Oren - Oded Oren

Oded Oren | 2023 | Harde kaft | Nederlands
Leverbaar
Op voorraad in de winkel
€ 29,95

Beschrijving

Ontdek culinair Tel Aviv Tel Aviv, het moderne culturele centrum van het Midden-Oosten is een waar east meets west-kruispunt. Ook in culinair opzicht is Tel Aviv een melting pot: de smaken van de Middellandse Zee en die van het Midden-Oosten komen samen. Oren is niet alleen het persoonlijke verhaal van chef-kok Oded Oren maar ook een ode aan zijn culinair Tel Aviv. De recepten in Oren zijn zowel geschikt voor de beginnende als meer ervaren koks: van streetfood en kleine gerechtjes als arayes (gevulde pitabroodjes), de typische smaakmakers en bijgerechten als labneh en Libische zuurwaren maar ook challe en cholent uit de Asjkenazische keuken en lamskoteletjes met yoghurt & zhoug (chilisaus uit de Jemenitische keuken) komen aan bod. Dek de tafel vol en deel eenvoudige gerechten zoals platbrood met gezouten sardientjes & ingelegde citroen, kruidensla met kersen & amandelen, viskebabs met tzatziki & citroen of sabich uit de Irakees Joodse keuken. Maak restaurantwaardige gerechten: salade van gegrilde octopus met sherryazijn & chili of pijlinktvis gevuld met gekruid lamsvlees. Met overheerlijke salades, bijgerechten en hoofdgerechten: Oren weerspiegelt de culinaire melting pot van Tel Aviv
Lees meer

Beschrijving

Ontdek culinair Tel Aviv Tel Aviv, het moderne culturele centrum van het Midden-Oosten is een waar east meets west-kruispunt. Ook in culinair opzicht is Tel Aviv een melting pot: de smaken van de Middellandse Zee en die van het Midden-Oosten komen samen. Oren is niet alleen het persoonlijke verhaal van chef-kok Oded Oren maar ook een ode aan zijn culinair Tel Aviv. De recepten in Oren zijn zowel geschikt voor de beginnende als meer ervaren koks: van streetfood en kleine gerechtjes als arayes (gevulde pitabroodjes), de typische smaakmakers en bijgerechten als labneh en Libische zuurwaren maar ook challe en cholent uit de Asjkenazische keuken en lamskoteletjes met yoghurt & zhoug (chilisaus uit de Jemenitische keuken) komen aan bod. Dek de tafel vol en deel eenvoudige gerechten zoals platbrood met gezouten sardientjes & ingelegde citroen, kruidensla met kersen & amandelen, viskebabs met tzatziki & citroen of sabich uit de Irakees Joodse keuken. Maak restaurantwaardige gerechten: salade van gegrilde octopus met sherryazijn & chili of pijlinktvis gevuld met gekruid lamsvlees. Met overheerlijke salades, bijgerechten en hoofdgerechten: Oren weerspiegelt de culinaire melting pot van Tel Aviv

Specificaties

Door (auteur) Oded Oren
Uitgeverij Good Cook B.V.
Genre Keuken per land en streek
Uitgave Harde kaft
Aantal pagina's 256
Verschenen op 15-03-2023
ISBN / EAN 9789461432926
Taal Nederlands
Gewicht 1067 g
Hoogte 257 mm
Breedte 198 mm
Dikte 29 mm