Bayrut - Hisham Assaad

Hisham Assaad | 2023 | Harde kaft | Nederlands
Leverbaar
Op voorraad in de winkel
€ 29,95

Beschrijving

De ziel van de Libanese keuken De Libanese keuken staat bekend als een van de meest verfijnde keukens van de Arabische wereld met invloeden van o.a. de Perzen, Koerden en Armeniërs. Gelegen aan de Middellandse Zee is Libanon, zowel op religieus als op etnisch gebied, buitengewoon divers en dat zie je terug in de keuken. Hisham Asaad, inwoner van Beiroet − en o.a. culinair gids van deze kosmopolitische stad − neemt je mee naar zijn keuken. Maak kennis met typisch street food als pasteitjes gevuld met spinazie of pittige Armeense worstjes. Serveer een uitgebreide maaltijd met diverse gerechten als sayyadiye, een pilav met vis, of een stoofpotje van linzen & pasta geserveerd met granaatappelmelasse, koriander & citroen. Maak ingelegde raapjes en biet, rucolasalade met tijm, rode ui & sumac of koolrolletjes gevuld met rijst. Van brunch tot en met Libanese (zoete) gerechtjes bij de thee en desserts als pudding met karwij of pannenkoekjes gevuld met ashta (een gezoet roomkaasmengsel). Leer basisgerechten maken als labneh en maak je eigen za’atar. Met Bayrut krijg je de kneepjes van de Libanese keuken onder de knie en verras je je familie en vrienden met overheerlijke gerechten uit deze verfijnde keuken.
Lees meer

Beschrijving

De ziel van de Libanese keuken De Libanese keuken staat bekend als een van de meest verfijnde keukens van de Arabische wereld met invloeden van o.a. de Perzen, Koerden en Armeniërs. Gelegen aan de Middellandse Zee is Libanon, zowel op religieus als op etnisch gebied, buitengewoon divers en dat zie je terug in de keuken. Hisham Asaad, inwoner van Beiroet − en o.a. culinair gids van deze kosmopolitische stad − neemt je mee naar zijn keuken. Maak kennis met typisch street food als pasteitjes gevuld met spinazie of pittige Armeense worstjes. Serveer een uitgebreide maaltijd met diverse gerechten als sayyadiye, een pilav met vis, of een stoofpotje van linzen & pasta geserveerd met granaatappelmelasse, koriander & citroen. Maak ingelegde raapjes en biet, rucolasalade met tijm, rode ui & sumac of koolrolletjes gevuld met rijst. Van brunch tot en met Libanese (zoete) gerechtjes bij de thee en desserts als pudding met karwij of pannenkoekjes gevuld met ashta (een gezoet roomkaasmengsel). Leer basisgerechten maken als labneh en maak je eigen za’atar. Met Bayrut krijg je de kneepjes van de Libanese keuken onder de knie en verras je je familie en vrienden met overheerlijke gerechten uit deze verfijnde keuken.

Specificaties

Door (auteur) Hisham Assaad
Uitgeverij Good Cook B.V.
Genre Keuken per land en streek
Uitgave Harde kaft
Aantal pagina's 224
Verschenen op 03-10-2023
ISBN / EAN 9789461433046
Taal Nederlands
Gewicht 1153 g
Hoogte 262 mm
Breedte 211 mm
Dikte 26 mm