Terug naar mijn roti - Ramon Beuk

Ramon Beuk | 2013 | Harde kaft | Nederlands
Uitverkocht – niet meer leverbaar
Niet op voorraad in de winkel
€ 19,95

Beschrijving

'Als kleine jongen stond ik vaak naast mijn moeder in de keuken. Ik was onder de indruk van elke beweging die ze maakte. Maar wat mij het meest fascineerde was dat ze bij het serveren van de gerechten de mensen oprecht blij maakte. Dat wilde ik ook kunnen.' - RAMON BEUK Terug naar mijn Roti is een persoonlijke zoektocht vol impressies, emoties en intieme ontmoetingen. Al reizend, etend en kokend neemt Ramon Beuk de lezer mee op een culinaire ontdekkingsreis door zijn Suriname. Het toont "de oorspronkelijke Beuk", de mens achter de kok. Naast zijn persoonlijke verslag over een reis van 28 dagen door zijn geboorteland, bevat het boek ruim 50 vernieuwende recepten voor typisch Surinaamse gerechten. Een heerlijk boek voor Surinamers, Nederlanders, kookliefhebbers en reizigers. Ramon Beuk kwam als kind, in 1975, naar Nederland. En hoewel hij groot werd tussen de boerenkool en de gehaktballen, is hij gek op roti en kousenband. Met de NCRV ging Ramon Beuk voor het eerst in 28 jaar terug naar Suriname. Op zoek naar zijn roots. En zijn roti. 'Een sfeervol, informerend en inspirerend lees-, kijk- en kookboek. De liefde en het respect voor Suriname spat van de pagina's af. De aantrekkelijke fotografie draagt ertoe bij dat je alle recepten wilt bereiden.' - Juryrapport Kookboek van het Jaar 2011 'De sfeer en overpeinzingen zijn allemaal goed en pakkend onder woorden gebracht.' - De Volkskrant 'Dit boek is cuisinale antropologie. Een nieuw genre. Fantastisch om te lezen.' - Thomas Acda
Lees meer

Beschrijving

'Als kleine jongen stond ik vaak naast mijn moeder in de keuken. Ik was onder de indruk van elke beweging die ze maakte. Maar wat mij het meest fascineerde was dat ze bij het serveren van de gerechten de mensen oprecht blij maakte. Dat wilde ik ook kunnen.' - RAMON BEUK Terug naar mijn Roti is een persoonlijke zoektocht vol impressies, emoties en intieme ontmoetingen. Al reizend, etend en kokend neemt Ramon Beuk de lezer mee op een culinaire ontdekkingsreis door zijn Suriname. Het toont "de oorspronkelijke Beuk", de mens achter de kok. Naast zijn persoonlijke verslag over een reis van 28 dagen door zijn geboorteland, bevat het boek ruim 50 vernieuwende recepten voor typisch Surinaamse gerechten. Een heerlijk boek voor Surinamers, Nederlanders, kookliefhebbers en reizigers. Ramon Beuk kwam als kind, in 1975, naar Nederland. En hoewel hij groot werd tussen de boerenkool en de gehaktballen, is hij gek op roti en kousenband. Met de NCRV ging Ramon Beuk voor het eerst in 28 jaar terug naar Suriname. Op zoek naar zijn roots. En zijn roti. 'Een sfeervol, informerend en inspirerend lees-, kijk- en kookboek. De liefde en het respect voor Suriname spat van de pagina's af. De aantrekkelijke fotografie draagt ertoe bij dat je alle recepten wilt bereiden.' - Juryrapport Kookboek van het Jaar 2011 'De sfeer en overpeinzingen zijn allemaal goed en pakkend onder woorden gebracht.' - De Volkskrant 'Dit boek is cuisinale antropologie. Een nieuw genre. Fantastisch om te lezen.' - Thomas Acda

Specificaties

Door (auteur) Ramon Beuk
Uitgeverij Uitgeverij Marmer B.V.
Genre Eten en drinken algemeen
Uitgave Harde kaft
Aantal pagina's 288
Verschenen op 23-01-2013
ISBN / EAN 9789460681288
Taal Nederlands
Gewicht 1205 g
Hoogte 258 mm
Breedte 196 mm
Dikte 26 mm