Nistisima - Georgina Hayden

Georgina Hayden | 2022 | Harde kaft | Nederlands
Leverbaar
Op voorraad in de winkel
€ 30,95

Beschrijving

Traditioneel vegan uit de Mediterranée & omstreken Vegan is de trend ontstegen en een blijvend fenomeen in onze westerse maatschappij. Minder bekend is dat vanuit de mediterrane orthodoxie al eeuwenlang in de vele vastenperiodes (200 dagen per jaar in totaal!) alleen plantaardige gerechten werden genuttigd. Ontdek al deze heerlijkheden met 'Nistisima', een boek mediterrane vegan gerechten vanuit eeuwenoude tradities. Proef de plantaardige heerlijkheden uit landen als Cyprus, Griekenland, Libanon en Jordanië: gegrilde roodlof met granaatappel, orzo en walnoten of een venkelsla met peer en amandelen. Stoofschotels met peulvruchten en granen als 'maghmour' (kikkererwten met aubergine, tomaat en gedroogde munt) of 'spanakoriz', rokerige citroenrijst met spinazie en tomaat. Of maak 'lagana', het traditionele sesambrood op Schone Maandag, de eerste dag van de veertig dagen vasten voor Pasen, in Griekenland. Van salades, dips en pickles, rijke groentegerechten en gerechten op basis van peulvruchten, pasta en rijst tot en met zoete heerlijkheden, traditionele broden en geconserveerde eetwaar als dadel-kardemomboter, ingelegde walnoten, drankjes en meer. Met de authentieke en traditionele vegan recepten uit de oost-mediterrane keuken breid je je vegan repertoire aanzienlijk uit.
Lees meer

Beschrijving

Traditioneel vegan uit de Mediterranée & omstreken Vegan is de trend ontstegen en een blijvend fenomeen in onze westerse maatschappij. Minder bekend is dat vanuit de mediterrane orthodoxie al eeuwenlang in de vele vastenperiodes (200 dagen per jaar in totaal!) alleen plantaardige gerechten werden genuttigd. Ontdek al deze heerlijkheden met 'Nistisima', een boek mediterrane vegan gerechten vanuit eeuwenoude tradities. Proef de plantaardige heerlijkheden uit landen als Cyprus, Griekenland, Libanon en Jordanië: gegrilde roodlof met granaatappel, orzo en walnoten of een venkelsla met peer en amandelen. Stoofschotels met peulvruchten en granen als 'maghmour' (kikkererwten met aubergine, tomaat en gedroogde munt) of 'spanakoriz', rokerige citroenrijst met spinazie en tomaat. Of maak 'lagana', het traditionele sesambrood op Schone Maandag, de eerste dag van de veertig dagen vasten voor Pasen, in Griekenland. Van salades, dips en pickles, rijke groentegerechten en gerechten op basis van peulvruchten, pasta en rijst tot en met zoete heerlijkheden, traditionele broden en geconserveerde eetwaar als dadel-kardemomboter, ingelegde walnoten, drankjes en meer. Met de authentieke en traditionele vegan recepten uit de oost-mediterrane keuken breid je je vegan repertoire aanzienlijk uit.

Specificaties

Door (auteur) Georgina Hayden
Uitgeverij Good Cook B.V.
Genre Keuken per land en streek
Uitgave Harde kaft
Aantal pagina's 304
Verschenen op 08-04-2022
ISBN / EAN 9789461432711
Taal Nederlands
Gewicht 1084 g
Hoogte 253 mm
Breedte 196 mm
Dikte 30 mm