Het lekkerste uit Turkije - Hilal Kayis Sungur

Hilal Kayis Sungur | Het lekkerste uit... | 2023 | Harde kaft | Nederlands
Leverbaar
Op voorraad in de winkel
€ 29,99

Beschrijving

Maak een culinaire rondreis door Turkije

Het lekkerste uit Turkije is dé culinaire bucket list: als je het land wilt kennen, móet je deze gerechten maken en eten. Het boek bevat 60 recepten van zowel alom bekende Turkse klassiekers (lahmacun!) als verrassende streekgerechten, met bijbehorende foto.

- 60 must-eat gerechten
- van Turks ontbijt tot desserts en drankjes
- recept- en sfeerfotografie
- informatie over land, keuken, ingrediënten en culinaire tradities op feestdagen e.d.

Dompel je onder en ervaar de rijke eet- en drinkcultuur van Turkije. Hilal Kayis neemt de thuiskok aan de hand en laat zien wat de keuken van haar vaderland zo speciaal maakt. We kennen allemaal de Turkse mezze, börek, dolma en köfte, maar deze rijke keuken kent ook invloeden uit omringende landen. Bovendien heeft iedere streek zijn eigen smaken. Proef Kara lahana (boerenkool uit het noorden), beyran corbasi (soep uit het oosten), yaglama (traditionele laagjestaart met gehakt uit Kayseri) of de Turkse ontbijtgerechten sucuklu yumurta (Turkse worst met ei) en cay, de nationale thee. Heerlijke recepten worden afgewisseld met prachtige sfeerfotografie van Turkije.

Van linzen- en yoghurtsoep tot börek en van mezze, dolma en köfte tot baklava en lokum: dit zijn de Turkse gerechten die je niet mag missen.
Lees meer

Beschrijving

Maak een culinaire rondreis door Turkije

Het lekkerste uit Turkije is dé culinaire bucket list: als je het land wilt kennen, móet je deze gerechten maken en eten. Het boek bevat 60 recepten van zowel alom bekende Turkse klassiekers (lahmacun!) als verrassende streekgerechten, met bijbehorende foto.

- 60 must-eat gerechten
- van Turks ontbijt tot desserts en drankjes
- recept- en sfeerfotografie
- informatie over land, keuken, ingrediënten en culinaire tradities op feestdagen e.d.

Dompel je onder en ervaar de rijke eet- en drinkcultuur van Turkije. Hilal Kayis neemt de thuiskok aan de hand en laat zien wat de keuken van haar vaderland zo speciaal maakt. We kennen allemaal de Turkse mezze, börek, dolma en köfte, maar deze rijke keuken kent ook invloeden uit omringende landen. Bovendien heeft iedere streek zijn eigen smaken. Proef Kara lahana (boerenkool uit het noorden), beyran corbasi (soep uit het oosten), yaglama (traditionele laagjestaart met gehakt uit Kayseri) of de Turkse ontbijtgerechten sucuklu yumurta (Turkse worst met ei) en cay, de nationale thee. Heerlijke recepten worden afgewisseld met prachtige sfeerfotografie van Turkije.

Van linzen- en yoghurtsoep tot börek en van mezze, dolma en köfte tot baklava en lokum: dit zijn de Turkse gerechten die je niet mag missen.

Specificaties

Door (auteur) Hilal Kayis Sungur
Uitgeverij Park Uitgevers
Genre Eten en drinken algemeen
Uitgave Harde kaft
Aantal pagina's 192
Verschenen op 31-10-2023
ISBN / EAN 9789464042634
Taal Nederlands
Gewicht 787 g
Hoogte 252 mm
Breedte 195 mm
Dikte 21 mm