Week van het Korte Verhaal

week van het korte verhaal14 t/m 21 februari 2018: De Week van het Korte Verhaal
Het is alweer de zevende editie van de Week van het Korte Verhaal. Ruim vijfentwintig boekhandels, verspreid over heel Nederland en België, spannen zich deze week extra in om het genre de aandacht te geven die het verdient. Het initiatief kwam van Linnaeus Boekhandel.
De Week van het Korte Verhaal begon klein, maar vindt steeds meer weerklank bij boekverkopers, pers, uitgevers en vooral: bij lezers.

De J.M.A. Biesheuvelprijs voor Annelies Verbeke
hallelujaOp woensdag 21 februari werd in het Amsterdamse Lloyd Hotel & Culturele Ambassade voor de vierde maal de J.M.A. Biesheuvelprijs uitgereikt, de eerste literaire prijs voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel. Annelies Verbeke won met haar bundel Halleluja een bedrag van € 7.336. Dit bedrag is geheel door middel van crowdfunding bijeengebracht – uniek voor een literaire prijs.

De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2018 bestaat uit Babs Gons (schrijver, performer, theatermaker, docent), Marieke de Groot (boekverkoper), Theo Hakkert (journalist, recensent) en Sanneke van Hassel (schrijver).

Uit het juryrapport:
‘Halleluja is een doorwrochte bundel vol prachtige zinnen, sterke vondsten, geloofwaardige eigenaardigheden en personages om in je hart te sluiten – en soms ver van je vandaan te houden.’

De volledige shortlist van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2017 bestond uit onderstaande drie titels:

Vonne van der Meer – Brood, zout, wijn
Joubert Pignon – Mooie lieve schat
Annelies Verbeke – Halleluja

Aanbieding
moord opVanaf nu is de mooie verhalenbundel De moord op Margareth Thatcher van Hillary Mantel te koop voor € 4,95.

 

 

Hoe lees ik een kort verhaal?
liddOm alvast te noteren: op donderdag 8 maart geeft Lidewijde Paris een workshop in Linnaeus Boekhandel met als onderwerp ‘Hoe lees ik een kort verhaal?’. Binnenkort volgt meer informatie.