Het korte verhaal centraal

Woensdag 19 februari: De Avond van het Korte Verhaal met Jan Brokken en (het werk van) Jean Rhys
avond korte verhaal
Aanvang 20.00 uur. Toegang € 5,-.
Reserveren via info@linnaeusboekhandel.nl of 020-4687192.


logo week
Tijdens de Week van het Korte Verhaal (14 tot en met 21 februari) organiseren we een avond rondom dit geweldige genre!
Jan Brokken zal worden geïnterviewd door Edith Vroon over zijn onlangs verschenen, rijk geïllustreerde boek Stedevaart, (verschenen bij uitgeverij Atlas Contact) waar in twintig non-fictieverhalen steeds een plaats en een persoon, meestal een kunstenaar, centraal staan.
Tevens duiken we in het werk van auteur Jean Rhys, een van de grote schrijvers van de twintigste eeuw. Haar verzamelde verhalen zijn nu voor het eerst vertaald naar het Nederlands en uitgegeven door uitgeverij Orlando. Samen met uitgever Ingrid Meurs, vertaler Lisette Graswinckel en Jan Brokken, die de inleiding bij deze bundel schreef, praten we over haar leven, haar werk en wat deze auteur zo bijzonder maakt.


Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Hij debuteerde met De provincie en schreef onder andere Mata Hari – de ware en de legende, De regenvogel, De blinde passagiers, De droevige kampioen, Mijn kleine waanzin, Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin en In het huis van de dichter. Veel van zijn romans zijn in diverse talen vertaald en verfilmd. Als schrijver heeft hij internationale faam verworven – The New York Times prees Jungle Rudy als een meesterwerk van verhalende non-fictie.

Jean Rhys (1890-1979), pseudoniem van Ella Gwendolen Rees Williams, is de dochter van een Creools-Schotse moeder en een arts uit Wales. Ze groeide op op Dominica, een eiland in de Caribische Zee. In 1927 debuteerde ze met de verhalenbundel The Left Bank and Other Stories. In 1966 publiceerde ze haar belangrijkste roman De wijde Sargassozee, een hervertelling van Charlotte Brontës Jane Eyre.

Meer informatie over de Week van het Korte Verhaal is te vinden op www.weekvanhetkorteverhaal.nl.