Linnaeus Live

Donderdag 25 april in Bibliotheek Linnaeusstraat: Linnaeus Live met Kira Wuck en Elfie Tromp, met thema: Afwezigheid – gedichten en gedachten
kira wuck roger cremers 3 elfie tromp foto elza jo 3
Linnaeus Live is een literaire talkshow onder leiding van Maaike Bergstra en Teuntje Klinkenberg.
Locatie: OBA Linnaeus, Linnaeusstraat 44, 1092 CL Amsterdam.
Aanvang 19.00 uur. Inloop met soep vanaf 18.30 uur.
Gratis entree met OBA-pas, anders € 5,-. Reserveren via linnaeus@oba.nl of 020-6940773.
Deze avond wordt georganiseerd door de OBA in samenwerking met Schrijvers uit Oost en Linnaeus Boekhandel.


Kira Wuck (1978) is dochter van een Finse moeder en een Indonesische vader. Ze groeide op in Amsterdam, maar voelt zich thuis bij het absurdisme en de melancholie van de noordelijke landen. Ze studeerde aan de Hogeschool Utrecht en aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Met haar overrompelende optredens won ze het NK Poetry Slam en de jaarfinale van Festina Lente. Haar poëziedebuut Finse meisjes verscheen in 2012 en is niet onopgemerkt gebleven bij de jury’s van de literaire prijzen. Zo heeft Wuck de C.W. van der Hoogtprijs 2013 gewonnen en is ze genomineerd voor de C. Buddingh’-Prijs 2013 en de Jo Peters Poëzieprijs.
In 2016 verscheen haar verhalendebuut Noodlanding, in 2018 gevolgd door haar tweede poëziebundel De zee heeft honger.

zee heeft hongerDe zee heeft honger gaat over de anonimiteit van de stad, het verlangen om daaraan te ontsnappen en de verlokking van de zee. Familie, of eerder de afwezigheid daarvan, is een terugkerend thema in Wucks poëzie: vreemde moeders op het schoolplein, de nieuwe vriendin van haar vader en de wens om een normaal gezin in een wegrestaurant te zijn. Kira Wuck durft in deze bundel meer van haar donkere kant te laten zien, zonder haar typerende lichte toon te verliezen.


Elfie Tromp (1985) studeerde psychologie en toneelschrijven. Ze is schrijver, presentator en performer. Zij debuteerde in 2013 met de roman Goeroe. Haar tweede roman Underdog kwam uit in 2016 en werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en de Dioraphte Literatuurprijs. In datzelfde jaar schreef zij het Rotterdams Boekenweekgeschenk Dat wat je niet mag nemen en het jeugdboekenweekgeschenk Zwarte flamingo. Sinds 2013 is Elfie columnist voor Metro.

victorieverdrietIn 2018 verscheen haar poëziedebuut Victorieverdriet.
Na het verlies van een grote liefde, kijkt de hoofdpersoon in Victorieverdriet uit over de smeulende resten na het slagveld. Was dit het allemaal waard? vraagt ze zich af. En vooral: hoe moet het verder?
Victorieverdriet is een reisverslag door het landschap van rouw en eenzaamheid om uiteindelijk tot een nieuwe, kwetsbaardere verbondenheid met de wereld te komen.