maar de theorie is minder eenvoudig. Waarom ‘breekt’ licht als het van lucht in water komt. Is licht een golfbeweging of zijn het deeltjes? De geniale Nederlandse wetenschapper Christiaan Huygens schreef in de 17e eeuw zijn Traité de la Lumière, toen het toppunt van wetenschap over licht.

Een boeiend verhaal vol verwijzingen naar vele – veelal historische – wetenschappelijke documenten en foto’s van oorspronkelijke teksten en tekeningen. Voor geïnteresseerden in beroemde wetenschappers als Huygens is dit een mooi boek.

Van € 25,00    Voor € 7,90


gerard reveGerard Reve. Kroniek van een schuldig leven deel 1 & 2 (Paperback) – Nop Maas 

In het eerste deel van de biografie wordt een schat aan nieuwe informatie over Gerard Reve’s veelbewogen leven voor het eerst openbaar. Hoe de kloof tussen zijn eigen denkbeelden en zijn imago bij zijn bewonderaars zich gaandeweg verdiept en hoe zijn liefdesleven in steeds woeliger vaarwater terechtkomt, daarvan doet Nop Maas in dit fascinerende en hartverscheurende tweede deel van zijn kroniek even zorgvuldig als respectvol verslag.

Van € 70,00    Voor € 25,-


wegWeg – Minke Douwesz

Edith Heringa is een 40-jarige, hardwerkende gynaecologe. Ze heeft een relatie met Norma Pekel, met wie zij al drie jaar samenwoont in een idyllisch gelegen boerderijtje. Edith beseft dat zij en Norma volledig uit elkaar zijn gegroeid en beëindigt de relatie. Maar dan begint het gedonder. De boerderij staat op haar naam, de vrouwen zijn niet in de echt verbonden, dus vroeg of laat zal Norma haar biezen moeten pakken. Dit verdomt zij; ze verzet zich met hand en tand tegen haar vertrek.

Van € 25,00    Voor € 7,90


De reis om de wereldDe reis om de wereld in 80 dagen – Jules Verne

Phileas Fogg gaat een weddenschap aan om in tachtig dagen de wereld om te reizen. Hij reist samen met zijn knecht Passepartout en maakt onder andere gebruik van de trein, paard en wagen, schepen en een olifant. De Britse rechercheur Fix zit hen echter op de hielen en verdenkt Fogg ervan 55.000 pond van de Bank of England gestolen te hebben. Zijn gelijkenis met de dief is sterk en zijn haast om weg te komen komt de rechercheur verdacht voor. Lukt het Fogg om zijn weddenschap te voltooien?

Van € 9,99    Voor € 5,-


de rekenmeestersDe rekenmeesters van de politiek – Wimar Bolhuis

Een verplichting is het niet, maar vrijwel alle politieke partijen laten tegenwoordig hun verkiezingsprogramma’s doorrekenen door het Centraal Plan Bureau (CPB). Wat in 1986 begon met een document van 16 pagina’s is in de loop van 30 jaar uitgegroeid tot een boekwerk van 454 pagina’s in 2012 waarin 10 partijen hun programma’s lieten doorrekenen.

In dit informatieve en aanstekelijk geschreven boek laat de jonge politiek-econoom Wimar Bolhuis (1986) voor het eerst zien hoe de doorrekening een instituut is geworden, waar politiek, media en publiek niet omheen kunnen.

Van € 19,90    Voor € 7,90


de hitopadeshaDe Hitopadesha – Winand M. Callewaert & Gerda Staes

‘De Hitopadesha’ (letterlijk: nuttige raadgevingen) is een bekende bundel dierenverhalen die waarschijnlijk rond 800 n.C. is samengesteld in het Sanskriet. De fabels hebben een filosofische en morele strekking die de tand des tijds hebben doorstaan en de adviezen die worden gegeven zijn nog zeer bruikbaar. In de tot de verbeelding sprekende verhalen komen de verschillende dieren tot leven en kunnen we lezen hoe zij denken, voelen en zich gedragen als mensen.

Van € 17,95    Voor € 7,90


stijlStijl

Wim van Drimmelen nam na 17 jaar afscheid als bibliothecaris van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Ter gelegenheid daarvan is ‘Stijl’ samengesteld met een overzicht van een zestigtal bijzondere aanwinsten uit Van Drimmelens periode als directeur van de nationale bibliotheek. Daarin komen tal van opmerkelijke boeken en handschriften voor het voetlicht. Oud en nieuw, extreem zeldzaam en kostbaar, of heel gewoon, maar altijd om een speciale reden uitzonderlijk en verleidelijk.

Van € 35,00    Voor € 12,50


Hedendaagse aboriginal kunstHedendaagse Aboriginal kunst – Georges Petitjean

Hedendaagse Aboriginal kunst: de AAMU collectie en Nederlandse verzamelingen bood aan de hand van de beste kunstwerken uit de aan het AAMU verbonden collecties een overzicht van de hedendaagse Australische Aboriginal kunst. De kunst van verschillende geografische gebieden werd belicht en individuele kunstenaars krijgen aandacht. Meer dan een museumcatalogus is Hedendaagse Aboriginal kunst: de AAMU collectie en Nederlandse verzamelingen een naslagwerk voor Aboriginal kunst in Nederland en Europa.

Het AAMU, Museum voor Hedendaagse Aboriginal Kunst in Utrecht sloot de deuren voor het laatst op 17 juni 2017, was het enige museum in Europa dat geheel gewijd was aan Australische Aboriginal kunst.

Van € 34,00    Voor € 9,90


De tuin van de sultan van romeDe tuin van de sultan van Rome – Louise O. Fresco

Al in 2005 werd Louise Fresco in haar toenmalige woonplaats Rome geconfronteerd met vluchtelingen uit Afrika en Azië. Ze besefte dat een snel veranderende wereld zou kunnen zorgen voor meer vluchtelingen, waar op dat moment in Europa nog nauwelijks aandacht voor was. Ze schreef deze intense, ontroerende novelle over een jonge Syrische immigrant in de marge van een grote stad; vermoedelijk de eerste in ons taalgebied. Met een eigen, zuivere toon dringt ze binnen in het meedogenloze leven van een nieuwkomer.
Speciaal voor deze uitgave schreef ze een inleidend verhaal over de totstandkoming van dit boek.

Van € 13,95    Voor € 7,90


De pompoeneterDe pompoeneter – Penelope Mortimer

Een naamloze vrouw vertelt haar verhaal vanaf de bank van haar therapeut Ze is moeder van een aanzienlijk aantal kinderen en getrouwd met de succesvolle scenarioschrijver Jake. Op het platteland bouwen ze een glazen toren om nog ‘lang en gelukkig’ in te kunnen leven. Maar de realiteit is dat ze lijdt aan depressies terwijl ze dag in, dag uit moet zien om te gaan met een overspelige echtgenoot, therapiesessies, filmsterren, het huishouden, bejaarde ouders, boodschappenlijstjes, jeugdherinneringen en toekomstdromen.

Van € 19,99    Voor € 7,90


moord op de nijlMoord op de Nijl – Agatha Christie

Hercule Poirot hoort toevallig hoe twee mensen plannen maken voor een huwelijksreis naar Egypte. Als hij een paar maanden later een bootreis maakt over de Nijl, ontmoet hij het stel bij toeval weer. De man is inderdaad op huwelijksreis, maar met een andere vrouw. En het meisje is er ook… Alleen! De situatie bevalt Poirot helemaal niet, maar wat kan hij anders doen dan afwachten wat er gebeuren zal?

Van € 12,50    Voor € 5,00


RedoutePierre-Joseph Redouté

Pierre-Joseph Redouté (1759-1840) is de onbetwiste meester van de botanische kunst. Zijn bloemtekeningen bevinden zich op een kruispunt van kunst en wetenschap, en vormen een unieke versmelting van botanische precisie met artistieke elegantie. Deze rijk geïllustreerde publicatie presenteert een ruime selectie van Redoutés boeken, tekeningen en aquarellen. Verschillende korte essays van Nederlandse en Franse specialisten behandelen aspecten van zijn kunstenaarschap.

Van € 27,95    Voor € 12,50


foto'sWally Elenbaas & Esther Hartog. Foto’s / Photos

Dit boek is het eerste fotografische overzicht van de Rotterdamse kunstenaar Wally Elenbaas (1912-2008) en zijn grote liefde Esther (‘Es’) Hartog (1905-1988). Hoewel Elenbaas na de oorlog vooral bekend is geworden met zijn grafiek, schilderijen en monumentale werk, begon zijn artistieke carrière met de fotografie.

Vanaf 1935 bleef hij samen met Es bijna een halve eeuw de eigen omgeving fotograferen, wat een sterk persoonlijk en intiem oeuvre opleverde. Maar hun werk was ook vaak experimenteel en – bijzonder voor Nederland – vaak surrealistisch van karakter.

Van € 29,95    Voor € 9,90


Anatomische lesDe anatomische les – Van Rembrandt tot Damien Hirst

In de 17e eeuw werden in de Nederlanden (ten minste) tien schilderijen gemaakt met een anatomische les als onderwerp. Rembrandt was niet de enige, maar wel de beroemdste schilder die dit onderwerp vastlegde. Dit boek, dat bij de gelijknamige tentoonstelling (eind 2013) in het Gemeentemuseum van Den Haag verschijnt, handelt voor meer dan de helft over de 17e-eeuwse fascinatie voor de menselijke anatomie en de kunstwerken die dat opleverde.

Het tweede gedeelte van het boek behandelt moderne kunstenaars die eveneens het menselijk lichaam tot onderwerp kiezen: Bacon, Atelier van Lieshout, Hirst. Hen fascineert niet zozeer het wetenschappelijke aspect, maar het kwetsbare van het menselijk lichaam.

Folkert de Jong maakte een installatie in opdracht van het museum om als schakel tussen de 17e en 21e eeuw te fungeren. Het boek sluit af met een interview met deze kunstenaar.

Van € 24,95    Voor € 9,90


vogueVogue over Elsa Schiaparelli – Judith Watt

“In moeilijke tijden is mode altijd uitzinnig.” Elsa Schiaparelli

Van € 17,95    Voor € 7,90

 


DIORVogue over Christian Dior – Charlotte Sinclair

“Er is niets wat ik liever zou doen dan ervoor te zorgen dat iedere vrouw zich voelt en eruitziet als een hertogin.” Christian Dior

Van € 17,95    Voor € 7,90


Vrouwenmode in prentVrouwenmode in prent – M.A. Ghering-van Ierlant

Modeprenten 1780 – 1930.
Marie-Jes Ghering-van Ierlant verzamelt kostuum- en modeprenten en heeft een informatief boek geschreven over 150 jaar mode, modeprenten en modetijdschriften. Zij beschrijft een breed spectrum van factoren die van invloed zijn geweest op de ontwikkelingen op het gebied van de mode. In de tekst zijn citaten opgenomen uit de originele tijdschriften, alsmede 154 modeprenten die full colour en paginagroot zijn afgedrukt.

Van € 49,95    Voor € 19,90


je bent de wolkenJe bent de wolken en je bent de hei – J.A. dèr Mouw

Bloemlezing gekozen en ingeleid door Marjoleine de Vos.

Van € 12,50    Voor € 5,00

 


een snik tot en glimlachEen snik tot een glimlach omgelogen – Simon Vestdijk

Bloemlezing gekozen en ingeleid door T. van Deel.

Van € 12,50    Voor € 5,00

 


het mooiste leeft in doodsgevaarHet mooiste leeft in doodsgevaar – Chr. J. van Geel

Bloemlezing gekozen en ingeleid door Willem Jan Otten.

Van € 12,50    Voor € 5,00

 


u missen en u niet ontgaanU missen en u niet ontgaan – J.H. Leopold

Bloemlezing gekozen en ingeleid door Erik Lindner.

Van € 12,50    Voor € 5,00

 


Overkomst dringen gewenstOverkomst dringend gewenst – Jan Emmens

Bloemlezing gekozen en ingeleid door Wim Brands.

Van € 12,50    Voor € 5,00

 


nederlandse poolexpeditieDe Nederlandse poolexpeditie van 1882 – 1883 – Kees Dekker & Frieda van Essen

Het verhaal van een ‘vergeten’ Hollandse Poolexpeditie. 130 jaar lang verborg de bibliotheek van het KNMI een grote schat. Een ‘vergeten doos’ over een historische expeditie naar het Hoge Noorden. Een spannend verhaal, dat minstens zo dramatisch is als de tocht van Willem Barentsz naar Nova Zembla. Maar waarom waren we daar eigenlijk, wat zochten we daar?

Van € 29,95    Voor € 12,50


altijd weer dit levenAltijd weer dit leven – Pieter Boskma

Een keuze uit de gedichten samengesteld door Joost Zwagerman.

Van € 20,00    Voor € 12,50

 


God van de gewone mensenGod van de gewone mensen – Emiel Hakkenes

Hoe het geloof uit een familie verdween.

Van € 18,90    Voor € 7,90

 


carolCarol – Patricia Highsmith

Therese werkt in een New Yorks warenhuis. Daar ontmoet ze de verleidelijke dertigjarige Carol. Therese is volledig overrompeld door haar verschijning. Carol is een verveelde huisvrouw verwikkeld in een echtscheiding, Therese een onbeholpen negentienjarige met een baan die ze haat en een vriend voor wie de liefde is bekoeld. Tussen de twee vrouwen ontvouwt zich een onmogelijke liefde.

Van € 19,99    Voor € 7,90


het moeder zoon handboekHet moeder/zoon handboek – Meg Meeker

Alles wat je wilt weten als moeder van een zoon.

Van € 20,00    Voor € 7,90

 


Waar het gras altijd groener isWaar het gras altijd groener is – Dolf Jansen & Margriet Jeninga

De moeder van Dolf Jansen is Ierse en hij voelt zich een echte (halve) Ier. Samen met vriendin en kinderen namen ze in 2007 het besluit om een droom te verwezenlijken: ze vonden een huis in the middle of nowhere: Lauragh, Beara, ergens aan de westkust. Margriet, fotografe en geografe, ging op zoek naar de verhalen van de mensen uit het dorp. Dolf verdiepte zich in de geschiedenis van zijn familie en leerde al hardlopend en fietsend zijn tweede moederland nog beter kennen.

Van € 19,90    Voor € 7,90


Matthijs MarisMatthijs Maris. Ongeschikt voor andermans paden – Leen Veerman

Maris werkt aanvankelijk inde traditie van de Haagse school, maar hij ontwikkelt zich gaandeweg tot een uitzonderlijke en zeer bewonderde eenling in de Nederlandse kunst.

Van € 34,50    Voor € 12,50


omcirkelingOmcirkeling. Jeugdjaren – Carl Frode Tiller

Tiller wordt geroemd om zijn realistische, levendige proza met tragische, complexe personages die hij als geen ander portretteert.

Van € 19,95    Voor € 7,90


Mijn naam is nadraMijn naam is Nadra – Elle van Rijn

Elle van Rijn vertelt over het tragische leven van de Nederlandse Bertha Hertogh die in 1942 werd geadopteerd door een Maleisische vrouw.

Van € 19,99    Voor € 7,90


Waar mijn hart ooit klopteWaar mijn hart ooit klopte – Sebastian Faulks

Dit is Faulks’ grote roman over de Tweede Wereldoorlog.

Van € 24,95    Voor € 7,90

 


stadstuinierenStadstuinieren – Mascha Schacht

Succesvol balkonieren en tuinieren in de stad.

Van € 19,99    Voor € 7,90

 


geboorte van een omaDe geboorte van een oma – Rita Spijker

In De geboorte van een oma verkent Rita Spijker de betekenis van het oma worden en groeit ze in haar nieuwe rol.

Van € 19,95    Voor € 5,99


Het einde van de armoede Het einde van de armoede – Jeffrey Sachs

Hoe we dit doet binnen twintig jaar kunnen bereiken.

Van € 22,50    Voor € 7,90

 


van dale klein woordenboek

Van Dale klein woordenboek van de Nederlandse taal

 

Van € 119,00    Voor € 39,50

 


rozengeur en zonneschijnRozengeur en zonneschijn – Jill Mansell

Jill Mansell, daar word je vrolijk van!

Van € 10,00    Voor € 5,99

 


icaIca – Eva Posthuma de Boer

In ‘Ica’ speelt Eva Posthuma de Boer een spannend spel met feit en fictie, waaruit blijkt dat de scheidslijn tussen bewondering, obsessie en afgunst uiterst dun is.

Van € 10,00   Voor € 5,99


parijse affaireEen Parijse affaire – Tatiana de Rosnay

Een heerlijk boek voor iedereen die weleens fantaseert over een avontuurtje buiten de deur.

Van € 15,00    Voor € 5,99


man en haaiMan en haai – Jean-Marie Chislain

Een prachtig fotoboek.

Van € 39,99    Voor € 12,50

 


hugo clausHugo Claus. Een hommage – Marc Didden

Regisseur, journalist en schrijver Marc Didden (1949) leerde in de jaren zeventig Hugo Claus kennen in Amsterdam.

Van € 17,95    Voor € 5,00


BerlijnBerlijn – Rory MacLean

Rory MacLean brengt een eclectische groep historische personages samen in een meeslepend verhaal dat vijf eeuwen omspant.

Van € 29,95    Voor € 12,50


naaktNaakt – Jean-Philippe Toussaint

‘Toussaint is een kunstenaar van het woord én het beeld.’ – NRC Handelsblad.

Van € 17,95    Voor € 5,00

 


Menseneetster*De menseneetster – Maarten Kossmann

Exclusief bij Linnaeus Boekhandel. Berbersprookjes uit Noord-Marokko.

Van € 12,50    Voor € 5,00