Woensdag 21 april 19.30 uur:
Online interview door Reinjan Mulder via Zoom over De geur van bruine bonen van Henna Goudzand Nahar.
 

Vijfenveertig jaar geleden, bij de onafhankelijkheid van Suriname, konden Surinamers hun Nederlandse paspoort alleen behouden als zij naar Nederland verhuisden. Wat hun komst met hen deed, en met Nederland, laat Henna Goudzand Nahar zien in haar nieuwe roman De geur van bruine bonen.  

 ‘… ‘De geur van bruine bonen’ wroet nog het diepst in de psychologie van een Surinaams gezin in Nederland; Henna Goudzand Nahar laat op tal van bladzijden subtiel merken hoezeer de slavernijgeschiedenis ook in een moderne setting kan doorwerken. Intussen passeren tal van zaken die kenmerkend zijn voor mensen die een andere cultuur met zich meedragen.' Michiel van Kempen,  hoogleraar Caribische literatuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Reinjan Mulder, schrijver en voormalig criticus bij NRC, gaat met Henna Goudzand Nahar in gesprek over De geur van bruine bonen en haar visie op de integratie van Surinamers in Nederland, de drugsproblematiek van de jaren 70 en de daarmee verbonden generatieconflicten.

Aanmelden kan via info@linnaeusboekhandel.nl


 

Doe mee met Leesclub XL op 8 en 22 april en 6 mei

In drie online bijeenkomsten bespreekt schrijver, recensent én buurtgenoot Maria Vlaar de zes genomineerden voor de Libris Literatuurprijs 2021. Na een korte inleiding zal zij in gesprek gaan met u, de lezer!

Op de volgende data bespreken we de volgende titels:
Donderdag 8 april, 19.30 uur:
Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers
en
De onbevlekte van Erwin Mortier

Donderdag 22 april, 19.30 uur:
De saamhorigheidsgroep van Merijn de Boer
en
Wij zijn licht van Gerda Blees

Donderdag 6 mei, 19.30 uur:
Mijn lieve gunsteling van Marieke Lucas Rijneveld
en
Confrontaties van Simone Atangana Bekono

De bijeenkomsten zijn online, via Zoom, en zijn geschikt voor elk niveau. De boeken vooraf lezen is een pre, maar geen must. Bent u halverwege Brouwers blijven steken? Las u De saamhorigheidsgroep in één adem uit? Heeft u een onbedwingbare behoefte om over Mijn lieve gunsteling na te praten? Dit is uw kans!
Onder deskundige leiding van Maria Vlaar worden de overkoepelende thema’s uitgediept en komen uw leeservaringen zeker aan bod. 
U kunt zich per keer opgeven, of vooraf direct reserveren voor alle drie de bijeenkomsten. Deelname is gratis. Aanmelden kan per e-mail of telefonisch (020-4687192). Ziet u op tegen de digitale vorm? Neem dan vooraf contact met ons op en we loodsen u erdoorheen.
Voorspel de winnaar!
Weet u al wie de winnaar is? Of heeft u al een favoriet? Laat het ons weten! Onder de juiste voorspellers verloten we een Boekenbon van €25,-. De inzendtermijn loopt tot en met 8 mei. 

vlaar

Maria Vlaar (Blokker, 1964) is literair recensent en interviewer voor de Vlaamse krant De Standaard, biograaf van Joost Zwagerman en schrijver van korte verhalen. Zij woont in de Amsterdamse Watergraafsmeer en werkt vanaf 1990 in de literaire wereld, onder andere als redacteur bij uitgeverij De Bezige Bij en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor De Groene Amsterdammer. Zij was jurylid van onder meer de P.C.Hooftprijs en de Prijs der Nederlandse Letteren. Haar verhalenbundel Diepe aarde (De Arbeiderspers) werd in februari 2019 bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs voor de beste korteverhalenbundel van 2018. 

(foto Titia Hahne)