Kindsoldaat


Verschijningsdatum: 12-02-2018

Uitgave: Zachte kaft 
Pagina's: 512 
ISBN: 9789023457756
Prijs: € 25,99
Serie:

Niet op voorraad in de winkel
Ik bestel dit boek om af te halen in de winkelInformatie

Beschrijving

De ontrafeling van een familiegeschiedenis.

Kindsoldaat is een epos over twee voorname Nederlandse families op de grens met Duitsland. Tegen de achtergrond van oorlogen en grote maatschappelijke veranderingen houden zij vast aan de oude wereldorde. Familiekasteel Metternich heeft een Limburgse en een Pruisische poort. Eind 19de eeuw wordt daar de tweeling Nol en Max geboren, die hun jeugd doorbrengen met het buurmeisje Nora. Wanneer aan het begin van de Eerste Wereldoorlog de achttienjarige broers het kasteel ieder door een andere poort verlaten, komen ze aan weerszijden van de geschiedenis terecht.

De gevolgen van hun keuzes zullen het lot van de volgende generaties bepalen. Zo zal in het moeizame huwelijk van Nora de tweeling altijd een beslissende rol spelen. Als in de jaren vijftig haar opstandige dochter Elsie op een skivakantie de prins leert kennen, lijkt deze liefde even onmogelijk als noodzakelijk.

Elsies levensmotto was het residu van haar onfortuinlijke ervaringen: alles is zwaartekracht! Dingen overkwamen en verpletterden je. Een mens kon maar het beste in zijn bed blijven liggen en afwachten, maar zelfs daar was je niet veilig.

Detail product

Door (auteur) :Oscar van den Boogaard
Taal : Nederlands
Gewicht : 872 gr | Hoogte : 230 mm | Breedte : 150 mm | Dikte : 48 mm
Terug naar de resultaatpagina