Het oesterboek - Aad Smaal, Gees van Hemert, Margot Verhaagen

Aad Smaal, Gees van Hemert, Margot Verhaagen | 2022 | Harde kaft | Nederlands
Leverbaar
Niet op voorraad in de winkel
€ 39,99

Beschrijving

Oesters zijn superfood. Ze zijn lekker, gezond en het is een feest om ze te serveren. Geur en smaak brengen liefhebbers in vervoering. Oesters hebben iets magisch. Maar de oester heeft ook een interessante geschiedenis. De prehistorische oester diende als belangrijke voedselbron en de vetzuren in de oester hebben onze verre voorouders geholpen bij de evolutie tot mens.

Al in de Oudheid geloofde men in de heilzame werking van het schelpdier tegen akelige kwalen. Op beroemde 17deeeuwse schilderijen staan verleidelijke oesters symbool voor het opwekken van wellust. Tegenwoordig kweekt men oesterbroed op land en wil men verdwenen oesterbanken terugbrengen in de zee.

Het Oesterboek brengt de magie van de oester tot leven met illustraties, historie, interviews, verhalen en anekdotes, en bijzondere oesterrecepten van negen bekende chef-koks: DP Arkenbout, Wouter Kik, Syrco Bakker, the Blend Brothers, Edwin Vinke, Richard Ekkebus, Thijs Meliefste, Thomas d’Hooghe en Nick Bril.

Lees meer

Beschrijving

Oesters zijn superfood. Ze zijn lekker, gezond en het is een feest om ze te serveren. Geur en smaak brengen liefhebbers in vervoering. Oesters hebben iets magisch. Maar de oester heeft ook een interessante geschiedenis. De prehistorische oester diende als belangrijke voedselbron en de vetzuren in de oester hebben onze verre voorouders geholpen bij de evolutie tot mens.

Al in de Oudheid geloofde men in de heilzame werking van het schelpdier tegen akelige kwalen. Op beroemde 17deeeuwse schilderijen staan verleidelijke oesters symbool voor het opwekken van wellust. Tegenwoordig kweekt men oesterbroed op land en wil men verdwenen oesterbanken terugbrengen in de zee.

Het Oesterboek brengt de magie van de oester tot leven met illustraties, historie, interviews, verhalen en anekdotes, en bijzondere oesterrecepten van negen bekende chef-koks: DP Arkenbout, Wouter Kik, Syrco Bakker, the Blend Brothers, Edwin Vinke, Richard Ekkebus, Thijs Meliefste, Thomas d’Hooghe en Nick Bril.

Specificaties

Door (auteur) Aad Smaal, Gees van Hemert, Margot Verhaagen
Uitgeverij Terra - Lannoo, Uitgeverij
Genre Natuur populair algemeen
Uitgave Harde kaft
Verschenen op 13-09-2022
ISBN / EAN 9789401481137
Taal Nederlands
Gewicht 1557 g
Hoogte 291 mm
Breedte 230 mm
Dikte 29 mm