Tapas - Janneke Vreugdenhil, Edwin Winkels

Janneke Vreugdenhil, Edwin Winkels | 2023 | Harde kaft | Nederlands
Leverbaar
Op voorraad in de winkel
€ 27,50

Beschrijving

TAPAS, VERHALEN EN RECEPTENVERENIGT ALLES WAT HET SMAKELIJKE LEVEN IN SPANJE TE BIEDEN HEEFT Janneke Vreugdenhil en Edwin Winkels zaten aan de glimmende houten bar van Jai-Ca, een van de oudste kroegen van de voormalige visserswijk Barceloneta, -dronken vino tinto en aten gefrituurde ansjovisgraatjes toen ze halsoverkop en hopeloos verliefd op elkaar -werden. Jaren later en vele, vele Spaanse barretjes verder, behoren die graatjes nog steeds hun favoriete tapas – al kan dat natuurlijk ook iets met de magie van die eerste avond te maken hebben. Voor dit boek verzamelden Janneke en Edwin de recepten van veertig van de populairste en lekkerste tapas en -raciones die ze kregen voorgeschoteld op hun reizen door alle uithoeken van Spanje. Omdat aan veel van de -barretjes, straten, pleinen, dorpen, steden of streken mooie verhalen kleven, delen zij deze ook met ons. Vaak gaan ze over eten en drinken maar zeker ook over het land en zijn mensen. Janneke Vreugdenhil is culinair journalist en schrijver van een twintigtal kookboeken, waaronder de -succesvolle Koolhydraatarme bijbel, De bijbel van de Nederlandse keuken, We love groente en Solo food (waarmee zij internationaal doorbrak). Elke zaterdag schrijft ze een kook-column in NRC Handelsblad. Edwin Winkels is schrijver en -jour-nalist en woont sinds 1988 in Spanje, waar hij onder andere werkt als correspondent voor het AD, Het Parool en de NOS. Hij heeft twaalf non-fictieboeken en vijf romans in het Nederlands en Spaans geschreven.
Lees meer

Beschrijving

TAPAS, VERHALEN EN RECEPTENVERENIGT ALLES WAT HET SMAKELIJKE LEVEN IN SPANJE TE BIEDEN HEEFT Janneke Vreugdenhil en Edwin Winkels zaten aan de glimmende houten bar van Jai-Ca, een van de oudste kroegen van de voormalige visserswijk Barceloneta, -dronken vino tinto en aten gefrituurde ansjovisgraatjes toen ze halsoverkop en hopeloos verliefd op elkaar -werden. Jaren later en vele, vele Spaanse barretjes verder, behoren die graatjes nog steeds hun favoriete tapas – al kan dat natuurlijk ook iets met de magie van die eerste avond te maken hebben. Voor dit boek verzamelden Janneke en Edwin de recepten van veertig van de populairste en lekkerste tapas en -raciones die ze kregen voorgeschoteld op hun reizen door alle uithoeken van Spanje. Omdat aan veel van de -barretjes, straten, pleinen, dorpen, steden of streken mooie verhalen kleven, delen zij deze ook met ons. Vaak gaan ze over eten en drinken maar zeker ook over het land en zijn mensen. Janneke Vreugdenhil is culinair journalist en schrijver van een twintigtal kookboeken, waaronder de -succesvolle Koolhydraatarme bijbel, De bijbel van de Nederlandse keuken, We love groente en Solo food (waarmee zij internationaal doorbrak). Elke zaterdag schrijft ze een kook-column in NRC Handelsblad. Edwin Winkels is schrijver en -jour-nalist en woont sinds 1988 in Spanje, waar hij onder andere werkt als correspondent voor het AD, Het Parool en de NOS. Hij heeft twaalf non-fictieboeken en vijf romans in het Nederlands en Spaans geschreven.

Specificaties

Door (auteur) Janneke Vreugdenhil, Edwin Winkels
Uitgeverij Uitgeverij Brandt
Genre Keuken per land en streek
Uitgave Harde kaft
Verschenen op 03-10-2023
ISBN / EAN 9789493319103
Taal Nederlands
Gewicht 834 g
Hoogte 251 mm
Breedte 207 mm
Dikte 21 mm