Lekkere plekken - Diverse auteurs

Diverse auteurs | 2024 | Zachte kaft | Nederlands
Nog niet verschenen - verschijnt op 21-06-2024
Niet op voorraad in de winkel
€ 27,95

Beschrijving

Leuven telt vandaag heel wat ‘lekkere plekken’: plekken waar lekker eten te koop is en plekken waar je lekkers kan consumeren. Van markt kramen, nachtwinkels, delicatessenzaken en supermarkten, over restaurants, cafés en koffiebars, tot wafel- en ijskramen, frietkoten en andere streetfood plekjes. Dit boek vertrekt van de vraag hoe het vroeger ging. Waar en hoe deden Leuvenaars boodschappen? Waar en sinds wanneer aten ze buitenshuis? Het laat een licht schijnen op hoe het Leuvense voedsellandschap is geëvolueerd van circa 1800 tot vandaag, als gevolg van bijvoorbeeld de industrialisering, de schaalvergroting van de landbouw, de twee wereldoorlogen, toerisme en migratie. In ieder hoofdstuk vertelt een expert over onder andere markten en leurders, de coöperatieve voedingshandel of reclame. Maar dit boek is zeker ook een kijkboek met talrijke beelden uit het Leuvense stads- en andere archieven, en uit verschillende privécollecties van de Leuvenaars zelf. De schat aan archieffoto’s van winkels en cafés, van kermissen, markten en pleinen, maar evengoed de prachtige historische affiches en de aanvraagdossiers voor lichtreclames en emailborden: ze brengen de verhalen over het Leuvense culinaire erfgoed tot leven. Dankzij het CAG, of Centrum Agrarische Geschiedenis, het kenniscentrum voor het erfgoed van landbouw, worden ze in dit boek alvast met liefde gekoesterd.
Lees meer

Beschrijving

Leuven telt vandaag heel wat ‘lekkere plekken’: plekken waar lekker eten te koop is en plekken waar je lekkers kan consumeren. Van markt kramen, nachtwinkels, delicatessenzaken en supermarkten, over restaurants, cafés en koffiebars, tot wafel- en ijskramen, frietkoten en andere streetfood plekjes. Dit boek vertrekt van de vraag hoe het vroeger ging. Waar en hoe deden Leuvenaars boodschappen? Waar en sinds wanneer aten ze buitenshuis? Het laat een licht schijnen op hoe het Leuvense voedsellandschap is geëvolueerd van circa 1800 tot vandaag, als gevolg van bijvoorbeeld de industrialisering, de schaalvergroting van de landbouw, de twee wereldoorlogen, toerisme en migratie. In ieder hoofdstuk vertelt een expert over onder andere markten en leurders, de coöperatieve voedingshandel of reclame. Maar dit boek is zeker ook een kijkboek met talrijke beelden uit het Leuvense stads- en andere archieven, en uit verschillende privécollecties van de Leuvenaars zelf. De schat aan archieffoto’s van winkels en cafés, van kermissen, markten en pleinen, maar evengoed de prachtige historische affiches en de aanvraagdossiers voor lichtreclames en emailborden: ze brengen de verhalen over het Leuvense culinaire erfgoed tot leven. Dankzij het CAG, of Centrum Agrarische Geschiedenis, het kenniscentrum voor het erfgoed van landbouw, worden ze in dit boek alvast met liefde gekoesterd.

Specificaties

Door (auteur) Diverse auteurs
Uitgeverij Luster Uitgeverij
Genre Eten en drinken algemeen
Uitgave Zachte kaft
Aantal pagina's 224
Verschijnt op 21-06-2024
ISBN / EAN 9789460583650
Taal Nederlands