cover - Julie Blik

Jaap Cohen in Linnaeus

Op dinsdag 27 februari komt biograaf Jaap Cohen naar Linnaeus boekhandel. Hij zal geïnterviewd worden over zijn pas verschenen biografie De bolle Gogh over Theo van Gogh.

 

Over De bolle Gogh:

Waar kwam Van Goghs onstilbare zucht tot beledigen vandaan? In hoeverre speelden de oorlogsgeschiedenis van zijn ouders en zijn afstamming van de beroemde schilder een rol? Jaap Cohen sprak meer dan 150 familieleden, collega’s, vrienden én vijanden over een raadselachtige persoonlijkheid, die overal waar hij kwam verwarring stichtte – totdat hij bruut werd vermoord.

 

Aanmelden via: info@linnaeusboekhandel.nl

Graag tot dan!

cover

De Linnaeus Leesclub

Woensdag 20 maart, om 20:00 uur, start de nieuwe Linnaeus leesclub in onze boekhandel! Jane Stuhlmacher en Benjamin De Roover, boekverkopers bij Linnaeus en veellezers, begeleiden jullie met veel plezier door de geneugten van de hedendaagse literatuur.

Voor de eerste editie lezen we Vadertaal van de Chileense auteur Alejandro Zambra, begin dit jaar verschenen bij Meridiaan Uitgevers. Een teder relaas over ouderschap, liefde en vriendschap door een van de belangrijkste hedendaagse Spaanstalige schrijvers.

Aanmelden kan via info@linnaeusboekhandel.nl of in de winkel. Entreeprijs is vijf euro te betalen op de avond zelf.

Plaatsen zijn beperkt, dus weer er snel bij!

Lena Kurzen © Arthur van Megen

Boekpresentatie Lena Kurzen

Amsterdam, 2020. Een stel werkt vanuit huis aan een kleine keukentafel. Zij droomt van een kind met hem, hij mist zijn zoon. Hoewel de twee de dagen samen doorbrengen lukt het hun niet om werkelijk contact te maken. Ergernissen kunnen niet uitblijven. Wanneer zij niet goed voor zijn bonsaiboompje zorgt en hun cavia’s door zijn toedoen in de prullenbak belanden, dreigt de situatie te escaleren. Dan komt ze erachter dat hij een dubbelleven leidt – hoe meer ze daarover te weten komt hoe meer ze heen en weer geslingerd wordt tussen ontkenning en nieuwsgierigheid. Hoelang kunnen ze nog doen alsof er niets aan de hand is?

Op onderkoelde toon en in een volstrekt eigen stijl neemt Kurzen de lezer mee in de geest van een vrouw die haar gedachten niet hardop uitspreekt. Schuilhuisje is een pijnlijk grappige roman over misverstanden, onvolkomenheden en verlangens.

Schuilhuisje verschijnt eind februari bij Nijgh & Van Ditmar.

Op 29 februari komt Lena Kurzen diens roman presenteren in de Linnaeus Boekhandel.

Inloop 17:30, start 18:00 uur.

U bent van harte welkom. Aanmelden kan met een mail naar info@linnaeusboekhandel.nl