Noma's handboek voor fermenteren - René Redzepi, David Zilber

René Redzepi, David Zilber | 2019 | Harde kaft | Nederlands
Leverbaar
Op voorraad in de winkel
€ 39,99

Beschrijving

Bij Noma – vier keer benoemd tot het beste restaurant van de wereld – wordt bij elk gerecht een vorm van fermentatie gebruikt: een frisse azijn, een intense miso, een unieke druppel garum of zwarte knoflook. Fermentatie is een van de fundamenten van Noma’s uitzonderlijke smaakprofielen. René Redzepi is chef-kok en mede-eigenaar van Noma en David Zilber is de chef die het alom geprezen fermentatielab van het restaurant runt. In dit boek openbaren zij hun kennis en technieken. En, net zo belangrijk: ze laten zien wat deze ingrediënten kunnen betekenen voor een gerecht. Nooit eerder onthulden zij deze recepten en bereidingswijzes. Met meer dan 100 bijzondere recepten en ruim 500 foto’s. ‘We hebben meer nodig om mee te koken. Er zijn zo veel seizoensingrediënten. Wat kunnen we doen om ze te verbeteren? Wat kunnen we doen om ze langer mee te laten gaan? We zijn tien jaar bezig geweest om fermentatie voor onszelf te onderzoeken en nu willen we die kennis delen.’ – René Redzepi ‘Noma’s handboek voor fermenteren geeft gedetailleerde recepten van de meest succesvolle ontdekkingen in het restaurant. Het geeft een waanzinnig goede introductie in de mogelijk- heden van fermentatie aan chefs en thuiskoks. De praktische én aantrekkelijke kant van koken met microben.’ – Harold McGee, prijswinnend auteur van Over eten en koken ‘René en zijn Noma-team hebben het ultieme handboek gemaakt voor het fermenteren van producten. Het boek is toegankelijk maar ook uitdagend voor degene die al eerder gecharmeerd was door het rijk der fermentatie.’ – Sandor Katz, prijswinnend auteur van The Art of Fermentation ‘We worden allemaal wijzer door de jarenlange research die aan dit boek vooraf is gegaan. Ik ben zeer enthousiast dat thuiskoks en professionals nu toegang hebben tot deze informatie.’ – David Chang, chef/eigenaar van Momofuku
Lees meer

Beschrijving

Bij Noma – vier keer benoemd tot het beste restaurant van de wereld – wordt bij elk gerecht een vorm van fermentatie gebruikt: een frisse azijn, een intense miso, een unieke druppel garum of zwarte knoflook. Fermentatie is een van de fundamenten van Noma’s uitzonderlijke smaakprofielen. René Redzepi is chef-kok en mede-eigenaar van Noma en David Zilber is de chef die het alom geprezen fermentatielab van het restaurant runt. In dit boek openbaren zij hun kennis en technieken. En, net zo belangrijk: ze laten zien wat deze ingrediënten kunnen betekenen voor een gerecht. Nooit eerder onthulden zij deze recepten en bereidingswijzes. Met meer dan 100 bijzondere recepten en ruim 500 foto’s. ‘We hebben meer nodig om mee te koken. Er zijn zo veel seizoensingrediënten. Wat kunnen we doen om ze te verbeteren? Wat kunnen we doen om ze langer mee te laten gaan? We zijn tien jaar bezig geweest om fermentatie voor onszelf te onderzoeken en nu willen we die kennis delen.’ – René Redzepi ‘Noma’s handboek voor fermenteren geeft gedetailleerde recepten van de meest succesvolle ontdekkingen in het restaurant. Het geeft een waanzinnig goede introductie in de mogelijk- heden van fermentatie aan chefs en thuiskoks. De praktische én aantrekkelijke kant van koken met microben.’ – Harold McGee, prijswinnend auteur van Over eten en koken ‘René en zijn Noma-team hebben het ultieme handboek gemaakt voor het fermenteren van producten. Het boek is toegankelijk maar ook uitdagend voor degene die al eerder gecharmeerd was door het rijk der fermentatie.’ – Sandor Katz, prijswinnend auteur van The Art of Fermentation ‘We worden allemaal wijzer door de jarenlange research die aan dit boek vooraf is gegaan. Ik ben zeer enthousiast dat thuiskoks en professionals nu toegang hebben tot deze informatie.’ – David Chang, chef/eigenaar van Momofuku

Specificaties

Door (auteur) René Redzepi, David Zilber
Uitgeverij Xander Uitgevers B.V.
Genre Eten en drinken algemeen
Uitgave Harde kaft
Aantal pagina's 456
Verschenen op 19-09-2019
ISBN / EAN 9789045219851
Taal Nederlands
Gewicht 1150 g
Hoogte 260 mm
Breedte 195 mm
Dikte 45 mm