Frisse ramsj

Achterin onze winkel vindt u onze Ramsj-afdeling, boeken voor een zéér vriendelijke prijs. Hieronder tonen wij u een selectie, die we regelmatig updaten. Wilt u een boek reserveren? Dan kunt u ons bellen: 020 468 71 92 of
mailen: info@linnaeusboekhandel.nl

Maskers en beeldenMaskers en beelden uit Ivoorkust – De Nieuwe Kerk

In ‘Maskers en beelden uit Ivoorkust’ worden ruim honderd houten beelden en maskers uit Ivoorkust gepresenteerd, die zijn gemaakt tussen circa 1850 en 2013. Het zijn objecten met een religieuze of cultusfunctie van zes volken uit Ivoorkust of net daarbuiten. Na meer dan dertig jaar intensieve studie heeft een team van experts de maskers en beelden kunnen toeschrijven aan individuele kunstenaars. Ook zijn regionale verschillen in stijl en esthetische opvattingen zorgvuldig geanalyseerd.

Van € 19,95    Voor € 7,90


chineasyChineasy – Shaoloan

Een revolutionaire en grafische inleiding tot het Chinees.

Van € 19,95    Voor € 9,90

 


Wanneer de feiten veranderenWanneer de feiten veranderen – Tony Judt

Tony Judts meesterwerk, Na de oorlog, gaat over de Europese geschiedenis na 1945. Maar de meest geruchtmakende stukken die Judt schreef, gingen over Israël en Palestina. Het was zijn bedoeling om over deze kwestie een boek te schrijven. Helaas werd die tijd hem niet gegund; in 2010 stierf hij aan ALS. Maar het materiaal lag er, en historicus Jennifer Homans – Judts weduwe – heeft de taak op zich genomen om er een boek van te maken. Wanneer de feiten veranderen is het resultaat. Het boek gaat over de manier waarop de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog over de hele wereld een rol zijn blijven spelen. Met zijn enorme kennis, zijn visie en zijn bezieling schetst Judt een breed historisch beeld.

Van € 39,99    Voor € 15,00

 


Handleiding voor poetsvrouwenHandleiding voor poetsvrouwen – Lucia Berlin

Handleiding voor poetsvrouwen bevat het beste werk van de legendarische korteverhalenschrijfster Lucia
Berlin. In een krachtige mix van humor en melancholie belicht Berlin de wonderen van het alledaagse. De vrouwen in haar verhalen zijn verloren, maar ze zijn ook sterk, slim en buitengewoon oprecht. Het zijn harde werkers, moeders en geliefden die zich begeven in een wereld vol jockeys, doktoren en telefonisten. Ze lachen, ze treuren, ze drinken – en telkens weet Berlin, met de scherpte van Lorrie Moore en de vastberadenheid van Raymond Carver, ze stuk voor stuk voor altijd een plek te geven in ons hart.

Van € 19,99    Voor € 7,90


spaanse meestersSpaanse meesters – Hermitage Amsterdam

Zes meesters, zestig meesterwerken. Spaanse meesters uit de grootste en meest diverse collectie Spaanse kunst buiten Spanje, namelijk die in de Hermitage. De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya is een overzichtswerk van kunstwerken uit de late zestiende en zeventiende eeuw, de Gouden Eeuw voor de Spaanse kunst.

Van € 29,95    Voor € 12,50


geschiedenis van de nederlandse quiltGeschiedenis van de Nederlandse quilt – An Moonen

Het maken van een quilt kent een lange traditie. In ons land dateren de oudste vermeldingen van wat men toen een ‘culte’ noemde uit de 13de eeuw. Deze oorspronkelijk zijden culte – een product voor de adel en de rijken – werd aan het einde van de 17de eeuw verdrongen door Indiase handbeschilderde katoenen sits. Geschiedenis van de Nederlandse Quilt is een rijk geïllustreerd overzicht voor quilters, quiltliefhebbers en geïnteresseerden in textielgeschiedenis.

Van € 37,50    Voor € 15,00


mode antwerpenMode. Antwerpen Academie 50

Mode – Antwerpen Academie 50 gaat in op de geschiedenis van de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, haar bijzondere onderwijs-methodologie en het werk van de verschillende generaties studenten. Velen groeiden uit tot internationaal gewaardeerde ontwerpers, stylisten, art directors en make-up artiesten of bekleden invloedrijke posities voor of achter de schermen van gerenommeerde modehuizen.

Van € 49,99    Voor € 19,90


van pool tot poolVan pool tot pool – Michael Palin

“Het is kwart voor vier op een zaterdagmiddag en ik bevind mij op 27 kilometer van de noordpool. Ergens, ver van deze plek, verrichten mensen hun dagelijkse bezigheden. Hier biedt het gebroken pakijs geen bemoedigende aanblik. De poolzee staart ons onheilspellend aan en lijkt ons enkel deze vraag te stellen: waarom?” In Van pool tot pool doet Michael Palin op zijn eigen geestige en onderhoudende manier verslag van zijn reis van de noordpool naar de zuidpool over de 30ste lengtegraad. In vijf maanden deed hij zeventien landen aan van Groenland tot Turkije, van Egypte tot Kenia en van Chili tot Antarctica.

Van € 19,95    Voor € 7,90


Waarom ik soms op en neer springWaarom ik soms op en neer spring – Naoki Higashida

Het is vrij moeilijk om het gedrag en de belevingswereld van een autist te begrijpen. In ‘Waarom ik soms op en neer spring’ geeft Naoki Higashida antwoord op de vragen die iedereen zich altijd bij autisme stelt. Naoki was dertien toen hij dit boek schreef. Dat is op zich al bijzonder maar als je weet dat hij autistisch is, is het nog opmerkelijker. Het is een verhelderend en inspirerend boek voor iedereen die in het begrijpen van een ander is geïnteresseerd, ouders, familie, verzorgers en leerkrachten van autistische kinderen. Naoki bewijst dat ook mensen met autisme over fantasie, humor en empathie beschikken en maakt ons op een indringende en ontroerende manier duidelijk hoe belangrijk geduld en begrip zijn. Met een inleiding van David Mitchell.

Van € 17,95    Voor € 7,90


wolkenatlasWolkenatlas – David Mitchell

Wolkenatlas is het inmiddels met een supercast verfilmde magnum opus van David Mitchell. Het meest opvallende aan het boek is de structuur van vijf verhalen die tot de helft worden verteld en pas na het zesde verhaal in het midden worden vervolgd. Het is een spel van genres, van wilde avonturen en, uiteindelijk, een visie op de mensheid. Maar vooral is Wolkenatlas een meeslepend, vrolijk en spannend meesterwerk.
Begin in 1850 met het avontuurlijke reisjournaal van notaris Ewing, lach mee met de brieven van het musicale manusje van alles Frobisher, huiver als roddeljournalist Luisa Rey in een thriller belandt, en schud je hoofd bij het lot van de dwaze uitgever Cavendish. Hou van kloon Sonmi-451 die haar leven vertelt, en laat je in het middendeel meevoeren naar een verre toekomst die je een spiegel zal voorhouden en je aan het denken zal zetten.

Van € 12,50    Voor € 7,90


TijdmetersTijdmeters – David Mitchell

‘Tijdmeters’ volgt het leven van Holly Sykes. Van haar jeugd in het café in Gravesend tot haar oude dag in Ierland. Van het moment dat ze van huis wegloopt tot het moment dat ze moet overleven in een bijna failliete samenleving. De vroege verdwijning van haar jongere broertje is daarbij een belangrijk raadsel dat haar hele leven blijft doorwerken.

Van € 24,95    Voor € 7,90


blauwe gitaar, deDe blauwe gitaar – John Banville

Een beroemd kunstschilder laat alles en iedereen achter zich en heeft zich teruggetrokken in zijn geboortehuis. Terugdenkend aan de manieren waarop hij greep op de wereld heeft proberen te krijgen, legt hij de kern bloot van een man die er in zekere zin altijd op heeft gewacht gered te worden van zichzelf. ‘De blauwe gitaar’ is een spannende, ernstige en komische meditatie over kunst, diefstal en de verwoestende kracht van jaloezie.

Van € 19,99    Voor € 7,90

 


PulpPulp – Charles Bukowski

Detective Nick Belane – die liever drinkt en gokt dan werkt – heeft het plotseling druk. Hij komt van de ene onmogelijke situatie in de andere terecht. Dat hij drie van de vier zaken weet op te lossen, is meer geluk dan wijsheid. Een zeer vermakelijke parodie op de hardboiled detective.

Van € 12,50    Voor € 5,00


Lucia de B.Lucia de B. – Lucia de Berk

De rechtbank veroordeelt Lucia de Berk in maart 2003 tot levenslang, voor de moord op zeven mensen, allen patiënten in het ziekenhuis waar zij werkzaam was. Het gerechtshof oordeelt net zo, maar legt zelfs tbs op. Na onderzoek naar de bewijsvoering wordt de zaak uiteindelijk in 2008 heropend. Lucia de Berk wordt vrijgesproken. Ze heeft ruim zes jaar ten onrechte gevangengezeten.

Van € 15,00    Voor € 7,90


altijd de besteAltijd de beste – H.W. Pleket

Sport in het oude Griekenland. Van Homerus tot en met de tijd waarin Griekenland deel uitmaakte van het Romeinse rijk is sport altijd een middel geweest om uit te maken wie de beste of snelste was of het hardst kon slaan. H.W. Pleket vertelt over de diverse toernooien, de status van de sporters, hun verdiensten, de verschillende sportdisciplines, de sportideologie en vrouwensport.

Van € 22,50    Voor € 7,90


Steltlopen door de tijdSteltlopen door de tijd – Manet van Montfrans

Over geheugen en geschiedenis in de moderne Franse literatuur. Moderne Franse schrijvers besteden veel aandacht aan het verleden van henzelf maar ook aan dat van voorgaande generaties. Twee wereldoorlogen, twee dekolonisatie-oorlogen (Algerije en Vietnam), de culturele revolutie van mei ’68 en snelle economische en technologische ontwikkelingen hebben diep ingegrepen in de persoonlijke geschiedenis van grote groepen Fransen en geleid tot een opeenvolging van generatiebreuken.
Daarvan getuigt het werk van auteurs als Perec, Modiano, Simon, Bergounioux, Rouaud, Michon, Mauvignier, Deville en Rolin. Zij proberen de toedracht van de breuk met het verleden te reconstrueren. Daarbij moeten zij het opnemen tegen de ongezeglijkheid en onbetrouwbaarheid van het eigen geheugen en van dat van anderen.

Van € 24,90    Voor € 9,90


ark stormArk storm – Linda Davies

Gwen Boudain is een jonge meteoroloog die een geavanceerd computerprogramma heeft ontwikkeld. Daarmee kan de komst van een Atmospheric River Storm worden voorspeld, die gigantische vloedgolven kan veroorzaken, hetgeen vooral levensbedreigend is voor de Amerikaanse westkust. De juiste voorkennis van zo’n mega-ramp levert miljarden dollars op. Gwen heeft een investeerder gevonden voor haar project. Maar wat voeren haar collega’s in hun schild? En waar is die aantrekkelijke journalist op uit? Wat zijn de echte drijfveren van de sjeik die in de financiering is gestapt? Algauw blijkt dat Gwen groot gevaar loopt…
‘Ark storm sleurt je mee en smijt je in het rond als een orkaan. Een plausibele, angstaanjagende pageturner.’ Douglas Preston
‘Een briljante ecothriller vol met personages die diep vanbinnen écht goed, maar ook kwaad zijn.’ William S. Cohen, voormalig minister van Defensie van de VS

Van € 19,95    Voor € 6,99


alles behalve klerenAlles behalve kleren

In ‘Alles behalve kleren’ komen alle grote Nederlandse modefotografen sinds de jaren negentig aan bod. Het boek gaat in op het belang van een aantal (mode)tijdschriften, die met vernieuwende concepten en experimentele vormen een internationale reputatie opbouwden. Ook de opkomst van digitale magazines en modeblogs en -vlogs en hun invloed op de modefotografie komen aan bod in het boek.

Van € 29,99    Voor € 9,90


designboekHet designboek

Een designklassieker is een industrieel vervaardigd object met tijdloze esthetische waarde en het blijft actueel, ongeacht het jaar waarin het is ontworpen. Alle objecten in dit boek voldoen aan deze voorwaarde. In ‘Het designboek’ worden in chronologische volgorde de 500 mooiste ontwerpen ter wereld beschreven en besproken door een panel van vijftig internationale experts op het gebied van design.

Van € 19,90    Voor € 5,00

 


onsterfelijkheidscomitéHet onsterfelijkheidscomité – John Gray

John Grays prikkelende nieuwe boek is een briljante analyse van de pogingen van de mensheid om te gaan met haar eenzame plek in de kosmos. Tegelijk vertelt het de vaak obscure geschiedenis van het streven naar onsterfelijkheid. Zo vertelt hij het verhaal van de spiritistische bewegingen onder Engelse intellectuelen en politici die geloofden dat wij kunnen communiceren met de doden. En hij schetst hoe communistische wetenschappers van het ‘Onsterfelijkheidscomité’ geloofden dat ze de mensheid konden bevrijden van de dood.

Van € 24,95    Voor € 7,90


judasloonHet judasloon – Anna Seghers

Op een dag staat er in een klein Duits dorp opeens een jongen op de drempel van het huis van het gezin Bastian. Hij zegt dat hij familie van hen is. Het is crisistijd en de jongen mag blijven om op het land te helpen. Wat niemand weet, is dat hij een socialist is en gezocht wordt door de politie. De verkiezingen van november 1932 komen eraan. Hitler is nog niet aan de macht, maar zijn vazallen manifesteren zich met veel bombast, mooie uniformen, vlaggen én geweld. De jongelui in het dorp kunnen de fascistische lokroep moeilijk weerstaan, terwijl de oudere generatie vecht om het hoofd boven water te houden. Net als in Het zevende kruis weet Seghers de spanning in deze al in 1933 in Amsterdam verschenen roman meesterlijk op te bouwen en door de levensechte beschrijvingen van de personages de armoede en de politieke spanningen van die tijd voelbaar te maken. Dit levert een indringend portret op van een dorp aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog.

Van € 19,95    Voor € 7,90


Ministerie van buitengewone zakenHet ministerie van buitengewone zaken – Nathan Englander

Het verbijsterende en nog niet eerder vertelde verhaal van de joodse gemeenschap in Buenos Aires, aan de vooravond van de militaire coup. Kaddisj Poznan is de ultieme verschoppeling in het Argentinië van de jaren zeventig. Hij verdient zijn geld met het wissen van joodse grafteksten, om de achtergrond te verhullen van diegenen die onder het huidige regime zoveel te vrezen hebben.
Wanneer zijn zoon Pato plotseling verdwijnt’, volgt een absurde, kafkaëske dwaaltocht door de duistere krochten van het ministerie van Buitengewone Zaken. Een monumentaal romandebuut over het lot van de vermisten en van de Argentijnse joden; over liefde en rouw, vaders en zonen.

Van € 19,99    Voor € 7,90


leiding geven aan veranderingLeidinggeven aan verandering – Alexander Groth

Veranderingsprocessen worden in de top van het bedrijf verzonnen, maar het zijn de managers in het bedrijf die de maatregelen moeten communiceren en implementeren. Leiderschapsexpert Alexander Groth laat alle theorie achterwege en neemt de middle manager direct bij de hand om de veranderingen te vertalen naar de praktijk. Hij legt uit hoe je collega’s kunt motiveren, hoe je de valkuilen behendig omzeilt en hoe je uiteindelijk het proces tot een succesvol einde brengt. Alexander Groth is een veelgevraagd spreker op het gebied van leiding geven aan veranderprocessen. Hij is verbonden aan de Universiteiten van Stuttgart en Mannheim.

Van € 19,99    Voor € 4,99


de lessen van lokiDe lessen van Loki – Joanne Harris

‘Bekijk alles van de zonnige kant. Als er geen zonnige kant is… kijk de andere kant op.’ Aldus Loki, de ultieme bedrieger die instrumentaal is in de ondergang van Asgard, het Noorse godenrijk. In zijn lessen doorloopt Loki zijn levensverhaal, hoe hij door de onderwereld van Chaos werd gerekruteerd, hoe hij in opdracht van zijn eenogige meester Odin een reeks dubieuze opdrachten uitvoert, tot en met zijn uiteindelijke verraad van de goden en de val van het mythische Asgard.
Joanne Harris schiep een wonderlijke wereld, herkenbaar als de Noorse godenwereld, maar met een toonzetting waarbij de goden worden opgevoerd als eigentijdse personages, van streetwise tot erudiet en semi-intellectueel, van spiritueel tot filosofisch. Het resultaat is een intelligente mix van mythen en folklore, metaforen en aforismen, bruisend van mystiek.
‘Dit uitstapje van de auteur van Chocolat naar het terrein van de mythologie is levendig en vol dikke pret.’ The Sunday Times
‘(…) sappig, grandioos en melancholiek.’ The Financial Times

Van € 16,95    Voor € 6,99


tweede levenTweede leven – S.J. Watson

In ‘Tweede leven’ van SJ watson wordt Julia geconfronteerd met de gewelddadige dood van haar zusje Kate in Parijs. Van Kates huisgenote en beste vriendin hoort ze over het dubbelleven dat Kate leidde. Wanneer Julia dit tweede leven van haar zusje onderzoekt, ontmoet ze de charmante en mysterieuze Lukas. Julia’s zoektocht wordt steeds obsessiever en ze belandt in een levensgevaarlijke wereld. Evenals in ‘Voor ik ga slapen’ toont SJ Watson zich een meester in het portretteren van het totale isolement van de hoofdpersoon en wordt de lezer meegetrokken in een beklemmend spel van waarheid en bedrog.

Van € 19,99    Voor € 5,99


erasmusErasmus. Hollands grootste humanist – Herman Pleij

Desiderius Erasmus (1466-1536) is vooral bekend door zijn ‘Lof der Zotheid’. Hij schreef het geestige boek op een van zijn vele reizen door Europa. Bij Europese machthebbers pleitte hij onder meer voor vrede, gematigdheid en verdraagzaamheid. Als anti-dogmatische christen uitte hij fundamentele kritiek op de moederkerk en verbeterde hij de gangbare Bijbelvertaling. Verder bemoeide hij zich onafgebroken met het onderwijs en de opvoeding van kinderen. Prof.dr. Herman Pleij, emeritus-hoogleraar Historische Nederlandse Letterkunde, vertelt in dit college over het leven en werk van deze Nederlandse Renaissancedenker.

Van € 24,95    Voor € 9,90


Hare excellentieHare excellentie – Monique Leyenaar

Leidinggeven aan een departement, functioneren in de ministerraad, optreden in de Tweede en Eerste Kamer met de daarmee gepaard gaande oppositie of zelfs aanslagen op het ego door moties van wantrouwen en treurnis, omgaan met de opdringerige media – het ministerschap is een eervolle, maar zware functie, soms leuk, soms vreselijk. De selectie van ministers is geen openbare aanbesteding waarbij eenduidige criteria worden gehanteerd. In hoeverre speelt sekse nog een rol in de benoemingsprocedure en later in het uitoefenen van deze topbaan?

Van € 19,95    Voor € 7,90


volmaakte vendetta, eenEen volmaakte vendetta – R.J. Ellory

Wanneer Catherine Ducane verdwijnt duikt de lokale politie meteen boven op de zaak – het gaat namelijk om de dochter van de gouverneur. Nadat het gruwelijk toegetakelde lijk van Catherines lijfwacht wordt aangetroffen in de kofferbak van een Oldsmobile, neemt de ontvoerder contact op met de politie. Hij vraagt niet om losgeld, maar eist een gesprek met Hartmann, een onbeduidende functionaris van een in Washington gevestigd team dat onderzoek doet naar georganiseerde misdaad. Hartmann reist af naar het diepe zuiden, terwijl hij zich afvraagt waarom de mysterieuze ontvoerder juist hém heeft uitgekozen om zijn levensverhaal aan te vertellen. Tegen de tijd dat de stukjes van de puzzel op hun plaats beginnen te vallen, is het al te laat.

Van € 15,00    Voor € 6,90


filosoof in de bajesFilosoof in de bajes – Rein Gerritsen

De Nederlandse filosoof Rein Gerritsen zat vast wegens het plegen van een bankoverval. Dertig jaar later staat hij aan de wieg van de forensische filosofie, het vakgebied dat de gedachten achter ons strafrechtsysteem en het gevangeniswezen bestudeert.
In deze verzameling columns staat de vraag centraal: hoe konden onze gevangenissen verworden tot hogescholen voor criminaliteit, tot plekken waar we onze geesteszieken wegstoppen, waar gedetineerden systematisch worden getreiterd en waar ieder perspectief op een normaal burgerleven als sneeuw voor zon verdwijnt?

Van € 28,95    Voor € 7,90


wat alleen wij horenWat alleen wij horen – Saskia de Coster

Melanie is een alleenstaande moeder die vastbesloten is niet meer over zich heen te laten lopen; Claus wil zijn moeder helpen en roept de hulp in van zijn vrienden uit het dierenrijk, Heinz verliest langzaamaan zijn grip op de dingen en zoekt houvast bij zijn vrouw Abigail en zijn cassettebandjes; Martin is een dertigjarige bewaker die worstelt met zijn vrijgezellenbestaan; Erin raakt betoverd door haar nieuwe buurvrouw. Dit zijn de vijf hoofdpersonages uit het oude Atlasgebouw waarin volop geroddeld, geliefkoosd, begluurd en op de vingers getikt wordt.

Van € 19,95    Voor € 7,90Baas boven baasBaas boven baas – Mark Blaisse

Hoogmoed, narcisme en eenzaamheid aan de top van bedrijfsleven en politiek. Een onbedwingbare behoefte om te ontdekken waarom sommige karakters geschikter zijn om leiding te geven dan andere. Een combinatie van bewondering en afkeer voor dominante narcisten, bloeddorstige dictators, door testosteron gedreven CEO’s en Nobelprijswinnaars, meedogenloze (bier)koningen en monomane geniën. In deze verkapte autobiografie laat Mark Blaisse zich niet verleiden tot platte roddels, maar schetst hij doorwrochte portretten van bazen voor wie hij heeft gewerkt of die hij als journalist in het vizier kreeg. Waarom veranderen zij, eenmaal aan de top, zo vaak in amorele einzelgängers, voor wie de wet niet meer lijkt te gelden?

Van € 19,95    Voor € 7,90


de rekenmeestersDe rekenmeesters van de politiek – Wimar Bolhuis

Een verplichting is het niet, maar vrijwel alle politieke partijen laten tegenwoordig hun verkiezingsprogramma’s doorrekenen door het Centraal Plan Bureau (CPB). Wat in 1986 begon met een document van 16 pagina’s is in de loop van 30 jaar uitgegroeid tot een boekwerk van 454 pagina’s in 2012 waarin 10 partijen hun programma’s lieten doorrekenen.

In dit informatieve en aanstekelijk geschreven boek laat de jonge politiek-econoom Wimar Bolhuis (1986) voor het eerst zien hoe de doorrekening een instituut is geworden, waar politiek, media en publiek niet omheen kunnen.

Van € 19,90    Voor € 7,90


stijlStijl

Wim van Drimmelen nam na 17 jaar afscheid als bibliothecaris van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Ter gelegenheid daarvan is ‘Stijl’ samengesteld met een overzicht van een zestigtal bijzondere aanwinsten uit Van Drimmelens periode als directeur van de nationale bibliotheek. Daarin komen tal van opmerkelijke boeken en handschriften voor het voetlicht. Oud en nieuw, extreem zeldzaam en kostbaar, of heel gewoon, maar altijd om een speciale reden uitzonderlijk en verleidelijk.

Van € 35,00    Voor € 12,50


Hedendaagse aboriginal kunstHedendaagse Aboriginal kunst – Georges Petitjean

Hedendaagse Aboriginal kunst: de AAMU collectie en Nederlandse verzamelingen bood aan de hand van de beste kunstwerken uit de aan het AAMU verbonden collecties een overzicht van de hedendaagse Australische Aboriginal kunst. De kunst van verschillende geografische gebieden werd belicht en individuele kunstenaars krijgen aandacht. Meer dan een museumcatalogus is Hedendaagse Aboriginal kunst: de AAMU collectie en Nederlandse verzamelingen een naslagwerk voor Aboriginal kunst in Nederland en Europa.

Het AAMU, Museum voor Hedendaagse Aboriginal Kunst in Utrecht sloot de deuren voor het laatst op 17 juni 2017, was het enige museum in Europa dat geheel gewijd was aan Australische Aboriginal kunst.

Van € 34,00    Voor € 9,90


Anatomische lesDe anatomische les – Van Rembrandt tot Damien Hirst

In de 17e eeuw werden in de Nederlanden (ten minste) tien schilderijen gemaakt met een anatomische les als onderwerp. Rembrandt was niet de enige, maar wel de beroemdste schilder die dit onderwerp vastlegde. Dit boek, dat bij de gelijknamige tentoonstelling (eind 2013) in het Gemeentemuseum van Den Haag verschijnt, handelt voor meer dan de helft over de 17e-eeuwse fascinatie voor de menselijke anatomie en de kunstwerken die dat opleverde.

Het tweede gedeelte van het boek behandelt moderne kunstenaars die eveneens het menselijk lichaam tot onderwerp kiezen: Bacon, Atelier van Lieshout, Hirst. Hen fascineert niet zozeer het wetenschappelijke aspect, maar het kwetsbare van het menselijk lichaam.

Folkert de Jong maakte een installatie in opdracht van het museum om als schakel tussen de 17e en 21e eeuw te fungeren. Het boek sluit af met een interview met deze kunstenaar.

Van € 24,95    Voor € 9,90


DIORVogue over Christian Dior – Charlotte Sinclair

“Er is niets wat ik liever zou doen dan ervoor te zorgen dat iedere vrouw zich voelt en eruitziet als een hertogin.” Christian Dior

Van € 17,95    Voor € 7,90


Vrouwenmode in prentVrouwenmode in prent – M.A. Ghering-van Ierlant

Modeprenten 1780 – 1930.
Marie-Jes Ghering-van Ierlant verzamelt kostuum- en modeprenten en heeft een informatief boek geschreven over 150 jaar mode, modeprenten en modetijdschriften. Zij beschrijft een breed spectrum van factoren die van invloed zijn geweest op de ontwikkelingen op het gebied van de mode. In de tekst zijn citaten opgenomen uit de originele tijdschriften, alsmede 154 modeprenten die full colour en paginagroot zijn afgedrukt.

Van € 49,95    Voor € 19,90


nederlandse poolexpeditieDe Nederlandse poolexpeditie van 1882 – 1883 – Kees Dekker & Frieda van Essen

Het verhaal van een ‘vergeten’ Hollandse Poolexpeditie. 130 jaar lang verborg de bibliotheek van het KNMI een grote schat. Een ‘vergeten doos’ over een historische expeditie naar het Hoge Noorden. Een spannend verhaal, dat minstens zo dramatisch is als de tocht van Willem Barentsz naar Nova Zembla. Maar waarom waren we daar eigenlijk, wat zochten we daar?

Van € 29,95    Voor € 12,50

 

 


Waar het gras altijd groener isWaar het gras altijd groener is – Dolf Jansen & Margriet Jeninga

De moeder van Dolf Jansen is Ierse en hij voelt zich een echte (halve) Ier. Samen met vriendin en kinderen namen ze in 2007 het besluit om een droom te verwezenlijken: ze vonden een huis in the middle of nowhere: Lauragh, Beara, ergens aan de westkust. Margriet, fotografe en geografe, ging op zoek naar de verhalen van de mensen uit het dorp. Dolf verdiepte zich in de geschiedenis van zijn familie en leerde al hardlopend en fietsend zijn tweede moederland nog beter kennen.

Van € 19,90    Voor € 7,90


Matthijs MarisMatthijs Maris. Ongeschikt voor andermans paden – Leen Veerman

Maris werkt aanvankelijk inde traditie van de Haagse school, maar hij ontwikkelt zich gaandeweg tot een uitzonderlijke en zeer bewonderde eenling in de Nederlandse kunst.

Van € 34,50    Voor € 12,50


van dale klein woordenboekVan Dale klein woordenboek van de Nederlandse taal

 

Van € 119,00    Voor € 39,50

 


hugo clausHugo Claus. Een hommage – Marc Didden

Regisseur, journalist en schrijver Marc Didden (1949) leerde in de jaren zeventig Hugo Claus kennen in Amsterdam.

Van € 17,95    Voor € 5,00


naaktNaakt – Jean-Philippe Toussaint

‘Toussaint is een kunstenaar van het woord én het beeld.’ – NRC Handelsblad.

Van € 17,95    Voor € 5,00

 


Menseneetster*De menseneetster – Maarten Kossmann

Exclusief bij Linnaeus Boekhandel. Berbersprookjes uit Noord-Marokko.

Van € 12,50    Voor € 5,00