Van aardappel tot avocado - Klaartje Scheepers

Klaartje Scheepers | 2021 | Zachte kaft | Nederlands
Leverbaar
Niet op voorraad in de winkel
€ 24,99

Beschrijving

‘Van aardappel tot avocado’ van culinair journaliste Klaartje Scheepers neemt je mee op een smakelijke reis door zeventig jaar geschiedenis van Allerhande en de Nederlandse eetcultuur. Hoe beïnvloedde Allerhande wat wij eten, hoe lang we in de keuken staan, welke producten en keukens we ontdekken? De eerste Allerhande verscheen in 1954. Stel je voor dat je alle edities op een rij naast elkaar zou leggen, alsof ze borden op een lange tafel vormen. Achter al die borden zitten talloze verhalen, die verzameld zijn in dit boek. En als je erlangs zou lopen, zie je hoe de gerechten veranderen, maar ook wijzelf en de wereld om ons heen. Van groene erwten met boterhamworst tot huevos rancheros met boerenkool, via fusion, moleculair tot überlokaal. Ons bord weerspiegelt wie we waren en zijn.

Specificaties

Door (auteur) Klaartje Scheepers
Uitgeverij Atlas Contact, Uitgeverij
Genre Mens en maatschappij algemeen
Uitgave Zachte kaft
Aantal pagina's 320
Verschenen op 26-10-2021
ISBN / EAN 9789045041728
Taal Nederlands
Gewicht 498 g
Hoogte 230 mm
Breedte 150 mm
Dikte 22 mm