Duurzaam lekker eten - Martin Kintrup

Martin Kintrup | 2020 | Harde kaft | Nederlands
Uitverkocht – niet meer leverbaar
Niet op voorraad in de winkel
€ 25,99

Beschrijving

Duurzaam lekker eten is hét zero waste kookboek: klimaatvriendelijk, gezond én lekker!

Eten is emotie. Een rijk gevuld bord spreekt al je zintuigen aan, kan een geluksgevoel teweeg brengen, of herinneringen oproepen aan een heerlijke vakantie. Hoe geweldig zou het zijn als de dagelijkse maaltijd daarnaast ook duurzaam en verantwoord kan zijn. Maar, waar begin je? Hoe leer je duurzaam te koken met het oog op de toekomst van onze planeet?

In Duurzaam lekker eten heeft landschapsecoloog en kookboekenschrijver Martin Kintrup het aangename (gewoon lekker eten) en het verantwoorde (duurzaam) verenigd. Een boek met veel achtergrondinformatie, praktische tips om plasticvrij in te kopen, je eigen groenten en kruiden te verbouwen en natuurlijk volop lekkere recepten (meer dan 100!) om groener, creatiever (geen restjes weggooien), met minder vlees, regionaal, naar het seizoen en biologisch te koken.

Een greep uit de vele tips en recpten:
• Eet groener met bijvoorbeeld een groentegoulash of een wortel-notencake
• Gebruik restjes op een creatieve manier in een smakelijke flammkuchen of gevulde courgette
• Gooi onooglijke groente- of fruitdelen niet weg maar bereid er iets heerlijks van zoals een groentecarpaccio of groentechips
• Maak je eigen basisproducten zoals mayonaise en chutney, in plaats van deze kant-en-klaar in de winkel te kopen

Lees meer

Beschrijving

Duurzaam lekker eten is hét zero waste kookboek: klimaatvriendelijk, gezond én lekker!

Eten is emotie. Een rijk gevuld bord spreekt al je zintuigen aan, kan een geluksgevoel teweeg brengen, of herinneringen oproepen aan een heerlijke vakantie. Hoe geweldig zou het zijn als de dagelijkse maaltijd daarnaast ook duurzaam en verantwoord kan zijn. Maar, waar begin je? Hoe leer je duurzaam te koken met het oog op de toekomst van onze planeet?

In Duurzaam lekker eten heeft landschapsecoloog en kookboekenschrijver Martin Kintrup het aangename (gewoon lekker eten) en het verantwoorde (duurzaam) verenigd. Een boek met veel achtergrondinformatie, praktische tips om plasticvrij in te kopen, je eigen groenten en kruiden te verbouwen en natuurlijk volop lekkere recepten (meer dan 100!) om groener, creatiever (geen restjes weggooien), met minder vlees, regionaal, naar het seizoen en biologisch te koken.

Een greep uit de vele tips en recpten:
• Eet groener met bijvoorbeeld een groentegoulash of een wortel-notencake
• Gebruik restjes op een creatieve manier in een smakelijke flammkuchen of gevulde courgette
• Gooi onooglijke groente- of fruitdelen niet weg maar bereid er iets heerlijks van zoals een groentecarpaccio of groentechips
• Maak je eigen basisproducten zoals mayonaise en chutney, in plaats van deze kant-en-klaar in de winkel te kopen

Specificaties

Door (auteur) Martin Kintrup
Uitgeverij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Genre Eten en drinken algemeen
Uitgave Harde kaft
Aantal pagina's 224
Verschenen op 20-02-2020
ISBN / EAN 9789462502352
Taal Nederlands
Gewicht 848 g
Hoogte 256 mm
Breedte 197 mm
Dikte 24 mm