Verrot lekker desembrood - Christian Weij

Christian Weij | 2024 | Harde kaft | Nederlands
Leverbaar
Niet op voorraad in de winkel
€ 32,50

Beschrijving

Desembrood is niet zomaar een broodsoort. Het is een manier van leven. Het herinnert ons aan de eenvoud en schoonheid van het bakken en de vreugde van iets creëren met onze eigen handen. In dit boek leer je alles wat je moet weten om een desem-expert te worden. Het behandelt de basisprincipes van het maken van een desemstarter: van het kiezen van het juiste meel tot het voeden en onderhouden van je starter. Je onderzoekt de fijne kneepjes van de fermentatie en toont hoe je dit proces kunt beheersen, en het gaat uiteraard ook in op het vormen, insnijden, bakken en bewaren van het brood. Daarnaast behandelt Christian Weij recepten voor verschillende soorten desembrood, van klassieke landbroden tot specialiteiten zoals brioche, remesybrood en broden met allerlei soorten toevoegingen. Dit boek is een vervolg op de filmpjes en instructies die de auteur tijdens de eerste lockdown online heeft gezet om de lezers van zijn boek ‘Verrot Lekker’ verder te helpen. Hij neemt je mee op een ontdekkingstocht en laat je zien hoe je deze betoverende desemlevensstijl kunt omarmen en toepassen in je dagelijkse bezigheden. Christian Weij is fermentatie specialist, fooddesigner, en pop-up chef. Hij geeft regelmatig inspirerende kookworkshops voor kleine en grote groepen en voor professionals. Een aantal jaar geleden hing hij zijn functie als creative director bij een communicatiebureau aan de wilgen om zijn passie voor lekker, echt eten te volgen en zich volledig op duurzame foodconcepten te richten.
Lees meer

Beschrijving

Desembrood is niet zomaar een broodsoort. Het is een manier van leven. Het herinnert ons aan de eenvoud en schoonheid van het bakken en de vreugde van iets creëren met onze eigen handen. In dit boek leer je alles wat je moet weten om een desem-expert te worden. Het behandelt de basisprincipes van het maken van een desemstarter: van het kiezen van het juiste meel tot het voeden en onderhouden van je starter. Je onderzoekt de fijne kneepjes van de fermentatie en toont hoe je dit proces kunt beheersen, en het gaat uiteraard ook in op het vormen, insnijden, bakken en bewaren van het brood. Daarnaast behandelt Christian Weij recepten voor verschillende soorten desembrood, van klassieke landbroden tot specialiteiten zoals brioche, remesybrood en broden met allerlei soorten toevoegingen. Dit boek is een vervolg op de filmpjes en instructies die de auteur tijdens de eerste lockdown online heeft gezet om de lezers van zijn boek ‘Verrot Lekker’ verder te helpen. Hij neemt je mee op een ontdekkingstocht en laat je zien hoe je deze betoverende desemlevensstijl kunt omarmen en toepassen in je dagelijkse bezigheden. Christian Weij is fermentatie specialist, fooddesigner, en pop-up chef. Hij geeft regelmatig inspirerende kookworkshops voor kleine en grote groepen en voor professionals. Een aantal jaar geleden hing hij zijn functie als creative director bij een communicatiebureau aan de wilgen om zijn passie voor lekker, echt eten te volgen en zich volledig op duurzame foodconcepten te richten.

Specificaties

Door (auteur) Christian Weij
Uitgeverij Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
Genre Eten en drinken algemeen
Uitgave Harde kaft
Aantal pagina's 272
Verschenen op 26-01-2024
ISBN / EAN 9789461562968
Taal Nederlands
Gewicht 834 g
Hoogte 246 mm
Breedte 205 mm
Dikte 23 mm