Kookboek van Amsterdam - Frank Noë

Frank Noë | 2018 | Harde kaft | Nederlands
Leverbaar
Niet op voorraad in de winkel
€ 13,50

Beschrijving

Er valt veel te vertellen over de Amsterdamse keuken. In de eerste plaats natuurlijk over de joodse invloed. Die is verantwoordelijk voor osseworst (op z'n Amsterdams, dus zonder 'n'), broodje half-om en Amsterdams zuur. Verder over Hendrik Beerenburg, de uitvinder van de gelijknamige drank, met zijn kruidenwinkeltje aan de Stromarkt. En over de Febo-kroket, waarvan de naam is afgeleid van de Ferdinand Bolstraat. Of over likeurstokerij Wynand Fokkink, die nog steeds gevestigd is in de stad. Om nog te zwijgen van Amsterdams vet, geen bakmiddel, maar een groente. Dit is een boekje over Amsterdamse gerechten ingrediënten en culinaire gewoontes. Met recepten, herinneringen en een beetje geschiedenis. Van moesselientjes tot pikketanussies.

Specificaties

Door (auteur) Frank Noë
Uitgeverij NBC - Het Zwarte Schaap
Genre Keuken per land en streek
Uitgave Harde kaft
Aantal pagina's 80
Verschenen op 20-03-2018
ISBN / EAN 9789082347586
Taal Nederlands
Gewicht 226 g
Hoogte 190 mm
Breedte 120 mm
Dikte 15 mm